Laura Petrescu spune o poveste sexy la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu numele de scenă Lora, tânăra va cânta în finala Eurovision de la 6 martie piesa „Come along“, alături de Sonny Flame (Răzvan Preda).

Citiţi şi

Anda Adam nu se predă la Eurovision

Tina Geru declanşează „războiul“ la Eurovision

Alexandra Ungureanu, rockeriţa rebelă

Alexa Niculae este „Baby“ la Eurovision

David Bryan, englezul de la Eurovision

Cătălin Josan, romanticul de la Eurovision

Paula Seling, fata cu pianul de la Eurovision

Kamara Ghedi dă culoare Eurovisionului

Laur Costea, la kilometrul Zero al Eurovisionului

Lucia Dumitrescu cântă despre Michael la Eurovision

Dani Vlad, piratul de la Eurovision

Dalma Kovacs, „aleargă“ spre Oslo

Răzvan Krivach spune povestea lui „Jackpot“ la Eurovision

Tony Tomas cântă pentru copii la Eurovision

Ovi, în duel la Eurovision

Copilăria şi-a petrecut-o pe malurile Dunării, la Galaţi. Şi-a dorit să facă dans sportiv şi se pregătea în faţa blocului pentru asta. „Construiam din cărămizi bârna pe care făceam exerciţii, iar pe un gazon din faţa blocului ne ofeream cupe unul altuia“, povesteşte Lora cu ce se ocupa în afara orelor de curs.

Istoria ei în muzică a început ca pentru majoritatea artiştilor, la grădiniţă. „Hitul“ de atunci era „Sunt o fată cât un ghemotoc“. Mai târziu, în clasa I, profesorul Cristian Arginteanu a convins-o să vină la corul pe care-l conducea. „Împreună am cântat în străinătate cu un cor de fete. Se întâmpla pe la 14 ani“, îşi aminteşte Lora.

Părinţii nu au fost încântaţi de alegerea unei cariere artistice. „Ai mei ar fi vrut să fac o meserie onorabilă precum avocat sau medic, nu cântăreaţă, dar cu timpul le-am câştigat încrederea. Prima dată am impresionat-o pe mama când am deschis concertul celor de la Proconsul, la 22 de ani. Mi-a luat mult până am ajuns acolo. Acum, mama este cel mai dur critic al meu. Şi la piesa «Come along» ea a fost cea care a spus «Da»!“, declară artista.

A urât Bucureştiul când a venit aici să-şi încerce norocul în muzică. „Nu mi-a plăcut din cauza aglomeraţiei“, explică Lora. Ajunsă în Capitală, Laura Petrescu a colaborat cu Marius Moga. „Am cântat în finala emisiunii «Star Factory». Moga recruta talente şi i-am plăcut“, spune fata.

Compozitorul i-a propus să facă parte dintr-o trupă de fete, Wassabi, însă condiţia pusă de Laura a fost ca ea să-şi aleagă colegele de scenă. Zis şi făcut. Cântăreaţa a făcut preselecţii, iar una dintre colege a fost recrutată chiar într-un club. Wassabi a marcat o perioadă plină de concerte şi apariţii televizate, dar orgoliile nu au întârziat să apară şi astfel, la 1 aprilie 2009, trupa s-a destrămat. „Şase luni am fost deprimată. Noi am fost unite la greu, dar, când a început să ne fie bine, fiecare a început să aibă pretenţii“, spune cu regret artista.

Show original la Eurovision


Anul acesta, Laura, care este şi compozitor, avea deja înregistrată piesa „Real man“ pe care ar fi vrut să o impună juriului Eurovisionului, dar aceasta nu a trecut de selecţie. „M-am gândit că e un avantaj faptul că aveam deja o piesă şi am trimis-o la TVR. Mi-a părut rău că nu a mers“, explică tânăra. Cei care au scris melodia „Come along”, F-Charm & Pol, au rugat-o să scrie versurile.

„Prima dată când am ascultat linia melodică m-am speriat. Credeam că n-am să reuşesc să compun refrenul şi am mers pe o poveste de dragoste la distanţă, între o româncă şi un străin, o piesă cu mesaj haios şi tentă sexuală, ca un joc“, mărturiseşte Lora. La 6 martie, Laura şi-a propus să cucerească telespectatorii cu un spectacol original, plin de energie.

Întrebări şi răspunsuri

Crezi că există un tipar pentru Eurovision?
Cred că există nişte paşi, nu o reţetă. Sunt foarte frumoase piesele care nu au legătură cu acest concurs. Mi-ar fi plăcut să avem mai multe piese în finală.

Cum îţi întreţii vocea? Ai un program strict?
La mine funcţionează mai mult pauza vocală decât repetiţiile zilnice. Eu am «nisip pe voce», adică voce răguşită, şi dacă vorbesc mult în club răguşesc uşor. De altfel, nu mânânc dulce şi nici picant înainte de concerte.

Ce-i place

Îi place să colaboreze cu diverşi artişti. „Am lucrat cu Guess Who şi mi-ar plăcea să cânt o piesă cu o fată, o piesă gen Tina Turner“, spune Lora. Nu este un fan al stilului dance. Îi plac artişti ca Lara Fabian, Michael Jackson sau Whitney Houston şi i-ar plăcea să facă o şcoală de canto.

Ce nu-i place

Sinceră de felul ei, Lora apreciază oamenii cu caracter. Nu-i plac mincinoşii „frumoşi“ şi nici invidia colegilor, care e din plin în show-biz. De asemenea, urăşte ideile preconcepute.

Profil
Născută: 23 iulie 1982, Vaslui
Studii: Colegiul „Sfânta Maria“ din Galaţi
Familie: Este necăsătorită şi are un frate

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite