Tina Geru declanşează „războiul“ la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tina G cântă la Eurovision „Love is war“
Tina G cântă la Eurovision „Love is war“

„Love is war“ este melodia compusă de Keo pentru Tina G în selecţia naţională a concursului european. În finala de la 6 martie veţi asculta piesa la Circul Globus.

Citeşte şi

Alexandra Ungureanu, rockeriţa rebelă

Alexa este „Baby“ la Eurovision

David Bryan, englezul de la Eurovision

Cătălin Josan, romanticul de la Eurovision

Paula Seling, fata cu pian la Eurovision

Kamara dă culoare Eurovisionului

Laur Costea, la kilometrul Zero al Eurovisionului

Lucia Dumitrescu cântă pentru Michael la Eurovision

Dani Vlad, piratul de la Eurovision

Dalma Kovacs, „aleargă“ spre Oslo

Răzvan Krivach spune povestea lui „Jackpot“ la Eurovision

Tony Tomas cântă pentru copii la Eurovision

Ovi, în duel la Eurovision

„Tăpănuţele“ a fost cercul de folclor pe care tânăra l-a frecventat la insistenţele mamei. „Mama era profesoară de limba română şi a văzut că fredonam prin casă fel de fel de piese şi m-a înscris la cerc. Aşa am făcut cunoştinţă cu muzica“, spune Tina. Mai târziu, liceană fiind, a cântat cu o formaţie, „Solaris“.

„Mă gândeam să vin în Bucureşti încă din clasa a XI-a pentru că mi se părea că sunt mulţi băieţi frumoşi aici“, declară artista. Nu vrea să se stabilească în Capitală pentru că spune că mereu a fost în trecere. „Visul meu e să mă mut la Londra, pentru că acolo e muzica“, îşi doreşte Tina.

A debutat în 2003 cu trupa Pops şi a rămas alături de cele trei colege până în 2006, anul în care formaţia se dizolvă. În 2009, solista revine în atenţia publicului cu un proiect solo, prin participarea la Selecţia Naţională Eurovision 2009 cu melodia „Pleacă!“, compusă de Cornel Ilie (ex-Vank).

Lucrează în publicitate

După ce a obţinut o diplomă de jurnalist, Tina a cochetat cu ideea de a lucra în publicitate şi a devenit copywriter într-o agenţie de advertising. „Colegii mei de grupă erau toţi talentaţi şi mai buni ca mine. Eu mă împărt între muzică şi publicitate şi nu aveam cum să reuşesc şi în presă“, explică ea de ce nu profesează.

Un regizor italian a văzut-o pe holul agenţiei de publicitate unde lucre şi a cooptat-o în spotul lui, la un produs alimentar. „Trebuia să conduc un Mini pe un câmp şi am ajuns într-o parcare pentru că ploaia ne-a dat peste cap planurile“, povesteşte tânăra. A realizat câteva jingle-uri la Radio Guerilla pentru că a avut ocazia să petreacă mult timp prin studiourile de radio când era mică. Acum citeşte mai mult şi ţine un jurnal pe calculator când merge în turnee.

Anul 2010 debutează cu noi proiecte: colaborarea cu Keo la mai multe piese şi promisiunea că muzica va trece pe primul plan pentru Tina. „Keo nu este doar compozitor pentru piesele mele, ci şi protector. Am pregătit împreună un album, caracterizat printr-o sound unitar, rock, <<îmbrăcat>> într-o poveste“, descrie cântăreaţa viitorul disc.

Pentru finala de la Eurovision va pregăti o altă scenografie pentru piesa „Love is war“. „Va fi o idee îndrăzneaţă pe scena de la Circul Globus, conturată  pe războiul sentimentelor. Mă rog să fie şi o sonorizare bună“, speră Tina G.

Întrebări şi răspunsuri

Cum e publicul din Bucureşti faţă de cel de la Chişinău?

Spectatorii din România s-au obişnuit cu concertele în pieţe şi nu şi-au format obiceiul de a plăti un bilet pentru a-şi vedea idolii. În Moldova, oamenii merg la concerte şi pentru că lipsesc show-urile în aer liber.
 
Cum arată concertul la care visezi?


Mi-aş dori să cânt desculţă, pe un covor persan, alături de o orchestră şi un cor de negri, în intimitate cu cei 50.000 de fani.

Ce-i place

Împreună cu gaşca de 20 de prieteni are o activitate principală: călătoriile. „La Londra e următoarea plecare. Ne facem drum pe undeva prin lume la fiecare trei luni“, povesteşte Tina.

Ce nu-i place

Nu-i place să întârzie la filmări. „Oricât aş încerca, mă pierd în detalii şi nu ajung la timp“, declară artista. Nu-i plac subiectele din presa mondenă şi ajunge foarte  rar la petrecerile mondene.

Profil

Născută: 9 iunie 1986, Chişinău
Studii: Liceul „Spiru Haret“, Facultatea de Jurnalism, Bucureşti
Familie: necăsătorită

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite