Dalma Kovacs „aleargă“ spre Oslo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dalma Kovacs
Dalma Kovacs

La tragerea la sorţi a ordinii în finala naţională a Eurovision, Dalma va urca pe scena de la Circul Globus a patra. Ea va cânta piesa „I’m Running“, compusă de Cornel Ilie, iar coregrafia show-ului îi aparţine lui Edi Stancu.

Citiţi şi

TONY TOMAS, MESAGERUL COPIILOR LA EUROVISION

RĂZVAN KRIVACH ESTE „JACKPOT“ LA EUROVISION

Încurajată de mama ei, Dalma s-a înscris în anul 2000 la Şcoala Populară de Artă din Braşov. A colaborat cu diferiţi muzicieni şi a participat la „Ploaia de stele" imitând-o pe Christina Aguilera. „Mama stătea în primul rând şi s-a crucit când m-a văzut aşa schimbată pentru că aveam o perucă blondă, machiaj, eram de nerecunoscut", povesteşte artista.

A vrut să fie dansatoare, dar nu a prins-o şi a experimentat mai multe genuri muzicale, de la jazz la musical şi chiar rock. „N-am tânjit după bani. Eu vroiam să fiu pictoriţă pentru că desenez tot timpul, mai ales personaje de desene animate", mărturiseşte cântăreaţa. Simpaticul Goofy este preferatul Dalmei pentru că este prietenul lui Mickey Mouse. Despre Bugs Bunny spune că e „prea şmecher". „De fiecare dată când imi vizitez prietenii le desenez copiilor lor personajele lui Disney. Pentru mine sunt cele mai frumoase", spune Dalma.

Din San Francisco la „Faimoşii" şi la Divertis

Până la 14 ani, Dalma a vorbit limba maghiară şi îşi alegea cu greu unele cuvinte româneşti. „Profa mea de canto a fost foarte răbdătoare cu mine în privinţa asta", se explică fata.


A cântat cover-uri în trupa rock Vertigo şi a compus în acea perioadă piesa „Un nou început". Nu i s-a potrivit genul şi a schimbat pe jazz. Timp de doi ani a urcat pe scenele cluburilor din Braşov. Fiind o perioadă incertă şi pentru că nu putea să trăiască cu banii câştigaţi din astfel de cântări, în 2006 a mers la San Francisco unde a cântat în musical-ul „Viva Concha - Rose of the Presidio".


Nu ar mai fi vrut să se întoarcă în ţară, dar a fost împiedicată de formalităţile de şedere. „La aeroport m-au ţinut două ore pentru că nu vroiau să mă mai lase să ajung la Teatrul Victoria, unde aveam premiera", îşi aminteşte ea.


Un an mai târziu, Dalma s-a luptat cu 2.500 de concurenţi şi a câştigat emisiunea „Faimoşii", prezentată de Marius Moga şi Cătălin Măruţă. Daniel Buzdugan a pus ochii pe ea şi de pe scena „faimoşilor" a foste cooptată în spectacolul TV al Divertişilor, de la Antena 1. Umoriştii au luat-o în „band-ul" lor şi i-au oferit şi un rol de ţigancă unguroaică certăreaţă. „Sunt mulţumită de turnura pe care a luat-o cariera mea. Am cântat tot ce se putea cânta. Experienţa cu Divertis m-a ajutat mult, iar colaborarea cu Marius Moga este ce-mi doresc", spune încântată artista.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ai caracteriza apariţia ta de până acum în concursul Eurovision?

Am cele mai bune „ingrediente" pentru a câştiga şi a reprezenta România la Oslo: dansatori buni, designer şi stilist de excepţie, compoziţie originală. Fără o echipă profesionistă nu aş putea reuşi.

Cum te-a ales Cornel Ilie pentru această piesă?

A fost ca-n filme. El avea pregătită piesa special pentru Eurovision, eu vroiam să particip. În timp ce el mă suna, eu la rândul meu îl sunam, aşa că în cinci minute am stabilit.

Cine este designerul rochiei cu care apari în videoclip?

Andreea Bădală. Este nemaipomenită. A colaborat cu celebrul creator de modă Alexander McQuinn.

Ce-i place
Îi place să facă hăinuţe şi chiar a creat gentuţele „Dalma", din material textil. Vrea să lanseze o colecţie la vară. „M-au convins oamenii de pe stradă să fac genţi. Purtam una făcută de mine şi toată lumea mă oprea să mă întrebe de unde o am", spune tînăra.
Ce nu-i place
Nu-mi place să fac playback. „Sunt nevoită să cânt astfel şi nu-mi place. Mai ales la televiziune este nevoie de astfel de artificii", mai spune Dalma.

Profil
Născută: 18 mai 1985, Braşov
Studii: Şcoala Populară de Artă, Facultatea de Litere, secţia engleză-maghiară, Braşov
Familie: Are un frate, chitarist

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite