Răzvan Krivach spune povestea lui „Jackpot“ la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Krivach spune povestea lui „Jackpot“ la Eurovision
Răzvan Krivach spune povestea lui „Jackpot“ la Eurovision

În finala naţională a concursului din 6 martie Răzvan a extras numărul 1. El va urca primul pe scenă şi, alături de trupa sa, va cânta ataşat la corzi, precum o marionetă.

Citiţi şi

OVI, ÎN DUEL LA EUROVISION

„Dacă înveţi pianul îţi construiesc o orgă“, i-a strigat în clasa a doua tatăl său, inventator. Până la urmă a învăţat să cânte la chitară, „pentru că o puteam lua peste tot cu mine“, spune Răzvan. Adolescent fiind s-a pregătit pentru Medicină, dar a ajuns să facă un an de Filosofie.

A renunţat şi a terminat cinci ani de Conservator. „Mă pasionează orchestraţia şi îmi place să lucrez cu copii şi tineri. Cred că am această sensibilitate de la mama care este învăţătoare“, povesteşte muzicianul. De Crăciun, Răzvan a organizat o petrecere inedită. I-a dus pe cei 45 de membri ai corului de copii „Junior VIP“ într-un club. „A fost prima dată când copiii au intrat într-un pub de sărbători şi totul a fost minunat“, spune profesorul.

Marioneta de la Eurovision

Piesa cu care Răzvan Krivach vrea să reprezinte România la Oslo s-a născut pe tonuri de chitară şi a fost compusă împreună cu Anca Măriaş. „Am citit pe site-ul TVR condiţiile de participare şi la 14 ianuarie piesa era terminată“, mărturiseşte compozitorul.

A urmat o cursă contracronometru pentru ca înregistrarea să fie trimisă la timp pentru concurs. „La ora 19.00 închidea la Poştă şi am reuşit în câteva minute să expediez înregistrarea“, descrie Răzvan prin ce a trecut.

Pariază pe trişor

Jackpot este un bărbat care pariază şi trişează cu o domniţă. Din această poveste el este manipulat de fată după bunul plac şi iese în pierdere. Răzvan a ales să interpreteze două roluri ale acestei istorii: jokerul şi rolul celui care ştie că a pierdut.

„Diferenţa dintre cele două personaje se va face prin machiaj“, a explicat el. Costumul său de marionetă şi l-a creat singur, mai ales că îi plac astfel de provocări. Cu alură de maiaş, Răzvan îşi prinde părul lung şi se încalţă cu cizme din blană.
„Inventez coafuri, modific haine şi chiar mă pricep“, se laudă cântăreţul.

Când a câştigat trofeul Cerbul de Aur în 2008 şi-a făcut apariţia pe scenă cu o pereche de papuci foarte originali, creaţie proprie. „Atunci designerul de la Opera din Cluj a vrut să-mi cumpere ideea şi chiar Botezatu a fost interesat de model“, precizează Krivach.

Artistul vrea să-i cucerească pe români cu o combinaţie de trip-hop şi rock. Pe scenă, el va îmbina sound-ul cu imagini video care vor fi proiectate de un VJ.

Întrebări şi răspunsuri

Cu cine vei fi pe scena de la Circul Globus în 6 martie?

Colegii mei de trupă sunt Tudor Rogoz, carevine cu bass-ul, Răzvan Rotiş cu toba mare, iar pianist este Ştefan Szasz (Sese).

Ce origini ai? Numele Krivach de unde vine?

Sunt român, iar despre numele meu am aflat de o colegă din Estonia, pe când participam la o gală europeană. În cehă Krivach însemană „neobişnuit“.

La ce lucrezi acum?

Am terminat trei albume, dar nu este vremea lor. Acum e timpul single-urilor, a EP-urilor.

Ce-i place: Răzvan este un tip sociabil când iese. „Sunt foarte casnic. Zile întregi nu pun piciorul afară şi sport fac doar când simt că am nevoie“. A studiat cultura amerindiană şi este îndrăgostit de Orient. Îi place muzica africană „pentru cruditatea ei“, mărturiseşte cântăreţul.

Ce nu-i place: „Nu-mi place că nu avem şcoală de muzică care să fie deschisă către toate genurile. La noi se studiază doar belcanto, folclor şi puţin jazz“, spune cu tristeţe tânărul. Fiind un maniac al sintetizatoarelor este trist că ingineria de sunet este foarte puţin promovată.

Profil

Născut: 8.04.1977, Satu Mare
Studii: Academia de Muzică „Gheorghe Dima“, secţia Canto
Profesie: Artist liric

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite