David Bryan, englezul de la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Bryan
David Bryan

I-a cucerit pe membri juriului concursului cu piesa „Come as one“, compoziţie a lui Gabriel Băruţă. Pentru că încă nu a primit cetăţenia română, David a fost exclus din concursul european şi acum are din nou acordul de a participa ca solist al trupei Hotel FM în finala naţională de la 6 martie.

Citiţi şi

Cătălin Josan, romanticul de la Eurovision

La 15 ani a intrat într-o trupă de teatru şi-şi dă seama că asta vrea să facă toată viaţa, să încânte publicul. Se înscrie la Facultatea de Artă Dramatică şi la un an de când este admis renunţă şi face fel de fel de meserii penru a se întreţine. A fost pe rând sudor, vânzător de ziare şi de haine. Cu banii strânşi a început să călătorească, trecând prin Ibiza, Gran Canare şi Mallorca.

Acum patru ani a auzit de România şi a rămas aici trei săptămâni. „Am venit în România ca voluntar, pentru a-i ajuta pe copiii unui orfelinat şi am lucrat în Oradea doar trei săptămâni“, explică David prezenţa lui în ţara noastră. Pentru că-i lipseau petrecerile şi atmosfera de aici se întoarce, făcându-i o promisiune prietenei lui. De atunci au trecut trei ani.

Vocea lui a fost descoperită în urma unui concert karaoke de şeful lui care a exclamat: „Ce voce faină ai!“, povesteşte englezul. „Nu m-am gândit niciodată că am o voce bună şi exersam într-un bar din Piaţa Lotus“, îşi aminteşte Bryan.

A fost educator de grădiniţă

Când a ajuns din nou în Oradea, David s-a angajat prima dată ca educator într-o grădiniţă. A fost remarcat de compozitorul Lucian Constantin Oros care îi propune să susţină concerte alături de el. „Am ajuns să prezint o emisiune la televiziunea locală din oraş, dar nu a mers, pentru că nu ştiam bine limba română“, încearcă David să explice într-o română stâlcită.

„După acest episod, am auzit că trupa Hotel FM face angajări de solist şi m-am hotărât să încerc“, spune cântăreţul. Îl cunoaşte pe liderul trupei şi începe colaborarea. Mai târziu, colaborează cu Filarmonica Rock şi este cooptat într-un proiect inedit: transpunerea pe muzică a celor 154 de sonete ale lui Shakespeare. „Am terminat de înregistrat şi pentru mine este unul dintre cele mai importante proiecte“, declară urmaşul lui Shakespeare. Acum, David este solist la barul de noapte din cadrul Forum Continental, unde cântă în fiecare seară.

David mai spune că prietenul lui, Gabriel Băruţă, se gândea la tema piesei „Come as one“ încă de acum trei ani şi a simţit că s-ar potrivi pentru Eurovision. „Chiar dacă este foarte greu ca gusturile publicului din România să se potrivească cu cele din afară, cred că Gabi a reuşit să creeze o piesă general valabilă“, spune artistul. Pentru finala de la 6 martie Hotel FM pregăteşte o altă apariţie.

Întrebări şi răspunsuri

Ce faci pentru a deveni cetăţean român?

Sunt de trei ani aici şi am toate actele depuse, plătesc taxe ca orice român şi cred că nu mai durează mult până voi fi unul de-al vostru din punct de vedere legal.

Ce şanse crezi că ai să mergi la Oslo?

Sunt optimist. Este o piesă foarte bună. Nu am nicio strângere de inimă în privinţa succesului ei.

Ce-i place

Lui David îi place să danseze hip-hop şi ascultă foarte des muzica britanicilor de la Muse. „De mic am fost fan al lui Michael Jackson“, declară el. Vrea să se mute în Bucureşti pentru că este un oraş care-i oferă multe oportunităţi. Adoră călătoriile şi spune că mai are multe oraşe de vizitat.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac sarmalele şi nici mămăliga“, spune David Bryan despre mâncare românească tradiţională.

Profil
Născut: 11 decembrie 1984, Newton Aycliffe, Anglia
Studii: Colegiu de Arte Greenfield, Anglia
Familie: necăsătorit

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite