Lucia Dumitrescu cântă pentru Michael Jackson la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„See you in heaven Michael“ este piesa Luciei, calificată în finala concursului naţional de la 6 martie. A participat de mică la emisiuni muzicale TV şi acum spune că „muzica este psihologie“ pentru ea.

S-a pregătit de 12 ani cu unii dintre cei mai cunoscuţi compozitori români printre care Marius Ţeicu, Cornel Fugaru, George Natsis, Mircea Romcescu şi are deja două albume cu muzică epntru copii.

Citeşte şi: Kamara Ghedi dă culoare Eurovisionului

Laur Costea, la kilometrul Zero al Eurovision

„Pentru că idolul meu era Mădălina Manole, mama a zis să fac ceva şi m-a dus la Clubul Copilului din Buzău“, îşi aminteşte tânăra de începutul ei în muzică. Unul dintre momentele cele mai fericite pe care le-a trăit a fost participarea la primul festival, „Ursuleţul de Aur“,  de la Baia Mare, în 1996. Atunci, după programul ei lumea a aruncat cu pălăriile în aer de fericire. La cinci ani avea deja un „hit“, „Sunt o mică păpuşică“. „Nu-mi dădeam seama ce făceam. Eram un mic roboţel pe vremea aceea“, mărturiseşte Lucia Dumitrescu.

În 2001 devine o „steluţă“ la emisiunea-concurs „Ploaia de stele“ de la TVR. Atunci a imitat-o pe Whitney Houston şi a câştigat trofeul. Tot atunci începe colaborarea cu Marius Ţeicu şi se înscrie la un concurs în Spania. „Ploua şi când am intrat pe scenă am ajuns direct între picioarele prezentatorului“, povesteşte cu umor Lucia.

O altă întâmplare haioasă a avut-o în Egipt, când după ce s-a urcat pe cămilă, ghidul nu a mai vrut să o dea jos decât în schimbul sumei de 20 de dolari.

De la Mamaia în studioul de televiziune

„În singurătate“, piesa Laurei Stoica, a fost cea care i-a deschis drumul în industria muzicală şi cu care a câştigat trofeul festivalului Mamaia 2007. „Este un atu în cartea mea de vizită“, se mândreşte artista cu premiul.
După acest succes, Lucia este cooptată în bandul emisiunii „O la la“ de la Pro TV, prezentată de Andra. „A fost cea mai frumoasă experienţă, atât datorită echipei, dar mai ales a atmosferei. De câteva ori s-a oprit înregistrarea pentru că greşeam chiar o piesă a Andrei. Nu puteam urca notele“, îşi aminteşte ea.

Despre piesa cu care vrea să reprezinte România la Oslo spune că a fost o întâmplare fericită. „Iniţial trebuia să o cânte Nicola sau Mihai Trăistariu, dar Mircea Romcescu m-a ales pe mine, fără să ştie că sunt fan Michael de când mă ştiu“, explică Lucia. Ştie toate piesele cântăreţului şi nu crede că i s-ar fi potrivit o altă piesă pentru Eurovision.

Întrebări şi răspunsuri


De ce ai ales să studiezi Psihologia?


M-am gândit să am o meserie care să-mi ofere şi o siguranţă atunci când muzica poate nu va mai fi atât de importantă. Am dat admitere aici pentru că Psihologia te învaţă să socializezi.

Cum va fi apariţia ta la Oslo dacă te califici?


Împreună cu cei trei dansatori şi două fete la backing vocal vom regândi apariţia care are influenţe din stilul lui Michael. Costumaţia îi aparţine creatoarei Rita Mureşan.

Ce muzică asculţi?

Sunt o fire romantică şi ascult Celine Dion, Lara Fabian, Brian Adams.

Ce-i place

Îi place să facă mâncare. Este ovo-lacto-vegetariană de un an şi se simte foarte bine. „Mi-am schimbat şi modul de gândire după schimbarea de dietă“, spune Lucia.

Ce nu-i place


„Nu-mi place prefecătoria şi minciuna“, spune artista. Totodată, îi displace faptul că în România se promovează parvenitismul.

Profil
Născută: 29 apirilie 1990, Buzău
Studii: Colegiul „Iulia Haşdeu“, studentă la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Psihologie
Familie: un frate

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite