Laur Costea, la kilometrul Zero al Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laur Costea
Laur Costea

Laur s-a calificat anul acesta cu Trupa Zero pentru a treia oară consecutiv în finala Eurovision. „Lay Me Down“ este piesa norocoasă cu care au participat în concurs.

Citeşte şi: Lucia Dumitrescu cântă pentru Michael Jackson la Eurovision

Laur s-a gândit la Eurovision încă de anul trecut, când a participat cu piesa „Sunny Days“. „Nouă ne place să participam. Este o ocazie minunată ca oamenii să audă muzica noastră şi un mod în plus de a promova trupa“, spune solistul.

De mic i-a plăcut să zdrăngăne la chitară, să bată în tobe şi să se joace cu clapele de la trupa tatălui său. A fost răsfăţat de părinţi şi nu i-a plăcut să împartă lucrurile sale cu prietenii. Prima dată când a cântat în faţa unei audienţe serioase a fost în perioada şcolii generale, împreună cu câţiva colegi. „În acele momente, în timp ce cântam şi realizam că spectatorii noştri chiar sunt captivaţi de ceea ce făceam noi acolo şi chiar emoţionaţi în mod real mi-am dat seama că asta era ceea ce vreau să fac“, povesteşte Laur.

Se simte în largul lui pe scenă şi se bucură că are cel mai tare job din lume. În baie nu cântă, deşi a auzit că acolo se scriu, se interpretează şi se critică majoritatea pieselor.

Carieră în televiziune

Băieţii de la Zero s-au remarcat la Pro TV, în bandul lui Cătălin Măruţă din emisiunea „Happy Hours“, în 2008. Prima lor piesă, „Come This Way“, a fost lansată în ediţia din acel an a selecţiei naţionale pentru Eurovision şi le-a adus premiul „Best Rock Hit“ la Gala „Romanian Top Hits“.

Cunoscuţi mai întâi sub numele de „Praf în ochi“, cei cinci s-au gândit să o ia de la zero şi să înceapă un alt proiect, de aici şi numele formaţiei, povestesc artiştii. 

Pentru preselecţia naţională a concursului Eurovision din acest an băieţii au trimis trei piese, însă juriul a ales-o pe cea de dragoste - „Lay me down“. „Este copilul nostru şi pot spune că nu ne-am chinuit prea mult ca să ne iasă. Nu mă mai pot sătura să o ascult“, spune artistul.


Tot timpul la modă, reuşind să se menţină în trend, cei cinci băieţi îşi păstrează eleganţa chiar şi în pantofi sport, la care asortează accesorii şic: bretele, cravate şi pălării. „De costumaţia de scenă am avut întotdeauna grijă tot noi şi nu avem niciun fel de plângeri la acest capitol“, râde Laur. Pentru finala naţională a concursului, care va avea loc la Circul Globus, membrii formaţiei au pregătit o surpriză în stilul lor.

Întrebări şi răspunsuri

De ce aţi ales să vă exprimaţi prin rock?

Noi am ales doar să facem ceea ce ne place, ceea ce ştim mai bine, ceva sincer. Nu alegi tu rockul, ci el te alege pe tine. Stilul nostru e mai cuminte, cu influenţe pop.

Ce pregătiţi acum?

Lucrăm la un al doilea album din momentul în care a fost lansat primul material al trupei Zero, „Sunny Days“. Este un proces bestial de creaţie, unul mult mai plăcut de când avem propriul nostru studio.

Ce înseamnă Zero?

Trupa românească Zero înseamnă Laur (voce), Papu (chitară), Vlăduţ (bas), Alex (tobe) şi Oxi (platane/sampler), sau pe numele reale Ionuţ Bacula (Papu), Alexandru Piscunov (Alex), Vlad Manolache (Vlăduţ), Laur Costea (Voce), Cristian Constantin (Oxy).

Cu cine vă bateţi în finală?

Cu noi înşine, pentru că trebuie să facem la fel de cunoscută piesa „Lay me down“ ca şi pe cea de anul trecut.

Ce-i place

„Îmi place sa petrec cât mai mult timp cu iubita mea, cu familia şi cu prietenii“, spune Laur. Merge la cinema, citeşte şi se relaxează conducând destul de des maşina de la Bucureşti la Constanţa.

Ce nu-i place

„Detest nesimţirea pe care din păcate o văd des pe stradă“, răspunde artistul.
Nu-i place muzica prost făcută, fără suflet, din interes strict financiar. „E destul de greu să schimbi ceva în oameni dacă ei nu înţeleg că este într-adevăr nevoie de o schimbare“, adaugă el. 

Profil
Născut: 10 septembrie 1983, Constanţa
Studii: Facultatea de Psihologie din Constanţa
Familie: Este logodit

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite