ŞOCANT Elevi înjunghiaţi în faţa şcolii: Unul dintre ei a murit / Poliţia a reţinut un suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul s-a petrecut în apropierea liceului
Incidentul s-a petrecut în apropierea liceului

Doi elevi ai Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova au fost atacaţi cu cuţitul, joi, în faţa unităţii de învăţământ. În urma incidentului, unul dintre elevi a murit, iar celălalt a fost transportat la spital.

UPDATE 17.30 Prietenii lui Andrei Goreci scriu pe Facebook: Nu poate fi adevărat!

Atacuri armate în şcoli la nivel mondial

UPDATE 15.12 Principalul suspect, un bolnav psihic, a fost reţinut de poliţişti!

Un bolnav psihic, principalul suspect în cazul crimei de la liceu

Premierul BOC i-a cerut lui Igaş să plece urgent la Craiova. Vezi AICI:

Boc i-a cerut lui Igaş să plece urgent la Craiova pentru a ancheta incidentul de la liceu

UPDATE Din primele cercetări rezultă că elevii ar fi fost urmăriţi de atacatori pe drumul spre şcoală, fiind înjunghiaţi într-o zonă în care nu existau prea mulţi martori la momentul tragediei.

De asemenea, colegii spun că elevul mort i-ar fi dat o palmă, ieri, unui coleg de liceu, de clasa a X-a, acesta venind la şcoală cu fratele său.

Andrei Eduard Goreci avea 17 ani

Andrei Goreci avea 17 ani

Elevii, ambii în vârstă de 17 ani, au fost înjughiaţi în urmă cu câteva minute în timpul unei altercaţii. Incidentul s-a petrecut în apropierea liceului, care este situat lângă centrul oraşului craiovean, cartierul Rovine. Poliţia se află la faţa locului la acest moment şi încearcă să adune cât mai multe informaţii pentru a ajunge la atacatori. Se pare că cei doi elevi aveau rezultate bune la învăţătură.

Azi-noapte: Un bărbat din Cluj a murit după ce a fost înjunghiat la celebrul târg de la Negreni!

Liceele devin tot mai des scene ale violenţelor

Cearta „la cuţite" te trimite la puşcărie

O elevă bolnavă de inimă a fost la un pas de moarte după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în clasă

ARAD: Profilul elevului de liceu: tupeist, teribilist şi inconştient

Cei doi copii se îndreptau către şcoală, când cineva a ieşit dintr-o scară de bloc şi i-a înjunghiat.

Unul dintre adolescenţi, Andrei Eduard Goreci, care era în clasa a XI-a, a fost lovit cu cuţitul în inimă. După ce a fost lovit, băiatul care a decedat a apucat să meargă câteva zeci de metri până în stradă, unde a fost văzut de trecători. Adolescentul este fratele cântăreţei Teona Goreci.

Medicii au încercat timp de aproximativ 30 de minute să îl resusciteze pe adolescent, însă fără succes.

Incidentul s-a petrecut în apropierea liceului

Cristian Manea, cel de-al doilea elev atacat cu cuţitul a fost rănit la spate. Se pare că elevul ar fi fost condus la secţia de poliţie pentru audieri, imediat ce medicii i-au permis.

Primele informaţii furnizate de anchetatori arată că este vorba despre un conflict spontan izbucnit între două grupuri de tineri. Se pare că sunt doi atacatori, unul dintre ei fiind un fost coleg de liceu al victimelor. Poliţia se află în căutarea atacatorilor.

Criminalul foto stânga                                                          Andrei Eduard Goreci a fost ucis cu trei lovituri de cuţit

image
image

Agresorii au fugit imediat după ce i-au înjunghiat pe cei doi adolescenţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Amelia Căprărin, sesizarea incidentului a fost făcută prin serviciul 112, iar tânărul a fost găsit înjunghiat în zona toracică stângă.

image

Citiţi aici despre bătaia dintre doi elevi în faţa Liceului Goethe din Capitală

Ce a declarat directorul liceului:

Directorul liceului, Lucian Săndoi, afirmă că incidentul s-a petrecut pe drumul de la gară la şcoală, ci nu în faţa unităţii de învăţământ, el spunând că este posibil ca atacatorul să fie un fost elev al liceului, transferat disciplinar.

Săndoi a spus că incidentul s-a petrecut când cei doi elevi de clasa a XI-a veneau la şcoală, alături de mai mulţi colegi, ei fiind atacaţi, pe o stradă dintre blocuri, de un alt grup.

Unul dintre tinerii aflaţi în acest grup a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare, a spus Săndoi.

Potrivit acestuia, elevul ucis a fost dus de colegii săi până în faţa liceului, unde mai mulţi medici au încercat să îl resusciteze.

image

Ce au declarat martorii:

Băieţii se aflau în faţa liceului când au fost înjunghiaţi de ceilalţi indivizi. Unul dintre tineri a cazut şi apoi s-a ridicat plin de sânge şi a reuşit să se târască până la poarta şcolii unde s-a prăbuşit, a povestit unul dintre trecătorii care se aflau în zonă.

Un alt martor ocular povesteşte că dintre blocuri a apărut un grup format din 10-12 persoane.

Era o gaşcă mare, cred că erau 10-12 indivizi. Unul cu părul blond s-a repezit la elevi şi i-a infipt cuţitul unuia dintre ei în piept, iar ceilalţi l-au atacat pe celălalt elev. Cu cuţitul în piept băiatul s-a ridicat, a păşit spre şcoală şi s-a prăvălit, a declarat martorul ocular.

Agresorul riscă până la 25 de ani de închisoare

În măsura în care se va constata că fapta minorului care a  înjunghiat doi elevi la Craiova a fost premeditata, infracţiunea va fi încadrată de procurori la omor calificat şi autorul riscă  o pedeapsă între 15 şi 25 de ani. Articolul 109 din Codul Penal menţionează însă că pentru minori limitele pedepselor se reduc la jumătate ceea ce înseamnă că ucigaşul poate primi maxim 12 ani şi şase luni de detenţie. Un alt caz de omor calificat în care a fost implicat un minor s-a petrecut anul trecut când Alexandra Pintili, o fată de 16 ani şi-a omorât mama cu o toporişcă. Pentru fapta sa, fata a primit 8 ani de închisoare,sentinţă care nu a rămas însă definitivă.

image

AGRESOR DE NOTA 10: Premiantul clasei de la Liceul Auto care şi-a înjunghiat colegii a fost mutat la altă şcoală

VIDEO/Un boschetar şi-a făcut de cap în curtea liceului auto din Galaţi

ARAD: Şcoală şocată de tupeul unor elevi de clasa a XII-a, inconştienţi

ARAD: Vecini şocaţi de drama unui copil de nouă ani, din bloc, care a fost violat de propriul tată

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite