Atacuri armate în şcoli la nivel mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile în şcoli nu mai sunt, din păcate, o noutate în nicio parte a lumii. Statistic, cele mai multe astfel de atacuri se înregistrează în Statele Unite.

28 septembrie 2010 La biblioteca Universităţii Texas, din Austin (SUA), un student purtând o mască de schi şi înarmat cu o puşcă AK-47 a tras câteva focuri de armă, iar apoi s-a sinucis, din motive încă necunoscute.

9 martie 2010 Un student furios pentru că luase note proaste a intrat în incinta Universităţii de Stat din Ohio, a deschis focul şi a ucis un manager, înainte de a se sinucide.

26 februarie 2010 Un incident armat s-a petrecut la Şcoala Elementară Birney din Tacoma (statul Washington, SUA). O profesoară a fost împuşcată mortal în incinta şcolii, de către un fost prieten. Atacatorul a fugit, dar a fost arestat ulterior.

12 februarie 2010 La Universitatea Alabama din Huntsville (SUA), în timpul unei şedinţe a Departamentului de Biologie, o profesoară a deschis focul cu un pistol, ucigând alţi trei profesori. Ea a fost acuzată de crimă cu premeditare şi ar putea fi condamnată la moarte. Profesoara era nemulţumită că îi fusese retrasă titularizarea pe post.

26 noiembrie 2009 Un student a deschis focul în incinta Universităţii Pecs (Ungaria), omorând un alt student de 19 ani şi rănind alte trei persoane: un student, un îngrijitor şi un profesor. Incidentul s-a produs la un laborator de farmacie al Institutului de Biofizică. Atacatorul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat.

11 martie 2009 Nouă elevi şi trei profesori au fost ucişi la Liceul Albertville din Winnenden (Germania). Atacatorul a fugit de la locul faptei, după care a ucis alte trei persoane şi a rănit doi poliţişti, înainte de a se sinucide. Asasinul era un absolvent al Liceului Albertville, avea 17 ani şi fusese tratat într-o clinică de psihiatrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite