Profilul elevului de liceu: tupeist, teribilist şi inconştient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceele devin tot mai violente
Liceele devin tot mai violente

Cazul celor trei elevi teribilişti care au fost implicaţi într-un grav accident de circulaţie după ce au chiulit de la şcoală în timpul orelor de curs a pornit adevărate dispute între colegii care îi cunosc şi „gurile rele”.

Citiţi şi:

Şcoală şocată de tupeul unor elevi de clasa a XII-a, inconştienţi

Vecini şocaţi de drama unui copil de nouă ani, din bloc, care a fost violat de propriul tată

Remember incidente în şcoli/ Un elev gălăţean a murit în urma unei altercaţii în timpul orelor

Aşa cum era de aşteptat, fapta celor trei nu a tras nici un semnal de alarmă printre elevii şcolii, ba din contră: cei care îi cunosc sunt de părere că nimeni nu ar trebui să-i judece pe cei trei. „În primul rând, pentru a se numi act de teribilism trebuia să se fi întâmplat intenţionat. Nu a fost nici o cursă, nu a vrut să arate nimeni nimic, nici măcar nu avea viteză. Din moment ce se numeşte accident înseamnă că s-a întâmplat fără voia nimănui. Codoi, nu este un elev problemă, la fel şi ceilalţi doi. În plus,Codoi dacă a lipsit, a lipsit motivat”, spune un coleg de şcoală a celor trei.

„Sunt colegii mei, îi cunosc foarte bine. Cei care nu ştiu cum s-au petrecut lucrurile, mai bines ă nu se amestece. Noi toţi suntem alături de ei. Cât despre Codoi, este un coleg exceptional, nu e nimeni în măsură să-l judece”, mai spune un alt coleg.

Liceele devin tot mai violente

În urmă cu trei ani, liceul la care cei trei învaţă a mai fost implicat într-un scandal, după ce mai mulţi elevi au fost prinşi că se băteau pe coridoarele şcolii.  Atunci, holurile liceului s-au transformat într-un adevărat câmp de luptă, protagonişti fiind peste 30 de elevi, din două clase, una de-a XI-a şi una de-a XII-a.

Bătaia a izbucnit în timp ce elevii celor două clase se îndreptau spre laboratoare, timp în care, din cauza aglometaţiei create, un elev din clasa a XI-a l-a înghiontit, din greşeală, pe unul dintre colegii săi din clasa mai mare.În acel moment, elevii mai mari au tăbărât cu pumnii şi picioarele pe colegii lor, bătaia durând până la sosirea cadrelor didactice, care, cu greu au reuşit să-i despartă pe elevi.

Problemele de comportament ale elevilor arădeni se fac simţite în mai toate şcolile din judeţ. Este şi cazul Şcoala Generală “Mihai Eminescu”, acolo unde la sfârşitul lunii septembrie a izbucnit un scandal legat de un elev problemă.

Supăraţi că în  clasa lor a fost mutat un copil cu probleme de comportament,  părinţii refuză să îşi mai lase micuţii la ore. De o săptămână, cei 27 de elevi din clasa a 3-a nu mai vin la şcoală. “Îi împunge, deranjează orele. Eu ca mamă nu stau liniştită la serviciu. Miroase în clasă a urină pentr u că elevul cu probleme de comportament face pe el”, a declarat Ana Maria Nistor, părinte.

Părinţii sunt foarte supăraţi pe faptul că mama copilului cu probleme refuză categoric să îl transfere la o altă unitate de învăţământ, dar în acelaşi timp nici conducerea şcolii nu le permite transferul în altă parte.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite