Elevii de la Goethe, bătuţi din gelozie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev al Colegiului German Goethe a povestit, în exclusivitate, pentru „Adevărul“, de ce au fost bătuţi cei patru colegi ai săi, miercuri, în preajma instituţiei de învăţământ. Mărul discordiei este o tânără emo, elevă în clasa a VIII-a la Goethe, al cărei iubit era gelos pe un coleg de-al ei din clasa a VII-a.

Mai citiţi şi:

Elevi snopiţi în bătaie în faţa liceului

Patru elevi bătuţi în preajma liceului

Reputaţia Liceului German Goethe, cunoscut drept una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Capitală, este aproape de a fi total distrusă, după scandalul de miercurea trecută. Atunci, un grup de patru elevi a fost implicat într-o bătaie cu bâte şi lanţuri. Victimele au fost agresate de către un alt grup de opt - zece persoane care i-au atacat pe elevi în faţa liceului, lovindu-i puternic în cap şi la picioare.

Tinerii care au fost agresaţi susţin că au fost victime colaterale, fiind vorba despre o confuzie pe care are fi făcut-o atacatorii. Aceeaşi ipoteză este susţinută şi de alţi elevi ai Liceului Goethe. Un coleg al celor patru victime a povestit, pentru „Adevărul“, sub protecţia anonimatului, cum s-a petrecut incidentul. „Motivul pentru care au fost bătuţi a pornit de la o fată din clasa a VIII-a, care era prietenă cu un elev de clasa a VII-a. Iubitul fetei l-a ameninţat pe elevul de clasa a VII-a să o lase în pace pe elevă“, a explicat tânărul.

„A fost o confuzie!”
Elevul a adăugat că băiatul de clasa a VII-a a rugat un coleg mai mare, de la clasa a XI-a din liceu, să-l apere în faţa iubitului fetei. „Au avut loc nişte discuţii între ei. Cel vizat pentru bătaie era elevul de clasa a XI-a din liceu, care, culmea, nu făcea parte din grupul celor patru elevi care au fost snopiţi. A fost o confuzie. Elevii bătuţi nu aveau nicio treabă cu cazul“, a explicat elevul.

Tânăra de clasa a VIII-a din cauza căreia s-a produs incidentul este descrisă de colegii săi ca fiind emo. „Nu am avut foarte multe tangenţe cu eleva din cauza căreia s-a produs bătaia, dar, din câte ştiu, este emo. Se îmbracă în negru, se machiază strident şi este o persoană mai ciudată“, a mai spus elevul. Deşi este considerat unul dintre cele mai râvnite licee din Capitală, elevii spun că la „Goethe” au mai existat conflicte de-a lungul timpului. „Ca în orice alt liceu, mai există conflicte între elevi, îşi mai dau pumni din când în când. De asemenea, ştiu că sunt elevi ai liceului care se droghează, dar nu în interiorul şcolii“, a mai spus elevul.

Cazul a ajuns pe masa ministerului
Poliţia şi Inspectoratul Şcolar au început o anchetă în cazul elevilor bătuţi cu lanţurile. “Avem toate datele problemei, este un raport pe care l-am trimis la minister. Din partea conducerii liceului am primit foarte multe informaţii, ancheta care s-a derulat a răspuns la toate întrebările, dar nu pot să ofer mai multe informaţii în acest moment”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite