O elevă bolnavă de inimă a fost la un pas de moarte după ce un coleg a pulverizat spray lacrimogen în clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spray-ul lacrimogen a fost confiscat
Spray-ul lacrimogen a fost confiscat

Unităţile de învăţământ din Ploieşti, în special cele situate în zonele de periferie, nu oferă siguranţă deplină elevilor şi nici cadrelor didactice, chiar dacă sunt monitorizate video.

Un astfel de incident, soldat cu rănirea unuia dintre elevi, s-a petrecut, recent, în curtea Grupulului Şcolar de Servicii „Sfântul Apostol Andrei", din zona de Nord a muncipiului. Totul a pornit de la o mică ceartă. Cristian Mihaiu, de 21 de ani, care este elev la seral, i-a adresat cuvinte urâte Marei Mihai, de 16 ani, elevă în clasa  a X-a.

Fata a chemat în ajutor doi băieţi din afara şcolii care l-au „pus la punct" pe seralistul obraznic. I-au spart capul cu un bolovan, ba mai mult de atât, l-au „parfumat" şi cu un spray lacromigen. Bătaia nu a durat mai mult de cinci minute, timp insuficient, totuşi, pentru ca poliţiştii de la Secţia 2, aflată la doi paşi de unitatea şcolară, să intervină.

„Noi nu putem închide porţile de la una dintre intrările în curtea şcolii, pentru că este cale de acces şi pentru poliţiştii de la Secţia 2. Apoi, am un singur paznic care nu poate fi omniprezent", a explicat Cornelia Angelescu, directorul Grupul Şcolar de Servicii „Sfântul Apostol Andrei".

Camerele video de la Grupul Şcolar "Sfântul Apostol Andrei" nu-i ajută pe profesori să-i pună la punct pe elevi

Nici camerele de supraveghere nu au fost de mare ajutor. Pentru că unul dintre echipamentele video nu era poziţionat spre locul conflictului, singurele imagini înregistrate la dispeceratul de monitorizare existent la Poliţia Comunitară au fost cu un grup de elevi care se uitau insistent într-o parte. Bătăuşilor le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire, respectiv portul fără drept al spray-ului iritant lacrimogen.

Acesta nu este singurul eveniment care a pus în pericol viaţa unor elevi aflaţi la şcoală. Săptămâna trecută, la Grupul Şcolar „Victor Slăvescu", un elev de 17 ani a pulverizat spray lacrimogen într-o clasă, în timpul orelor. Din această cauză, o adolescentă  cu probleme cardiace a fost la un pas de moarte. În ambele cazuri, elevii „problemă" au fost sancţionaţi cu scăderea notei la purtare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite