VIDEO FOTO S-a lansat Topul Forbes 500 Miliardari - Patriciu: "Măsurile de austeritate fără cele de stimulare nu înseamnă decât foame"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi s-a lansat Topul „Forbes 500 Miliardari“, ediţia 2010. Conferinţa s-a desfăşurat la hotelul Hilton din Capitală. Iată principalele declaraţii:

ora 13.00 - Conferinţa de lansare a Top 500 miliardari Forbes a luat sfârşit

Mai citeşte şi:

Timişorenii din Top “Forbes 500 miliardari” spun că economia se va redresa anul viitor

Topul Forbes 500 miliardari / Cei mai bogati romani: Dinu Patriciu, Frank (Vasile) Timis, Ioan Niculae

Topul Forbes 500 miliardari: topul intrarilor si iesirilor spectaculoase

Forbes 500 miliardari: Top investitori în IT

Forbes 500 miliardari: Top investitori în energie

Forbes 500 miliardari: Cei mai mari proprietari de hoteluri

ora 12.54 - Întrebat la cât se ridică nivelul depozitelor sale din strainatate, Patriciu a răspuns amuzându-se: Dacă credeţi că vă spun vă inşelaţi amarnic

ora 12.48 - "Noi investim in acest an, avem un proiect destul de important. Am angajat personal, reusim aproape sa dublam cifra de afaceri, mizand pe inteligenta si creativitatea romanilor. Cea mai spectaculoasa va fi lansarea la finalul acestui an a unui aparat portabil de depistare a cancerului", a spus omul de afaceri Mircea Tudor.

ora 12.29 - Dinu Patriciu: "Aş vrea să-i felicit pe organizatori, ştiu ce forţă se ascunde în spatele acestor pagini. Trecutul apropiat i-a învăţat pe macroeconomişti că tot ceea ce ştiau din facultăţi şi doctorate nu e real. În ultimii doi ani s-au schimbat paradigmele în care este gândită macroeconomia. Cu toţii cauta cauzele. Cu toţii au fost redirecţionati, macroeconomiştii, catre bancheri, către lăcomia lor. Dar această lăcomie nu este decât un efect. Această lăcomie a fost incurajată de legislaţia statelor, de foamea de voturi a politicienilor, de populismele politicienilor, atât de dreapta cât şi de stânga.

image

Politici începute sub James Carter au fost continuate sub Bush şi Obama, politici care au oferit garanţii false, hârtii aruncate în lume. Aceste hârtii au fost generate prin legi de către politicieni care au vrut să facă populaţiile să trăiască mai bine pe datorii, pe datorii pe termen lung.

Aceste strategii financiare au invadat lumea ca un cancer. El continuă în ţările mai etatiste, mai supuse politicienilor, cum ar fi cele din Europa. Criza va continua şi datorită unei unificări false. Nu îmi doresc o Europă în care sub acoperişul aceleiaşi monede să fie unite mai multe culturi care n-au nimic în comun. N-are nimic în comun cultura mediteraneană cu cea a nordului de exemplu. Nu cred ca ele două pot sta sub acoperişul aceleiaşi monede.

Astăzi, ţările foarte slabe ca noi sunt cele mai expuse rezultatelor crizei. Suntem supuşi politicului în primul rând. Suntem o ţară extrem de centralizată şi politizată Totul depinde de politic. Uneori, de dedesubt cresc întreprinzătorii care îşi dezvoltă propriile afaceri şi care înving acest etatism.

Din momentul în care vor începe să fie luate măsuri de stimulare economică, de atunci ne mai aşteaptă 2-3 ani foarte grei. Măsurile de austeritate fără cele de stimulare nu înseamnă decât foame. Există ţări care sunt în regiunea noastră ca Georgia şi Turcia care înregistrează creşteri.

În toate marile centre financiare ale lumii dacă ai tupeul să vorbeşti de investiţii în România se uită oamenii ciudat la tine. Sunt neîncrezători, se întreabă dacă nu cumva ai luat-o razna. Nimeni nu vrea să investească în această ţară, iar dacă nu stopăm percepţia creată în exterior, nu mai avem nicio şansă"

image

Timişorenii din Top “Forbes 500 miliardari” spun că economia se va redresa anul viitor

Cornel şi Delian Panait sunt cei mai bogaţi craioveni, în top "Forbes 500 miliardari" 

Ioan Neculae este cel mai bogat braşovean, în top „Forbes 500 miliardari"

Remus Benţa este cel mai bogat mureşean din topul „Forbes 500 miliardari”

Ilie Carabulea este cel mai bogat sibian în topul „ Forbes 500 Miliardari“

Miliardarii Iaşiului

Gheorghe Caruz este cel mai bogat brăilean, cu o avere estimată la 100 de milioane de euro

ora 12.25 - Teodor Meleşcanu tocmai a luat un loc în sală, alături de Dinu Patriciu

image

ora 12.12 "Am fost ameninţaţi cu procese la realizarea acestui top de oamenii de afaceri care nu au vrut să apară sau de cei care au vrut ca suma enunţată de ei ca fiind averea estimativă, să fie publicată în catalog. Dar cred că se vede că nu am ţinut cont de aceste evenimente", a spus Dana Banzea, editor coodrdonator Forbes.

ora 12.19 - "Criza economică le-a dovedit antreprenorilor ca a-şi păstra banii este le fel de greu cu a-i face. 66% dintre oamenii de afaceri din

image

clasamentul de anul trecut au părăsit topul de anul acesta", a spus Adriana Halpert, redactor şef Forbes.

ora 12.14 - "Produsul Forbes este unicat în lume", a deschis lansarea Peter Imre, Manager General al AdevarulHolding.

ora 12.12 - Radu Coca, omul de afaceri de pe locul 294, a sosit şi el în sală.

ora 12.08 - A sosit Mircea Tudor. Omul de afaceri se clasează pe locul 100, cu o avere estimată de 50 milioane euro

ora 12.06 - Ştefan Vuza participă şi el la eveniment. El se află pe locul 32 cu o avere estimată de 170-175 de milioane de euro

image

ora 12.04 - Ovidiu Tender şi-a făcut şi el apariţia în sală. El se află pe locul 15 în top cu o avere de 300 de milioane de euro

ora 11.55 - Dinu Patriciu a sosit la conferinţă. De data acesta, spre deosebire de anul trecut când omul de afaceri a vorbit la lansarea Topului prin videoconferinţa, acum el a decis să vină personal.

image

ora 11.45 - Pe cel de-al treilea loc se clasează Ioan Niculae, cu o avere de aproximativ 1 miliard de euro.

CLICK AICI PENTRU A-I CUNOASTE PE PRIMII 20 CLASATI IN TOP

ora 11.40 - Al doilea clasat este omul de afaceri Timis (Vasile) Frank pentru care anul acesta a reprezentat un succes fulminant, averea sa ridicându-se de la aproximativ 200 milioane de euro la 1.100 milioane de euro.

Cea mai importantă companie din portofoliul lui Timiş este African Mineral, la care deţine 14,97% din aţiuni. Firma a descoperit recent cel mai mare zăcământ de minereuri de fier din lume, de 10,5 miliarde tone.

ora 11.36 - Dinu Patriciu este, ca şi în ediţia trecută a Topului, primul clasat. Pe omul de afaceri Dinu Patriciu criza l-a prins cu cash pe care acum îşi permite să îl investească. Averea estimată de anul acesta a omului de afaceri este cu 100 de milioane de euro mai mult decât cea de anul trecut şi ajunge la 2.300 milioane de euro.

ora 11.31 - Invitaţii la conferinţa de lansare a Topului Forbes 500 Miliardari păşesc în sală.

„Forbes 500 Miliardari" a colaborat, ca şi la ediţiile precedente, cu echipe de specialişti în domeniu pentru evaluarea miliardarilor din top. Au fost evaluate astfel peste 1.000 de companii şi 5.000 de active imobiliare care aparţin celor 500 de miliardari prezenţi în clasament.

Citiţi şi: Adevărul de Seară vă prezintă “Forbes 500 Miliardari”

Cum se răsfață miliardarii români

Diana-Florina Cosmin, redactor Forbes România, vă spune care sunt brandurile preferate pe timp de criză de miliardarii români și unde își petrec aceștia vacanțele exotice.

Povestea celui mai tânăr miliardar din Top 500 Forbes

Diana Drinceanu, redactor Forbes 500 miliardari, vă spune povestea celui mai tânăr om de afaceri din topul Forbes.

Casele celor mai bogaţi oameni din România

Oana Grecea, editor Forbes 500 miliardari, ne vorbește despre casele celor mai bogați oameni din România.

Bolizii din Top 500 Miliardari

Garajele oamenilor de afaceri sunt din ce în ce mai pline cu autovehicule foarte scumpe, unele dintre ele chiar unicat. În Top Forbes 500 Miliardari care apare marţi  puteţi vedea bijuteriile pe patru roţi ale bogaţilor României. Dana Banzea, editor coordonator al departamentului Top Forbes vă prezintă în premieră amănunte din culisele realizării topului Forbes 500 miliardari.

Ce e nou în Top 500 Forbes

 Forbes, etalonul mondial în alcătuirea clasamentelor oamenilor de afaceri şi managerilor de succes de pretutindeni, va lansa pe piaţă marţi, 28 septembrie ediţia 2010 a Forbes 500 miliardari din România. Adriana Halpert, redactorul şef Forbes România vă prezintă în materialul video de mai jos principalele motive pentru care trebuie să cumpăraţi topul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite