Forbes 500 miliardari: Top investitori în energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
image

1 . Dinu Patriciu 2,3 mld euro
Omul de afaceri Dinu Patriciu susţine că energiile alternative vor face viitorul, dar e nevoie de tehnologii convenţionale pentru acest lucru. Patriciu a declarat că are proiectele pregătite şi este dispus să rişte investiţii de câteva miliarde de euro în Marexin şi în nămolul sapropelic, în următorii ani.

2 . Ioan Niculae - 900 - 1000 milioane de euro
Ioan Niculae a investit deja peste 80 de milioane de euro în cea mai mare rafinărie de bioetanol din sud-estul Europei. Rafinaria, singura care produce bioetanol, este amplasată la marginea oraşului Zimnicea şi foloseşte drept materie primă porumbul furnizat de Interagro, care deţine în proporţie de 100% Bio Fuel Energy.

3 . Ovidiu Tender (300 mil. euro)
Proprietar peste Grupul Energetic Tender, afaceristul născut în Timişoara vizează în planurile sale de afaceri şi o centrală de energie electrică pe biomasă. Tender a declarat, în timp, că investiţia ar depăşi 13 milioane de euro, iar centrala trebuia să fie gata la jumătatea anului 2010.

4 . Fraţii Buzăianu (140-150 mil. euro)
Mogulii energiei, fraţii Bogdan şi Constantin Buzăianu, cei care au pus pe picioare business-ul Energy Holding (trader de energie) deţin şi un important portofoliu de terenuri. Energy Holding a fost fondată în anul 2000 de către Bogdan Buzăianu şi preluată şase ani mai târziu de banca elveţiană Société Bancaire Privée.

5 . Ion Grecu (80 mil. euro)
Anul 2010 poate fi coniderat unul de excepţie pentru omul de afaceri constănţean Ion Grecu. Proprietarul grupului Elcomex a realizat o tranzacţie importantă în acest an când a vândut grupului elveţian Repower, 80% din acţiunile traderului de energie Elcomex EN. În prezent, Repower şi Elcomex Power intenţioneză să producă energie electrică în turbine eoliene.

6 . Dragoş Bîlteanu (72-75 mil. euro)
Businessurile lui Bîlteanu nu merg deloc rău, iar afaceristul a preluat în noiembrie 2008 casa
de comerţ cu energie Romenergo. Tranzacţia de preluare a 73% din acţiunile companiei cu activităţi în domeniul energiei electrice s-a cifrat la la o valoarea de circa 20 milioane de euro. El susţine că vizează şi proiecte eoliene, iar dezvoltatorii sunt interesaţi de o viitoare asociere.

7 . Claudiu Rădulescu (69-70 mil. euro)
Claudiu Rădulescu tace şi-şi sporeşte afacerile de la an la an. Principalul acţionar al Luxten Lighting Company, grupul de firme care asigură şi iluminatul public al Capitalei, are contracte cu Primăria Bucureşti pe 15 ani şi cu Hidroelectrica pe zece ani. Acestea îi asigură firmei sale liniştea unor încasări constante.

8 . Ionel Pepenică (37-38 mil. euro)
Omul de afaceri Ionel Pepenică datorează averea sa domeniului foarte profitabil în care s-a decis să investească: iluminatul public. Cu Luxten Lighiting şi firmele formate prin divizare, Pepenică nu îşi face griji în privinţa viitorului său financiar. Firma a avut anul trecut o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro şi un profit brut de 5,3 milioane de euro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite