Timişorenii din Top “Forbes 500 miliardari” spun că economia se va redresa anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de afaceri din Timişoara care au ajuns să construiască imperii s-au adaptat crizei şi acum speră într-o schimbare în bine în ceea ce priveşte economia de piaţă românească. Miliardarii privesc cu optimism anul ce va veni şi spun că 2011 va fi un an mai bun pentru afaceri.

Marius şi Emil Cristescu sunt de departe cei mai bogaţi oameni de afaceri din capitala Banatului. Averea celor doi proprietari ai holdingului Bega Group este estimată la aproximativ jumătate de miliard de euro. Cei doi fraţi sunt acționari minoritari în alte aproximativ 60 de firme, controlează cel mai mare parc industrial din capitală. Printre afacerile celor doi se numără şi primul resort exclusivist din ţară, Arsenal Park. Prin acest proiect, Marius şi Emil Cristescu au dat o şansă în plus turismului de afaceri din România. Arsenal Park este de multe ori ales ca destinaţie pentru firmele din ţară şi din străinătate.

image

CLICK PE FOTO PENTRU GALERIE

Frații Ioan și Viorel Micula, miliardarii bihoreni din topul datornicilor la bugetul de stat

Schimbare de strategie

Afacerile timişorenilor de pe locul şapte din Topul „Forbes 500 miliardari" au fost conduse cu grijă în perioada critică de criză economică. „Criza este o foarte mare oportunitate, dar vor supravieţui cei care reuşesc să îşi schimbe mentalitatea. Şansa celor tineri e că nu toţi îşi vor schimba mentalitatea. Iar cei care nu vor reuşi să facă asta vor trebui să lase altora loc pe piaţă", a spus Marius Cristescu. Oamenii de afaceri au reconsiderat în ultimii ani strategia ce au implementat-o până atunci şi au ajus la concluzia că doar ceea ce este profitabil merită păstrat. În ceea ce priveşte anul viitor, Emil Cristescu crede că acesta o să fie un an mai bun pentru afaceri. „Ceea ce se întâmplă în Europa e un lucru bun. Pe piaţa europeană sunt semne că a trecut criza  şi dezvoltarea economică s-a reluat. Asta se va răsfrânge şi asupra economiei româneşti. Riscurile cele mai mari vin de la guveranrea românească", a spus omul de afaceri.

Economie redresată

Şi preşedintele Camerei de Comerţ Tmişoara, George Cornu, este optimist că în viitor lucrurile se vor redresa în economia românească. „Economia de piaţă de după criză o să capete o altă conotaţie. O să fie mai adevărată decât cea de până acum, pentru că cea de până acum a fost una speculativă. S-a văzut deja o redresare pentru Europa, ceea ce a dus la creşterea exporturilor pentru firmele româneşti", a spus miliardarul de pe locul 57 în Topul Forbes.

image

Una dintre cele mai recente ştiri în ceea ce-l priveşte pe „regele asfaltului" anunţa că acesta ar fi hotărât să vândă imperiul pe care l-a ridicat în jurul firmelor sale Izometal şi Confort, companie care a luat un împrumut de aproape 3 milioane de euro pentru finanţarea capitalului de lucru. Averea lui George Cornu depăşeşte 55 de milioane de euro.

TOP 500 FORBES: Cei mai bogaţi miliardari din Vestul României

S-a adaptat la criză

Josef Goschy a reuşit să-şi menţină lanţul hotelier deasupra crizei economice schimbând şi el strategia. Miliardarul a ajustat preţurile la situaţia financiară a turiştilor şi a atras clienţi din Rusia, Ucraina şi Republica Moldova. „Am încheiat parteneriate cu agenţii de turism din ţările vecine României, prin care ar putea veni turişti străini în hotelurile mele de pe litoral. Cred că prin această măsură vom creşte gradul de ocupare cu 20% în timpul sezonului de vară, în hotelurile de la mare", spunea în martie Josef Goschy. Averea sa care depăşeşte 90 de milioane de euro a fost construită pe baza celor mai reprezentative hoteluri pentru zonele în care erau situate: Moldova din Iaşi, Belvedere şi Sport în Cluj, Central în Suceava, Traian în Deva sau Transilvania în Alba-Iulia. Timişoreanul în vârstă de 79 de ani ocupă locul 57 în Top „Forbes 500 miliardari".

CITEŞTE ŞI:

Ponturi: milionarii în euro ai Timişoarei nu se tem de euro, ci de criză

Apocalipsa euro, văzută prin ochii milionarilor de Banat

EXCLUSIV Topul milionarilor arși la buzunar de impozitele pentru mașinile de lux

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite