Forbes 500 miliardari: Cei mai mari proprietari de hoteluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
image


1 . Dan Adamescu (900- 1 mld euro)

Proprietarul magazinului Unirea deţine hotelul de cinci stele Rex, din Mamaia, precum şi o participaţie în cadrul unităţii de cinci stele InterContinental, din Bucureşti. Adamescu este implicat şi în acţionariatul
hotelului Pullman (fost Sofitel).

2 . Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte (400-420 mil. euro)
Cei doi oameni de afaceri au adus pe piaţa locală nume mari din business-ul internaţional (Pizza Hut, KFC, IKEA). În portofoliul lor să numără şi brandurile hoteliere Howard Johnson şi Ramada.

3 . Fraţii Micula (350 mil. euro)
Portofoliul celor doi fraţi gemeni cuprinde unităţi în Olimp (Banat), Neptun (Banat, Romanţa, Caraiman, Terra, Balea, Clăbucet, Craiova, Slatina). Fraţii Micula sunt şi proprietari ai unui hotel la Stâna de Vale.

4 . George Copos (180-200 mil. euro)
Omul de afaceri a bugetat investiţii de peste 15 milioane de euro în acest an pentru modernizarea hotelurilor din portofoliul său. În Capitală, Copos deţine hotelurile de cinci stele Crowne Plaza şi Athenee Palace Hilton.

5 . Radu Enache (150 mil. euro)
Radu Enache deţine 13 hoteluri la nivelul întregii ţări. În Bucureşti este prezent prin patru hoteluri: Grand Hotel Continental, Ibis Parlament, Ibis Gara de Nord şi Hello.

6 . Mohammad Murad (140-150 mil. euro)
Murad este unul dintre "mogulii" turismului românesc, cu hoteluri în zona litoralului şi a Capitalei, care însumează o capacitate totală de cazare de peste 1.200 de camere.

7 . Fraţii Negoiţă (100 mil. euro)
Anul trecut, cifra de afaceri a celui mai mare hotel din grupul Confort a fost în scădere cu circa 25%, până la nouă milioane de euro, în timp ce afacerile pe toate cele patru unităţi controlate (Rin Grand Hotel, Train, Rin Otopeni şi Confort Otopeni) s-au ridicat la aproape 15 milioane de euro.

8 . Josef Goschy (90-95 mil. euro)
Unita Turism, compania deţinută de Goschy, operează la nivel local 25 de hoteluri, care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind cel mai mare lanţ hotelier din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite