Topul Forbes 500 miliardari: topul intrarilor si iesirilor spectaculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

TOP INTRARI SPECTACULOASE IN FORBES 500 MILIARDARI

Dragoş Dobrescu 130 - 150 milioane euro
Imobiliare, Bucureşti
Mare proprietar de terenuri şi clădiri de birouri, milionarul Dragoş Dobrescu este învăluit într-o umbră de mister. El este în continuare activ în industria imobiliară în pofida contextului economic şi nu a oprit investiţiile. În vara acestui an, Dobrescu a început lucrările de construcţie pentru un imobil de cinci etaje în zona Charles de Gaulle, din Bucureşti. Investiţia a fost estimată la aproximativ patru milioane
de euro. Dobrescu este cunoscut în rândul marilor investitori imobiliari ca fiind un
negociator foarte bun.

Ion Sturza 90 - 95 milioane euro
Fond de investiţii, petrol, cultură, imobiliar, Bucureşti
Fost premier al Republicii Moldova timp de nouă luni (între 1999 - 2000), şi fost director Rompetrol, Ion Sturza are planuri mari şi pentru fondul GreenLight Invest. Sturza, care deţine 20% din Rompetrol Republica Moldova, cooperează şi cu vehiculele de investiţii ale omului de afaceri Dinu Patriciu, dar mai are acţiuni la aproape 20 de companii din Europa. Sturza (descendent al familiei de domnitori cu acelaşi nume) este şi proprietarul unui proiect în domeniul on-line (o librărie). Platforma elefant.ro este o investiţie de 1,2 milioane euro.

Familia Tomele - 43/45 milioane euro
Comerţ, Bihor
An de an, familia Tomele din Oradea (Mirela şi Ioan) a reinvestit o bună parte din profitul înregistrat de firmele pe care le controlează. Banii au mers, în mare parte, către achiziţia de terenuri, proiecte noi, însă nu au neglijat nici business-ul principal: Tiger Amira, cu afaceri de 30 milioane de euro anul trecut. Ioan Tomele spune că în paralel cu distribuţia plăcilor ceramice, a obiectelor şi instalaţii sanitare, dar şi a materialelor de construcţie, are un nou hobby. Vrea să ridice, în apropiere de Oradea, o fermă de animale, dar şi să practice agricultura şi turismul.

TOP IESIRI SPECTACULOASE DIN TOPUL FORBES 500 MILIARDARI

1 . Familia Penescu
100 mil euro, in 2009
Afacerile familiei Penescu s-au dus pe apa sâmbetei din cauza problemelor lui Cornel Penescu, coproprietarul grupului Pic. Acesta a fost arestat de mai multe ori pentru infracţiuni de corupţie, printre altele fiind învinuit că ar fi dat mită unui arbitru pentru a favoriza echipa FC Argeş, pe care o finanţa. Unul câte unul cele 5 hipermarketuri au fost închise, iar proprietăţile lui Penescu au fost scoase la vânzare. Mai mult, a fost evacuat din vila din Piteşti şi s-a mutat împreună cu familia în cantonamentul echipei de fotbal.

2 . Ilie Năstase
6/7 milioane euro in 2009

Marele tenismen Ilie Năstase a avut un an dificil pe toate planurile. Criza economică şi-a spus cuvântul în afacerile pe care le deţine, iar singurul business care se menţine pe linia de plutire este Mc Donald's din Republica Moldova, unde deţine franciza din vara lui 2007, pe o perioadă de 20 de ani. Divorţul civilizat, dar costisitor, al celui poreclit „Nasty" de Amalia Năstase a contribuit decisiv la diminuarea averii fostului tenismen. Acesta încearcă să îşi refacă viaţa alături de
vedeta Playboy Brigitte Sfăt.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite