Ilie Carabulea este cel mai bogat sibian în topul „ Forbes 500 Miliardari“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o avere de 200 de milioane de euro, Carabulea este urmat de Aurel Muntean şi Gheorghe Călburean. Vezi mai jos ce averi au fiecare, cu ce afaceri au avut succes şi pe ce loc se situează într-un top naţional.

Ilie Carabulea-63 ani, avere de 200 milioane euro

La cei 63 de ani ai săi, Ilie Carabulea rămâne un optimist. Speră ca măcar ultimul trimestru din 2010 să fie pe plus, după scăderile din 2009. Pentru el şi grupul de firme din holdingul Atlassib, găsirea de soluţii şi mijloace de a combate efectele crizei economico-financiare a fost cea mai mare provocare a anului trecut. Spune că firmele sale au fost afectate din cauza scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, axarea consumului pe produse de strictă necesitate şi accesul mai dificil la creditare. „Datorită strategiilor aplicate încă de la începutul anului 2009 la nivelul fiecărei societăţi comerciale, a fost posibil să evităm în cea mai mare parte eventuale efecte negative”, a declarat Ilie Carabulea.

Omul de afaceri din Sibiu a continuat să aloce fonduri de investiţii în fiecare an. În 2009 şi primul trimestru din 2010, a investit circa 1,5 milioane euro în amenajarea Galeriei Comerciale Pacea (închiriată parţial), 1,3 milioane euro într-o Hală Autoservice Constanţa, 1,7 milioane euro într-un centruu zootehnic, în modernizarea carmangeriei din Sibiu şi într-o instalaţie de producere a energiei electrice din surse solare la ferma sa din Crinţ. De asemenea, el are un plan ambiţios de investiţii şi în perioada 2010 – 2012. Acestea vizează exitinderea şi modernizarea plantaţiei de măr, procesare şi împrejmuire (circa 2,7 milioane euro), modernizarea depozitului de mere (două milioane de euro), înfiinţarea unei ferme de vaci la Crinţ (două milioane euro), extinderea şi modernizarea plantaţiei pomicole de măr, prun şi alun (2,5 milioane euro).

În ceea ce priveşte Banca Carpatica (la care Carabulea deţine direct 36,26%), antreprenorul şi-a luat câteva plase de siguranţă. În 2009, a avut loc o majorare de capital social, prin aportul în numerar al acţionarilor. Conducerea Băncii şi-a fixat printre obiective restructurarea proceselor operaţionale prin externalizări şi centralizări, creşterea calităţii serviciilor, pregătirea în vederea începerii acţiunii de rebranding. Banca avea la finele anului 2009 un număr de 198 de unităţi teritoriale.

Gradul de îndatorare al holdingului Atlassib a fost în 2009 de 25%. Numărul de angajaţi se va reduce în acest an cu circa 400 de persoane, de la 6.900 în 2009. Cifra de afaceri a companiei de transport Atlassib a fost anul trecut de 71,4 milioane euro, iar profitul net de 4,2 milioane euro.

Aurel Munteanu- 55 de ani, avere estimată la 180 milionae de euro

Aurel Muntean are o avere estimată la 180 de milioane de euro, din imobiliare şi turism. La 55 de ani, deţine Magazinul Victoria şi  Halele Unirea, din Bucureşti, hotelul Împăratul Romanilor şi magazinul Dumbrava, din Sibiu.
Cele peste 400 de spaţii comerciale pe care le are în proprietate în ţară generează venituri din închirieri de peste două milioane euro, anual.

image

Născut în Buia-Stenea, judeţul Sibiu, Muntean locuieşte acum în Bucureşti. Fost sportiv de performanţă la FC Inter Sibiu în anii ‘80, Muntean a investit în special în imobiliare. A organizat, anul trecut, Cupa Davis la Sibiu şi a candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis.
Muntean deţine 84,7% din acţiunile societăţii Cometex SA, care are în proprietate magazinul Dumbrava, alături de Poiana Astral, la care afaceristul deţine 4,9% din acţiuni.

Magazinul Victoria din Bucureşti este deţinut de prin societatea Minerva (91,7%) şi Parc SA (1,1%), la care deţine acţiuni prin alte societăţi.

Gheorghe Călburean- 53 de ani, avere de 80 de milioane de euro

image

Gheorghe Călburean ocupă locul 63 în topul Forbes, cu o avere de 80 de milioane de euro, obţinuţi pe piaţa de capital, din petrol şi construcţii. Principala sa companie, Dafora Mediaş, a încheiat în 2010 un contract de servicii de foraj în Ucraina, şi se bazează pe un profit estimat la 3 milioane de euro. Călburean avea, anul trecut, datorii la bănci de 27,5 milioane euro.

Constructorul de conducte magistrale Condmag Braşov, controlat prin Dafora Condmag, este una dintre puţinele companii de pe Bursă care şi-au majorat afacerile în 2009, până la 53 milioane euro. O altă companie, Transgex, a investit 2 milioane euro într-o seră de roşii încălzită cu apă geotermală din Livada (Bihor).

Din holding mai fac parte: Dafora Ucraina, Flowtex Technology S.A, distribuitor de gaze naturale şi apă potabilă, canalizare şi irigaţii,  Servicii şi Operaţiuni Speciale la Sonde SA, Măcelăriile Mediaş şi Salconserv, care produce, printre altele, şi celebrul Salam de Sibiu.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite