Volumul I din "Insula Misterioasă se distribuie astăzi gratuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Insula misterioasă“ de Jules Verne
„Insula misterioasă“ de Jules Verne

Primul volum al romanului „Insula misterioasă“ va fi distribuit astăzi gratuit cu ziarul „Adevărul“ şi suplimentul „Adevărul literar şi artistic“. Apărută în 1874, cartea are caracteristicile unui roman de aventuri, la care se adaugă pasiunea autorului pentru invenţiile ştiinţifico-fantastice.

Începând cu volumul al doilea al aceluiaşi roman, care va apărea la 27 ianuarie, preţul unui exemplar din Colecţia Jules Verne va fi de 10,99 lei.

Galaţi: Jules Verne ajunge la cititori printre troiene! Unii gălăţeni au aşteptat chiar şi o oră în faţa chişcurilor pentru a prinde primul număr din „Insula misterioasă". Acolo unde ziarul cu carte a ajuns la timp, acesta s-a epuizat în doar câteva minute.

Jules Verne a ajuns la chioşcuri cu două ore de întârziere şi s-a vândut în 30 de minute Albaiulienii au păzit chioşcurile de ziare încă de la ora 7.00 pentru a intra în poseia celui de-al doilea volum de Jules Verne. Vânzătoarele de la chioşcurile de ziare din centrul municipiului Alba Iulia au ţinut să precizeze că oamenii sunt nerăbdători în fiecare miercuri şi insită ca acestea să le reţină cărţi. 

Botoşănenii au înfruntat frigul şi troienele pentru primul volum ,, Insula Misterioasă,, de Jules Verne. Botoşani: Jules Verne a învins zăpada!

Sibiu: Jules Verne, magnet pentru sibieni În ciuda temperaturilor negative şi a ninsorii care a căzut neîncetat în această dimineaţă, sibienii au format cozi de zeci de metri în aşteptarea primului volum al romanului „Insula Misterioasă“, de Jules Verne, distribuit astăzi împreună cu „Adevărul“.

Râmnicu Vâlcea: Cărţile lui Jules Verne, o adevărată comoară Nici în această dimineaţă, vâlcenii care au dorit să cumpere cel de-al doilea exemplar din colecţia Jules Verne nu au avut norocul să îl găsească la chioşcuri, la fel cum s-a întâmplat şi săptămâna trecută.

Constanţa: Jules Verne a învins troienele Oamenii s-au trezit devreme şi au pornit pe la chioşcuri, dar zăpada le-a schimbat schimbat planurile şi au fost nevoiţi să aştepte până când s-a făcut aprovizionarea.

Piatra Neamţ: „Insula Misterioasă” căutată de pietrenii matinali (Update) Cel de-al doilea volum din colecţia Jules Verne, oferit gratis împreună cu ziarul „Adevărul", a stârnit un interes deosebit printre pietrenii care plecau la serviciu în această dimineaţă.

Craiova: Ziarul Adevărul cu primul volum din „Insula misterioasă“ s-a vândut ca pâinea caldă Oltenii au luat cu asalt în această dimineaţă chioşcurile de ziare pentru a face rost de al doilea volum din colecţia Jules Verne, „Insula misterioasă“.

Ploieşti: Cartea Jules Verne s-a vândut încă de dimineaţă De la primele ore sute de ploieşteni au luat cu asalt chioşcurile de ziare pentru a cumpăra volumele semnate Jules Verne.

Târgu-Jiu: Volumul I din „Insula Misterioasă“ se distribuie astăzi gratuit Târgujienii s-au trezit cu noaptea-n cap, au îndurat frigul şi ninsoarea şi, au aşteptat la chioşcuri, ca să prindă volumul I al romanului „Insula misterioasă“. Acesta a  fost distribuit gratuit, împreună cu ziarul „Adevărul“ şi suplimentul „Adevărul Literar şi Artistic“.

Târgu-Mureş:Coadă la Insula Misterioasă Târgumureşenii au luat cu asalt chioşcurile de ziare din oraş încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a fi siguri că pun mâna pr primul volum din "Insula Misterioasă", de Jules Verne, distribuit astăzi gratuit cu ziarul „Adevărul“ şi suplimentul „Adevărul literar şi artistic“.

Galaţi. Primul volum din "Insula Misterioasă", de Jules Verne, s-a epuizat în 10 minute Gălăţenii au luat cu asalt chioşcurile unde s-a distribuit gratuit volumul 1 din „Insula Misterioasă" a lui Jules Verne împreună cu ziarul „Adevărul" şi „Adevărul literar şi artistic". Miercurea viitoare, volumul 2 al cărţii se distribuie cu ziarul "Adevărul" la preţul de 10.99 lei.

FOTOGALERIE Buzău: Jules Verne a fost la mare căutare încă de la orele dimineţii Şi de această dată buzoienii s-au trezit cu noaptea în cap pentru a prinde cel de-al doilea volum Jules Verne "Insula misterioasă".

Târgovişte. “Insula misterioasă” de Jules Verne s-a epuizat în câteva minute Pasionaţii de literatură şi nu numai au luat cu asalt chioşcurile de ziare din municipiu, pentru a intra în posesia cărţii.

Bucureşti: Prin omăt, după Jules Verne  În ciuda ninsorii abundente care a acoperit străzile Capitalei în ultimele 48 de ore bucureştenii au făcut şi astăzi dimineaţă coadă la chioşcurile de ziare pentru a-şi achiziţiona cea de-a doua carte a Colecţiei "Jules Verne", „Insula misterioasă”, vol. 1. Acesta este cel de-al doilea volum oferit gratis împreună cu ziarul „Adevărul”. De săptămâna viitoare, costul cărţilor din Colecţia "Jules Verne" va fi de 10.99 de lei.

Cluj. Cozi la chioşcurile clujene pentru Jules Verne Clujenii au format cozi în această dimineaţă, la chioşcurile de ziare din cartierul Mărăşti, pentru a achiziţiona primul volum al romanului „Insula misterioasă“, de Jules Verne, carte distribuită astăzi împreună cu ziarul Adevărul.

,,Insula misterioasă” i-a trezit pe hunedorenii pasionaţi de lectură cu noaptea-n cap La ora 7.00, majoritatea chioşcarilor din municipiul Deva nu mai avea primul volum din celebra carte ,,Insula misterioasă” a scriitorului francez Jules Verne.

Sătmărenii s-au înghesuit la chioşcuri pentru colecţia „Jules Verne“ În pofida ninsorii şi a temperaturilor scăzute, sătmărenii au luat cu asalt chioşcurile de ziare, de la primele ore ale dimineţii. Astăzi, ei primesc gratuit cartea „Insula Misterioasă“, împreună cu ziarul „Adevărul”.

Braşovenii au înfruntat frigul şi nămeţii pentru cartea „Insula Misterioasă“, de Jules Verne Braşovenii s-au trezit dis-de-dimineaţă, au făcut primele cărări prin omătul aşternut şi au înfruntat frigul pentru a putea cumpăra ziarul „Adevărul" care se vinde astăzi cu a doua carte din Colecţia Jules Verne.

Bacău: Pasionatii de lectură au adus ”Insula misterioasă” în biblioteca lor Chiar dacă în oraș a nins și a viscolit în această dimineață, băcăuanii au venit încă de la ora 7.00 la chioșcurile de ziare pentru a lua cea de a doua carte din colecția Jules Verne distribuită gratuit împreună cu ziarul Adevarul.

 „Insula Misterioasă“ a lui Jules Verne i-a scos în stradă pe reşiţeniZeci de reşiţeni au luat cu asalt chioşcurile de ziare, de la primele ore ale dimineţii. Astăzi, ei primesc gratuit cartea „Insula Misterioasă“, împreună cu ziarul „Adevărul”. Următorul volum va apărea în data de 27 ianuarie, iar preţului va fi de 10,99 lei.

La Baia Mare, Jules Verne a trecut ca pâinea caldă La primele ore ale dimineţii, băimărenii au dat buzna la chioşcurile de ziare, pentru a cumpăra ziarul Adevărul care, astăzi, s-a vândut împreună cu cel de-al doilea volum din colecţia "Jules Verne".

Oradea: Cărţile Jules Verne au trecut în jumătate de oră de la deschiderea chioşcurilor Orădenii s-au trezit cu noaptea în cap și au luat cu asalt chioșcurile de ziare pentru a prinde un număr din ziarul Adevărul cu primul volum din Insula Misterioasă, de Jules Verne, care s-a dat astăzi gratuit împreună cu cotidianul.

Piteşenii s-au trezit cu noaptea-n cap ca să prindă „Insula Misterioasă”. Şi cea de-a doua carte din colecţia Jules Verne  s-a distribuit gratuit, împreună cu Ziarul Adevărul.

 Arădenii au venit la chioşcuri chiar şi de la ora şase pentru colecţia Jules Verne  Încă de la primele ore ale dimineţii, vânzătorii de ziare din Arad nu s-au putut plânge de lipsă de clienţi. Aceştia din urmă au aşteptat chiar şi de la ora 6 să vină volumul II din colecţia Jules Verne.

Piatra Neamţ: Primul volum din „Insula Misterioasă” şi ziarul „Adevărul” cele mai cerute la prima oră la chioşcurile din oraş


Povestea din „Insula misterioasă" arată interesul romancierului pentru robinsonade, fie că este vorba despre povestea lui Daniel Defoe, fie că se apropie de o alta, mai puţin cunoscută, a familiei lui „Robinson Elveţianul", de Johann David Wyss.

Un succes editorial


Cartea este povestea unui grup de cinci personaje - inginerul Cyrus Smith, servitorul lui, Nab, jurnalistul Gédéon Spilett, marinarul Pencroff şi adolescentul Herbert - care încearcă să scape din asediul oraşului Richmond, în timpul Războiului de Secesiune, cu ajutorul unui balon.

În urma prăbuşirii acestuia, cei cinci ajung pe o insulă pustie din Pacific şi, timp de patru ani, sunt obligaţi, ca şi Robinson Crusoe al lui Daniel Defoe sau familia din „Robinson Elveţianul", de Johann David Wyss, să supravieţuiască numai graţie propriilor lor cunoştinţe ştiinţifice şi inventivităţii.

Farmecul poveştii stă în introducerea unor elemente-surpriză, cum ar fi o prezenţă misterioasă care-i ajută pe naufragiaţi. Întregul pozitivism al acestora este pus la încercare de situaţiile inexplicabile, care le sunt favorabile şi care presupun mâna unui personaj invizibil pe insula cercetată în amănunt.

Ca şi romanul precedent, „20.000 de leghe sub mări", „Insula misterioasă" a avut un mare succes de public. Vândută în 40.000 de exemplare încă din timpul vieţii scriitorului, a fost tradusă în întreaga lume, iar ecranizările şi dramatizările romanului au continuat de-a lungul anilor, începând de la filmul mut al lui Lucien Hubbard, din 1929, până la jocul video „Întoarcere pe insula misterioasă", din 2005.

Informaţii despre cărţi

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul“ din Timişoara şi Bucureşti!

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite