Adrian Sobaru, bărbatul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului, ameninţat cu dosarul penal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electricianul TVR s-a aruncat în gol de la balconul Parlamentului
Electricianul TVR s-a aruncat în gol de la balconul Parlamentului

Adrian Sobaru, electrician angajat la TVR, s-a aruncat de la unul din balcoanele sălii de plen a Parlamentului chiar înainte de Crăciun, în timp ce era dezbătută moţiunea de cenzură. Înainte de a se arunca în gol, el a strigat: "Boc, mi-ai ucis familia!" şi "Aţi luat pâinea de la gura copiilor mei".

Adrian Sobaru a fost chemat marţi pentru a da primele declaraţii la Poliţie, relatează ImpactNews.ro

"Sobaru nu a părut deloc deranjat de postura în care a fost pus, marţi dimineaţa, aceea de a fi luat la întrebări la Poliţie. El a spus, în felul său simplu şi emoţionant, că <<oamenii aceia îşi fac şi ei treaba lor>>", relatează sursa citată.

Angajatul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la una dintre lojele presei exact când premierul Boc vorbea în plenul reunit pe 23 decembrie. Bărbatul în vârstă de 43 de ani, îmbrăcat cu un tricou alb pe care scrisese cu pixul „Ne-aţi ciuruit. Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri. Libertate!", a rupt un fotoliu şi s-a rănit la faţă, torace şi picioare.

Dificultăţile financiare au fost cele care l-au determinat pe român să recurgă la acest gest extrem. Sobaru se afla în faţa imposibilităţii de a-şi întreţine familia şi de a avea aibă grijă că băiatul său în vârstă de 15 ani, bolnav de autism. Ajutorul de însoţitor pentru persoană cu handicap i-a fost tăiat de la 550 de lei la 461 de lei, motiv pentru care a strigat, înainte de a cădea de la balconul Parlamentului: "Pentru tine, Boc. Aţi luat pâinea copiilor!".

De la incidentul de la finalul anului trecut, Sobaru s-a declarat, în repetate rânduri, dezamăgit că gestul său a rămas fără urmări pentru societate. El a criticat în lipsa de solidaritate a românilor şi dezbinarea societăţii. Iar vinovat, spune el, este şeful statului.

"Băsescu mi-aş dori să se schimbe. E diabolic prin tot ceea ce face. Gândirea lui e diabolică. Parcă nu-şi mai doreşte cetăţenii pe Pământ. Dar e bun, e foarte bun, nu are cine să-l învinga", a concluzionat, pe un ton trist şi resemnat, terhnicianul de la TVR.

image

Soţia lui Adrian Sobaru a stat alături de soţul său tot timpul cât acesta a fost internat

Toate detaliile dramei lui Adrian Sobaru:

VIDEO Un angajat al TVR s-a aruncat de la un balcon în Parlament. El a strigat "Pentru tine, Boc!"

EXCLUSIV MARTOR OCULAR Medicul Horia Cristian a acordat primul ajutor bărbatului care a sărit în cap de la etaj, în Parlament

Reacţiile politicienilor la incidentul din Parlament. Octavian Popa, cu lacrimi în ochi: "Uitaţi-vă la feţele lor şi o să înţelegeţi tot"

Hanibal Dumitraşcu: gestul protestatarului ar putea fi un răspuns la lipsa de speranţă pe care o proiectează cei care ne conduc

ITM: Gestul lui Adrian Sobaru a fost o acţiune voită, ar putea să nu fie accident de muncă

Directorul Spitalului Universitar: „Adrian Sobaru este în afara oricărui pericol şi va fi operat“

Raluca Turcan: Protestul lui Adrian Sobaru este "tragic şi dezarmant", însă nu ajută

Adrian Sobaru câştiga 1.200 de lei/ TVR: A fost sprijinit material pentru problemele de sănătate pe care le avea în familie

Colegii lui Adrian Sobaru: "Stătea pur şi simplu acolo, nu făcea nimic care să ne atragă atenţia"

Boc: Eu înţeleg că românii o duc rău dar nu e vina cuiva anume

Parlamentul va "securiza" balcoanele pentru a evita acţiunile dramatice ca a lui Adrian Sobaru

Imagini cu Adrian Sobaru în momentul în care a fost externat, la 5 ianuarie 2011:

image
image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite