Parlamentul va "securiza" balcoanele pentru a evita acţiunile dramatice ca a lui Adrian Sobaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electricianul TVR s-a aruncat în gol de la balconul Parlamentului
Electricianul TVR s-a aruncat în gol de la balconul Parlamentului

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis astăzi să fie găsită o "formulă de securizare" a balcoanelor de la sala de plen, astfel încât să fie evitate evenimentele "tragice", aşa cum a fost cel din decembrie anul trecut când Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că decizia Biroului Permanent ca, marţi, la asumarea răspunderii Guvernului asupra Codului Muncii să poată fi prezenţi, ca invitaţi, doar reprezentanţii presei, nu şi cetăţenii, este "o măsură excepţională", până se va face securizarea balcoanelor din sala de şedinţe.

"Este o măsură excepţională, asta înseamnă că nu este o măsură care să vizeze o acţiune permanentă, ci, pur şi simplu, pentru următoarele evenimente, care vizează asumarea răspunderii, o moţiune de cenzură, prezentarea şi votarea ei. Până la momentul în care noi vom reuşi să asigurăm securizarea în primul rând a oamenilor care participă la acest eveniment de la balcoane, am preferat să optăm pentru această variantă", a explicat Anastase.

Potrivit Robertei Anastase, se doreşte găsirea unei soluţii "de securizare" a balcoanelor, pentru ca să nu se mai repete "evenimente tragice, cum a fost cel de la sfârşitul anului trecut", când Adrian Sobaru s-a aruncat de la balcon, în timpul şedinţei privind dezbaterea unei moţiuni de cenzură.

Guvernul îşi va angaja, marţi, răspunderea în Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii. Şedinţa Parlamentului este programată să înceapă la ora 10.00.

Reamintim că, înainte de Crăciun, la ultima şedinţă comună a Camerelor Parlamentului la care a participat premierul Emil Boc, Adrian Sobaru, tehnician la TVR, s-a aruncat de la balconul de la etajul doi al sălii de plen. Înainte de a se arunca în gol, el a strigat: "Boc, mi-ai ucis familia!" şi "Aţi luat pâinea de la gura copiilor mei”. În cădere a rupt un fotoliu şi s-a rănit la faţă, torace şi picioare. Bărbatul era îmbrăcat cu un tricou alb pe care scrisese cu pixul „Ne‑aţi ciuruit. Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri. Libertate!".



Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite