Reacţiile politicienilor la incidentul din Parlament. Octavian Popa, cu lacrimi în ochi: "Uitaţi-vă la feţele lor şi o să înţelegeţi tot"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul liberal Marius Octavian Popa, în lacrimi după ce un bărbat s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor
Deputatul liberal Marius Octavian Popa, în lacrimi după ce un bărbat s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor

Un bărbat s-a aruncat de la un balcon în sala de plen a Parlamentului, unde se discuta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Emil Boc.

"S-a aruncat cineva de la balcon", au spus parlamentarii prezenţi în sală în momentul în care Adrian Sobaru, tatăl a doi copii, dintre care unul autist, şi angajat al TVR, s-a aruncat de la un balcon, situat la al doilea etaj, chiar înainte de discursul premierului Emil Boc. Înainte de a se arunca, bărbatul a strigat: "Aţi luat mâncarea de la copii" şi "Pentru tine Boc".

EXCLUSIV Medicul-deputat care a acordat primul ajutor protestatarului din Parlament: „Îi curgea sânge din nas. Risca să se înece

Mulţi dintre cei din Parlament s-au speriat în momentul în care bărbaut a căzut. "Urgent, vă rog, urgent, asistenţă medicală", a solicitat ajutor, cu voce gâtuită Mircea Geoană, preşedintele Senatului.

Reacţia premierului a fost calmă, el anunţând imediat suspendarea lucrărilor: "Doamnelor şi domnilor, dragi colegi senatori şi deputaţi, suspendăm şedinţa de plen", a spus Emil Boc. Ulterior, el a spus: "Cel mai important lucru acum este să salvăm viaţa acestui om, aceasta este preocuparea de bază în acest moment, să salvăm viaţa acestui om".

Imediat după ce bărbatul a căzut pe un birou, mai mulţi politicieni medici au sărit să îi acorde primul ajutor. Printre ei s-a auzit spunând: "Cineva trebuia să o facă!".

Deputatul PNL Octavian Popa a început să plângă. "Sunt şocat, nu numai faţă de reacţia lui (a bărbatului care s+a aruncat de la balcon n.r.), ci şi de a celor din jur (a politicienilor n.r.). Uitaţi-vă la feţele lor şi o să înţelegeţi tot", a spus el.

Preşedintele partidului, Crin Antonescu, a spus că gestul angajatului TVR arată că s-a depăşit gradul de suportabilitate a populaţiei faţă de măsurile de austeritate ale guvernului.

"Acest gest arată că gradul de suportabilitate a fost depăşit, precum şi reacţia societăţii faţă de măsurile Guvernului. Poate în preajma acestei împrejurări Guvernul va înţelege ce le face românilor", a spus Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că PSD se va retrage de la lucrări, aşteptând ca Guvernul "să ia decizia corectă". "În faţa unei asemenea situaţii, noi cei de la PSD nu credem că mai putem continua şedinţa. Care va fi soluţia juridică? Să o găsească cei de la Putere. Guvernul va trebui să aibă înţelepciunea să îşi retragă legea.  Eu chiar cred că astăzi, după ceea ce s-a întâmplat , să ne prefacem că nu e nimic, noi nu putem face asta", a spus Ponta.

Pe holurile Parlamentului, aleşii Opoziţiei spuneau: "Ăsta a fost votul dat de ţară (pentru moţiunea de cenzură de astăzi n.r.)" şi "Boc va trebui să dea răspunsuri faţă de acest incident".

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a rugat presa să nu politizeze acest "moment tragic".

"E un moment tragic, dar chiar nu e cazul să-l politizăm", a spus Udrea. Întrebată dacă ar trebui ca Executivul să demisioneze, Udrea a răspuns: "Vă rog, astea sunt întrebări care vin doar din partea opoziţiei,vă rog nu politizaţi un astfel de moment"

După aproape o oră de la incident, parlamentarii au decis continuarea şedinţei de plen. În absenţa parlamentarilor Opoziţiei, parlamentarii Puterii au decis continuarea şedinţei de plen. Supusă votului, fără dezbatere, moţiunea nu a întrunit niciun vot. Ca de obicei, parlamentarii Puterii s-au abţinut de la vot.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite