EXCLUSIV MARTOR OCULAR Medicul Horia Cristian a acordat primul ajutor bărbatului care a sărit în cap de la etaj, în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Horia Cristian
Deputatul Horia Cristian

Printre senatorii şi deputaţii timişeni se află şi medicii Horia Cristian şi Ştefan Drăgulescu, care este şi rector al Universităţii de Medicină din Timişoara. Primul care a intervenit pentru a-i acorda ajutor bărbatului a fost Horia Cristian. Medicii parlamentari susţin că e o tragedie care va afecta imaginea Parlamentului.

Deputatul Ştefan Drăgulescu a fost în Parlament în momentul în care angajatul TVR s-a aruncat din balcon. Medic cardiolog, Drăgulescu a declarat că parlamentarii care sunt de profesie medici au acţionat rapid până la sosirea echipajului SMURD. „Un om care vede aşa ceva nu poate să rămână indiferent. Situaţia este total neplăcută. Este o tentativă de suicid. Până la urmă este tragedia unui om. Împreună cu alţi medici am încercat să acordăm primul ajutor”, a spus Drăgulescu.

Deputatul specializat pe Urgenţe

Specializat pe Medicină de Urgenţă, deputatul de Timiş, Horia Cristian a fost primul care a acţionat pentru a-l stabiliza pe protestatarul din Parlament. „Am auzit o bufnitură şi am auzit colegii că întrebau dacă cineva este medic să intervină. Am mers imediat în zona unde era tânărul pentru a-i acorda primul ajutor. Era căzut între mese şi scaune. A făcut o comoţie cerebrală, vreo 10 minute, dar îi curgea sânge din nas şi l-am întors pe o parte ca să nu se înece”, a povestit Horia Cristian.

Primul gând: copiii


Deputatul a mai spus că bărbatul avea leziuni la nivelul feţei şi posibil o ruptură de gambă. Horia Cristian a spus că pacientul nu avea leziuni interne pentru că a căzut de la o înălţime mică. „Este dramatic ceea ce s-a întâmplat mai ales că primul lucru pe care l-a făcut a fost să vorbească despre copiii săi. Primul lui gând s-a dus la copii. Este o tragedie, iar gestul în sine mi se pare că nu poate fi comentat”, a mai spus deputatul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite