ITM: Gestul lui Adrian Sobaru a fost o acţiune voită, ar putea să nu fie accident de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electricianul TVR s-a aruncat în gol de la balconul Parlamentului
Electricianul TVR s-a aruncat în gol de la balconul Parlamentului

Incidentul în care a fost implicat angajatul TVR Adrian Sobaru este cercetat de o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai TVR şi ai Camerei Deputaţilor.

Directorul general de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a precizat, pentru Mediafax, că incidentul ar putea să nu intre în categoria accidentelor de muncă, deoarece a fost o acţiune voită.

Constantin Bujor a precizat că, potrivit legii, ancheta ar trebui finalizată în zece zile lucrătoare, existând însă şi posibilitatea de prelungire, mai ales că în cazul de faţă este necesară o declaraţie scrisă din partea lui Adrian Sobaru, iar acesta este în imposibilitatea de a scrie.

Directorul general de la ITM Bucureşti a adăugat că accidental ar putea să nu facă parte din categoria accidentelor de muncă deoarece a fost o acţiune voită, cu elemente de sinucidere, iar evenimentul ar putea fi cercetat în afara muncii.

"Caracterul incidentului va fi stabilit după ce comisia analizează toate elementele", a mai spus Constantin Bujor, pentru Mediafax.

Adrian Sobaru se află la această oră pe masa de operaţie, O echipă de neurochirurgi de la spitalul Universitar încercând să-i redreseze fracturile de la nivelul frunţii.

Adrian Sobaru are fracturi la nivelul oaselor frontale, a nasului şi a globilor oculari, însă nu are nicio leziune care să îi pună în pericol viaţa, declara, joi, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Cătălin Cârstoiu.

Adrian Sobaru, protestatarul din Parlament, se află pe masa de operaţie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite