Raluca Turcan: Protestul lui Adrian Sobaru este "tragic şi dezarmant", însă nu ajută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul lui Adrian Sobaru este "tragic şi dezarmant", dar nu ajută pentru că "radicalismul acestui gest nu mai lasă loc niciunui fel de soluţie", afirmă vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.

"Simt nevoia să spun câteva cuvinte, pentru că am văzut cum gestul deopotrivă tragic şi extrem al lui Adrian Sobaru a generat un spectacol mediatic şi o cascadă de declaraţii exagerate din partea unor politicieni. Protestul extrem al lui Adrian Sobaru este tragic şi dezarmant. O situaţie dificilă, a unui părinte cu un copil suferind, nu are nevoie de nicio explicaţie, iar durerea fiecăruia dintre noi este un lucru profund personal, la fel ca şi modul în care decidem să ne exprimăm protestul", scrie Turcan pe blogul său.

Vicepreşedintele PDL afirmă însă că "acest gest nu ajută, tocmai pentru că radicalismul acestui gest, nu mai lasă loc niciunui fel de soluţie".

Turcan crede că românii au nevoie "de încrederea că vom depăşi aceste momente dificile, pentru că încrederea este de multe ori, aproape o condiţie, pentru a trece peste greutăţi".
 
"Ne apropiem de finalul unui an dificil, marcat de măsuri grele de austeritate, deşi necesare economic; un an în care românii au făcut sacrificii majore. Am însă convingerea că este ultimul moment dificil – din 2011 vom reveni treptat, spre stabilizare economică. Şi spun acest lucru nu ca o simplă promisiune, ci ca o speranţă şi o convingere personală. (...) Nu vreau să spun că lucrurile vor străluci, ci că vom reveni treptat la normalitatea funcţionării economice, iar astfel, sacrificiile românilor îşi vor vedea o finalitate pozitivă", mai scrie Raluca Turcan.

Cătălin Cârstoiu, directorul Spitalului Universitar, a declarat astăzi că starea bărbatului este stabilă şi va fi operat în zilele următoare. El a adăugat că Adrian Sobaru va părăsi spitalul în aproximativ o săptămână.

Adrian Sobaru, electrician al TVR, s-a aruncat în semn de protest de la balconul plenului Parlamentului în timpul şedinţei în care se dezbătea moţiunea de cenzură, chiar în momentul în care premierul Emil Boc a luat cuvântul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite