VIDEO Un angajat al TVR s-a aruncat de la un balcon în Parlament. El a strigat "Pentru tine, Boc!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor
Bărbatul s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor

Un bărbat s-a aruncat de la un balcon în sala de plen a Parlamentului, unde se discuta moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Emil Boc.

EXCLUSIV Medicul-deputat care a acordat primul ajutor protestatarului din Parlament: „Îi curgea sânge din nas. Risca să se înece

UPDATE
Mama lui Adrian Sobaru a declarat joi seară, la emisiunea Acces Direct, că  "uneori era dezamăgit de situaţia sa! Eu am crezut că glumeşte când a spus că îi vine să se omoare!" Era decepţionat!", scrie Click.ro.

UPDATE Starea bărbatului este în continuare stabilă. Potrivit medicilor, acesta este conştient de gestul pe care l-a făcut. În zilele următoare va fi supus unei intervenţii chirurgicale la frunte.

UPDATE Femeia care a venit la spital să-i aducă un buchet de flori lui Adrian Sobaru a fost lăsată să intre în unitatea medicală. La ieşire, ea a spus doar că soţia angajatului TVR ar fi izbucnit în plâns când a văzut-o cu buchetul de flori. Un craiovean care se afla în Bucureşti a venit şi el la Spitalul Universitar. Costel Roman purta un tricou pe care scris "Jos Boc", iar litera "o" era o minge portocalie cu numarul 13.

UPDATE Pacientul a fost dus pentru mai multe investigaţii medicale pe secţia de neurochirurgie a Spitalului Universitar. Alături de el se află soţia sa, fratele şi cumnatul.

UPDATE Spitalul Universitar din Bucureşti unde a fost transportat  Adrian Sobaru pentru îngrijiri medicale s-a transformat într-o adevărată fortăreaţă. Intrările sunt păzite şi s-au impus restricţii de acces în unitatea medicală. Unii bucureşteni au venit să-i aducă flori bărbatului, dar au fost daţi afară. "Mi s-a rupt sufletul când am văzut la televizor că un om s-a aruncat de disperare şi am venit cu un buchet de crizanteme la el. Mi se pare de necrezut că nu am fost lăsată să intru", a declarat Aurora, o bucureşteancă de 30 de ani care a vrut să-şi arate solidaritatea cu bărbatul care s-a aruncat de la etaj în Parlament.

UPDATE Surse apropiate angajatului susţin că soţia acestuia ar fi lucrat în învăţământ şi ar fi rămas şomeră. Ei spun că l-au văzut pe colegul lor  tot mai abătut în ultima perioadă. La Spitalul Universitar au venit şi doi jurnalişti, colegi cu Adrian Sobaru care s-au declarat solidari cu acesta.

Directorul general al Televiziunii Române: Angajatul TVR nu avea probleme la serviciu

UPDATE Emil Boc: Fac apel la luciditate pentru a trece aceste vremuri grele

Mai citeşte:  Ce spune psihologul Hanibal Dumitraşcu despre gestul bărbatului care s-a aruncat de la balconul sălii de plen

"Se pare că viaţa nu îi este în pericol. Eu ştiu şi înţeleg că mulţi români o duc greu şi nu este vina cuiva. Soluţia nu este cea pe care am văzut-o astăzi în Parlament. Fac un apel al luciditate şi raţionalitate pentru a trece aceste vremuri grele", a spus primul ministru după votul pe moţiunea de cenzură pe legea cadru a salarizării.


"Fac apel la clasa politică pentru a nu exacerba tensiunile politice", a adăugat premierul.

UPDATE Bărbatul este în afara oricărui pericol. Are leziuni la nivelul feţei

Este conştient, cooperant, a răspuns la manevrele noastre. Nu are nicio lezioune care să-i ameninţe viaţa  Leziunile sunt în pricipal în zona feţei. După ce se va depăşi aceste momente va suferi o intervenţie chirurgicală pentru a i se repara fracturile de al nivelul frunţii", a declarat directorul Spitalului Universitar din Capitală, doctorul Cătălin Cârstoiu.

Potrivit acestuia, orice tentativă suicidală, căci despre asta este vorba, are şi o componentă de consiliere pshihologică.

UPDATE Opoziţia a plecat de la lucrări, ca urmare a incidentului,însă parlamentarii Puterii au decis să continuie şedinţa şi chiar să voteze moţiunea. Vezi aici detalii.

UPDATE Raed Arafat: protestatarul din Parlament este conştient

UPDATE Bărbatul este tatăl a doi copii, dintre care unul autist. Se pare că bărbatul era supărat pentru că i s-a tăiat indemnizaţia pentru copilul bolnav.

UPDATE Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat că liberalii nu mai continuă şedinţa şi precizează că gestul angajatului TVR arată că s-a depăşit gradul de suportabilitate a populaţiei faţă de măsurile de austeritate ale guvernului.

"Nu putem să mai continuăm dezbaterile. Parlamentarii liberali nu vor mai participa la lucrările acestei şedinţe. Acest gest arată că gradul de suportabilitate a fost depăşit, precum şi reacţia societăţii faţă de măsurile Guvernului. Poate în preajma acestei împrejurări Guvernul va înţelege ce le face românilor. Credem că Guvernul ar putea să-şi retragă măcar acest proiect de lege", a declarat Antonescu

UPDATE Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că PSD se va retrage de la lucrări, aşteptând ca Guvernul "să ia decizia corectă". "În faţa unei asemenea situaţii, noi cei de la PSD nu credem că mai putem continua şedinţa. Care va fi soluţia juridică? Să o găsească cei de la Putere. Guvernul va trebui să aibă înţelepciunea să îşi retragă legea.  Eu chiar cred că astăzi, după ceea ce s-a întâmplat , să ne prefacem că nu e nimic, noi nu putem face asta", a spus Ponta.

UPDATE Poliţia a făcut un dosar penal pentru incidentul din Parlament, fiind înregistrat ca accident de muncă pentru că era în timpul serviciului.

UPDATE Şedinţa de plen este suspendată, cei mai mulţi dintre parlamentari fiind şocaţi. "Ăsta a fost votul dat de ţară (pentru moţiunea de cenzură de astăzi n.r.)" şi "Boc va trebui să dea răspunsuri faţă de acest incident", spuneau pe holuri parlamentarii Opoziţiei.

UPDATE Bărbatul se numeşte Adrian Sobaru. El a fost transportat la Spitalul Universitar din Capitală. În momentul în care a fost scos pe targă din sala de plen de către echipajul SMURD, el a strigat: "Libertate!"

UPDATE Bărbatul a fost dus la spital. Din primele informaţii, el este conştient şi se pare că are o fractură la un picior.

UPDATE Medicii au sosit la faţa locului şi îi acordă bărbatului primele îngrijiri. Se pare că acesta este rănit grav.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era angajat ca electrician al TVR. Acesta s-a aruncat de la un balcon, situat la al doilea etaj, chiar înainte de discursul premierului Emil Boc. Înainte de a se arunca, bărbatul a strigat: "Aţi luat mâncarea de la copii" şi "Pentru tine Boc". Bărbatul era îmbrăcat într-un tricou pe care scria: "Ne- aţi  ucis viitorul". În cădere, bărbatul a rupt un pupitru.

În momentul în care acesta a căzut, preşedintele Senatului a  cerut intervenţie rapidă la 112. "Urgent, vă rog, urgent, asistenţă medicală", a spus cu voce gâtuită Mircea Geoană. La scurt timp, premierul Emil Boc a anunţat oprirea lucrărilor.

Revenim cu detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite