VIDEO Moţiunea a fost votată în lipsa Opoziţiei şi nu a întrunit niciun vot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu
Premierul Emil Boc şi ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu

Cea de-a doua moţiune pe salarizare a picat. Aceasta nu a întrunit nici măcar un vot, deoarece Opoziţia nu a continuat lucrările după ce un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul sălii de plen.

UPDATE După incidentul din Parlament, PSD şi PNL au decis că nu8 vor continua lucrările. Astfel, supusă votului, fără dezbatere, moţiunea nu a întrunit niciun vot. Ca de obicei, parlamentarii Puterii s-au abţinut de la vot.

UPDATE Parlamentarii au decis continuarea şedinţei de plen. Moţiunea nu va mai fi dezbătută şi se va trece direct la vot.

Şedinţa plenului reunit pentru dezbaterea moţiunii de cenzură a fost reluată, potrivit deciziei grupurilor parlamentare, după cum a anunţat în plen de vicepreşedintele Senatului Petru Filip.

După incident, liberalii şi social-democraţii au declarat că nu mai continuă şedinţa.

UPDATE Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care trebuia dezbătută a doua moţiune pe salarizare a fost suspendată după ce un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul sălii de plen.  Citeşte aici mai multe despre acest incident

Urmăreşte aici live stream din Parlament

Prima moţiune pe salarizare, intitulată "Legea privind salarizarea în anul 2011- ultima «ţeapă» trasă românilor de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc", a picat luni la vot, după ce Opoziţia nu a reuşit să strângă decât 190 din cele 236 de voturi necesare demiterii Executivului.

Astfel că premierul Emil Boc priveşte relaxat încercarea de astăzi. "Nu am avut niciodată (emoţii-n.r.). Eu nu am emoţii, dar Parlamentul are decizia", a declarat premierul pe holurile Parlamentului.

Nici Elena Udrea nu crede că există motive de îngrijorare. "Moţiunea sigur va pica. Am venit ăs votez împotriva moţiunii, deşi cred că noi ne vom abţine de la vot", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Cele trei partide politice din Opoziţie nu reunţă, însă, atât de uşor şi anunţă că vor ataca Legea salarizării pe 2011 la Curtea Constituţională.

Moţiunea de cenzură care va fi dezbătură astăzi vizează Legea cadru a salarizării, act normativ pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe 14 decembrie şi este a opta de când se află Emil Boc la Palatul Victoria.

Doar o singură moţiune depusă de Opoziţie a avut succes. În toamna anului 2009 Parlamentul reuşea dărâmarea Guvernului, fără a reuşi însă şi alungarea lui Emil Boc din funcţia de prim ministru, acesta fiind reînvestit în funcţie după recâştigarea alegerilor prezidenţiale de către Traian Băsescu

Legea cadru a salarizării unitare conţine coeficienţii, în baza cărora vor fi calculate remuneraţiile angajaţilor de la stat. Această grilă nu se va putea aplica însă de anul viitor, ci doar atunci când salariile în sectorul public vor reveni la valoarea de dinaintea tăierii cu 25%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite