ALEGE SIMBOLUL ROMÂNIEI! 13 oraşe sunt în finală. Tu ce alegi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania "Alege simbolul oraşului tău!" demarată de adevarul.ro a ajuns la final. Locuitorii din 13 oraşe cu tradiţie din România şi-au ales simbolul care le poate reprezenta cel mai bine urbea. A venit timpul să alegeţi simbolul României? Care va fi acela?

Începând cu 15 august, în fiecare zi, jurnaliştii noştri din 13 oraşe au venit cu propuneri, încercând să spargă barierele tradiţionale. Pe site-ul adevarul.ro, dar şi în pagina naţională de Facebook, sau în cele locale, voi, cititorii, aţi votat, aţi făcut critici constructive, dar mai mult, aţi venit cu propuneri interesante.

Votul s-a încheiat, rezultatele au fost afişate. Astăzi vă provocăm să alegeţi simbolul pe care voi îl consideraţi că ar putea reprezenta cel mai bine imaginea României. Care este clădirea, monumentul sau locul cu care noi ne mândrim cel mai mult?

Iată ce au ales cititorii adevarul.ro din cele mai mari orașe ale României:

Ateneul Român din BUCUREŞTI

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Clădirea de pe Calea Victoriei, asociată de peste 120 de ani cu ideea de cultură, a fost votată câștigătoare în campania "Alege simbolul orașului tău!". Citiorii bucuresti.adevarul.ro au votat pentru Ateneu și au susținut obiectivul prin comentarii și discuții online, timp de două săptămâni.

Catedrala Mitropolitană din TIMIŞOARA

image
image
image

Clicke imagini pentru o galerie foto cu CATEDRALA MITROPOLITANĂ!

Din prima zi a concursului, Catedrala Mitropolitană a ocupat prima poziţie în topul realizat de cititori pentru alegerea "Simbolului Timişoarei". Catedrala Mitropolitana este lăcașul de cult simbol al ortodoxismului la Timişoara.

Cazinoul din CONSTANŢA

image

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu simbolul Constanţei!

Încă din primele zile de lansare a campaniei cititorii au optat pentru desemnarea Cazinoului drept simbol al Constanţei. Cazinoul Constanţa a împlinit anul acesta  101 ani. Clădirea a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenţa principelui Ferdinand.

Palatul Prefecturii din GALAŢI

image

GALERIE FOTO cu Palatul Prefecturii!

Competiţia a dominată de-a lungul celor două sptămâni de vot de clădirea care adăsposteşte, de peste 105 ani, reprezentantul Guvernului în teritoriu. Palatul administrativ a fost construit în perioada anilor 1904 -1905 după planurile arhitectului Ion Mincu, fondatorul scolii naţionale a arhitecturii româneşti.

Parcul Nicolae Romanescu din CRAIOVA

Parcul Romanescu a fost amenajat în stil romantic. Foto: Victor C. Boldîr Parcul Romanescu a fost amenajat în stil romantic. Foto: Victor C. Boldîr Parcul Romanescu a fost amenajat în stil romantic. Foto: Victor C. Boldîr

Click pe poze pentru a vedea o GALERIE FOTO cu Parcul Romanescu!

După ce s-a tras linie, Parcul Nicolae Romanescu a fost desemnat simbolul Băniei, având 23,24 procente. Lupta a fost una strânsă, timp de două săptămâni producându-se mereu răsturnări în clasament.

Palatul Culturii din IAŞI

Daţi CLICK pe poze pentru o fotogalerie cu Palatul Culturii, simbolul Iaşiului!

Palatul Culturii conduce în preferinţele cititorilor

Palatul Culturii a fost declarat de către ieşeni drept simbolul de necontestat al oraşului, conducând detaşat în preferinţele cititorilor încă din primele zile de vot. Edificiul care a ajuns să fie identificat cu Capitala Moldovei are o istorie zbuciumată.

Biserica Neagră din BRAŞOV

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Citiorii brasov.adevarul.ro au votat pentru Biserica Neagră (38,39% din voturi) și au susținut obiectivul prin comentarii și discuții online, timp de două săptămâni. Lăcaşul este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei, în care se află cel mai mare clopot din România, un clopot din bronz care cântăreşte şase tone.

Turnul Sfatului din SIBIU

image

Click pe imagini pentru o galerie foto cu Turnul Sfatului!

Peste 60 la sută din votanții care au participat la sondajul de pe sibiu.adevarul.ro au votat Turnul Sfatului ca fiind sibolul orașului de pe Cibin. Turnul Sfatului apare pentru prima oară menţionat în documentele istorice în perioada 1224 – 1241, odată cu cel de-al doilea şir de fortificaţii al cetăţii Hermannstadt.

Piaţa Unirii din CLUJ

image

Vezi mai multe imagini din Piaţa Unirii!

Cu un procent de 57,55 din voturi, ansamblul Matia Corvin - Biserica „Sf. Mihail" din Piaţa Unirii a fost ales de clujeni simbolul oraşului de pe Someş. Ansamblul monumental Matia Corvin este alcătuit din cinci statui, reprezentându-i pe regele Corvin şi pe patru generali ai săi.

Coloana Infinitului din TÂRGU JIU

image

Click pe poze pentru galerie foto!

Cititorii au avut de ales între cele trei capodopere pe care Constantin Brâncuşi le-a realizat la Târgu-Jiu şi care fac parte din Ansamblul Monumental Calea Eroilor. Pe lista făcută de echipa targu-jiu.adevarul.ro s-au regăsit Coloana fără Sfârşit, cunoscută şi sub denumirea de Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii.

Cetatea de Scaun din SUCEAVA

Daţi click pe imagini pentru a vedea o fotogalerie de la Cetatea de Scaun!

image

Atât cititorii care au votat preferatul lor pe site-ul suceava.adevarul.ro, cât şi cei care au dat „like“ pe facebook, au clasat pe primul loc cetatea lui Ştefan cel Mare. Cetatea de Scaun a Sucevei a fost atestată documentar la 11 februarie 1388.

Turnul Chindiei din TÂRGOVIŞTE

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu TURNUL CHINDIEI!

Târgoviştenii au ales Turnul Chindiei drept simbol al oraşului. Turnul Chindia este cel mai cunoscut obiectiv turistic din vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti. Turnul Chindia a fost construit pe vremea domnitorului Vlad Ţepeş.

Palatul Vulturul Negru din ORADEA

Cu un procent de peste 43 la sută din voturi, Palatul Vulturul Negru a fost ales de către orădeni drept simbol al oraşului de pe Criş. Pe amplasamentul actualului Palat Vulturul Negru a existat până în 1905 un han numit Vulturul. Loc de întâlnire pentru personalităţile vremii, hanul a găzduit inclusiv recepţii grandioase în cinstea împăratului Franz şi a reginei Elisabeta, aşa cum  aminteşte, în cartea „Memoria Caselor", Liviu Borcea.

image
image
image

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu simbolul oraşului Oradea

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite