Sucevenii au ales: Cetatea de Scaun este simbolul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania lansată de Adevărul de Suceava a ajuns la final. Cetatea de Scaun a fost declarată de către suceveni simbolul oraşului, conducând detaşat încă din prima zi de vot. La finalul campaniei, Cetatea a cumulat 87,67% din voturi, Curtea Domnească 6,7%, iar pe ultimul loc s-a clasat Muzeul Satului, cu 5,63% voturi.

Voturile sucevenilor s-au îndreptat în cea mai mare parte spre Cetatea de Scaun. Atât cititorii care au votat preferatul lor pe site-ul suceava.adevarul.ro, cât şi cei care au dat „like“ pe facebook au clasat pe primul loc cetatea lui Ştefan cel Mare. În ceea ce priveşte ocupantele celorlalte două poziţii, cititorii site-ului nostru au preferat să dea votul Curţii Domneşti, în timp ce sucevenii de pe facebook au optat pentru Muzeul Satului Bucovinean.
 
Ce au propus sucevenii ca simbol al Sucevei

Propunerile unora dintre votanţi au fost de-a dreptul inedite, aceştia spunând în comentariile postate pe site că simbolul Sucevei constă în „gropile din oraş şi câinii vagabonzi“ sau „bazarul, cu ţigănia lui“.

Cetatea de Scaun a Sucevei a fost atestată documentar la 11 februarie 1388. Interioarele cetăţii au fost parţial restaurate, astfel încât să amintească de viaţa de curte şi pentru a crea o imagine despre ceea ce a reprezentat locuinţa temporară a voievozilor Moldovei. Imediat după podul de acces se pot vedea primele încăperi destinate străjerilor, apoi curtea interioară pavată cu pietre. În cadrul amplasamentului de pe platoul Cetăţii turiştii pot vizita închisoarea, baia cu aburi, pivniţa, capela şi altele.



Interioarele cetăţii au fost parţial restaurate, astfel încât să amintească de viaţa de curte şi pentru a crea o imagine despre ceea ce a reprezentat locuinţa temporară a voievozilor Moldovei. Imediat după podul de acces se pot vedea primele încăperi destinate străjerilor, apoi curtea interioară pavată cu pietre. În cadrul amplasamentului de pe platoul Cetăţii turiştii pot vizita închisoarea, baia cu aburi, pivniţa, capela şi altele.

image

Citiți AICI mai multe despre Cetatea de Scaun a Sucevei

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite