Turnul Sfatului, ales SIMBOLUL SIBIULUI de către sibieni și cititori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 60 la sută din votanții care au participat la sondajul de pe sibiu.adevarul.ro au votat Turnul Sfatului ca fiind sibolul orașului de pe Cibin. Simboul ales de sibieni se va afla în competiţia naţională “Simbolului României”, care va avea loc între 11 -12 septembrie pe www.adevarul.ro.

Sibienii au votat în procent covârșitor Turnul Sfatului în detrimentul Muzeului Brukenthal și Muzeului în Aer Liber, în cadrul campaniei, „Alege simbolul oraşului tău!“.

Timp de două săptămâni, oamenii au putu vota online ce edificiu sau monument este cel mai reprezentativ pentru Sibiu.

Istoria Turnului Sfatului

Turnul Sfatului apare pentru prima oară menţionat în documentele istorice în perioada 1224 – 1241, odată cu cel de-al doilea şir de fortificaţii al cetăţii Hermannstadt. În acele vremuri, Turnul avea doar patru etaje şi servea ca fortificaţie a porţii de intrare din cea de-a doua serie de fortificaţii.

Etajele superioare ale turnului se prăbuşesc in 25 Aprilie 1586 şi il ingroapă sub ziduri pe pictorul Johann David . Reconstructia a durat pană in anul 1588. Acoperişul iniţial construit în formă piramidală ascuţită cu patru turnulete de colţ a trecut prin diferite modificări. La ultima modificare din anul 1826 i s-a adăugat ultimul etaj si acoperisul de metal. Numele de "Turn al sfatului" vine din trecutul Sibiului, când pentru un anumit timp, în clădirea de lângă (Piaţa Mică, nr. 31) a activat "Primăria Sibiu" atestata documentar prima data la 1324.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o galerie foto cu Turnul Sfatului

Ce spun cititorii
Sibienii și-au exprimat și opiniile vizavi de alegerile făcute în cadrul sondajului. Iată câteva dintre ele.

Laura – ”Eu sunt de părere că dintre cele menționate în sondaj, Turnul Sfatului este cel mai potrivit pentru a fi simbolul Sibiului”
Dan – ”Sunt născut în Sibiu. De când mă știu, simbolul Sibiului, recunoscut ca atare de sibieni, este Turnul Sfatului”.
Ciprian - consider că Turnul Sfatului este cel mai reprezentativ pentru Sibiu, dar să nu uitam nici de podul minciunilor”

Turnul Sfatului în competiția ”Simbolul României”
Cititorii care au participat la campania „Alege simbolul oraşului tău”, au votat în procent destul de mare Turnul Staftului. Iată rezultatele finale ale sondajului.
Turnul Staftului – 61,24 la sută
Muzeul Brukenthal – 27, 32 la sută
Muzeul în Aer Liber – 11,44 la sută
Menționăm că Turnul Sfatului se va afla în competiţia naţională “Simbolului României”, care va avea loc între 11 -12 septembrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite