Târgujienii au votat: Coloana Infinitului este simbolul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania lansată de ADS Târgu-Jiu pentru alegerea simbolului oraşului a ajuns la final, iar după ce s-a tras linie, Coloana Infinitului a trecut pe primul loc, având 52,69 procente. Competiţia a fost strânsă, pe locul doi ieşind Masa Tăcerii. Coloana Infinitului are acum şansa să devină simbolul României.

Cititorii au avut de ales între cele trei capodopere pe care Constantin Brâncuşi le-a realizat la Târgu-Jiu şi care fac parte din Ansamblul Monumental Calea Eroilor. Pe lista făcută de echipa targu-jiu.adevarul.ro s-au regăsit Coloana fără Sfârşit, cunoscută şi sub denumirea de Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii.

image

Unul dintre cititori, care s-a semnat „Lupul-sur“, a descris ce reprezintă pentru el Coloana Infinitului, desemnată acum simbol al oraşului Târgu-Jiu, dar are cuvinte de laudă şi pentru celelalte două capodopere: „Sunt născut şi crescut în Târgu-Jiu. Am petrecut acolo ani frumoşi din viaţă, m-am jucat în Parcul Central, am sărutat acolo şi am alergat pe malul Jiului şi pe dealurile din jurul oraşului. Îmi iubesc oraşul şi îl consider cel mai frumos şi indiscutabil cel mai extraordinar parc din toată ţara şi credeţi-mă că am vazut ceva parcuri. Am facut Liceul Economic, sus, la Coloană, la seral, am văzut acolo apusuri de soare ce îţi fac corpul să se înfioare. Ajungeţi acolo şi culcaţi-va cu capul lângă Coloana Infinitului şi priviti pe lânga ea în sus. Veţi simţi cum spiritul îşi ia zborul. Mi se pare o absurditate, să nu folosesc cuvântul sacrilegiu, să decizi care dintre sculpturi să fie imaginea Târgu-Jiului“.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO!

Foarte aproape de Coloana fără Sfârşit în voturile cititorilor este Masa Tăcerii, cu 42,12 la sută, pe poziţia a treia clasându-se Poarta Sărutului, cu 5,19 procente. Coloana fără Sfârşit are o înălţime 29,33 metri şi este realizată din 16 module şi două semimodule. În concepţia specialiştilor, reprezintă cea mai importantă operă din cadrul Ansamblului Monumental Calea Eroilor. Este un adevărat axis mundi, care reprezină legătura omului cu spiritualite, divinitatea şi cu infinitul. Încă din prima zi a concursul, Ştefan, un alt cititor, a optat pentru opera care se află pe primul loc: „Corect ar fi fost să fie formulat „Ansamblul Monumental Calea Eroilor”, care, fără doar şi poate, este simbolul oraşului Târgu-Jiu, însă, dacă este să alegem între cele trei mari opere ale lui Brâncuşi, cred că cea mai importantă este Coloana Infinitului. Şi da, este un oraş foarte frumos şi curat, pacat că este cam micuţ“. Sunt şi cititori care îşi văd oraşul în care trăiesc altfel reprezentat.

Simbolul ales de târgujieni va intra în competiţia naţională „Simbolul României", care va avea loc între 11 şi 12 septembrie.

Te aşteptăm pe pagina de Facebook a redacţiei noastre pentru a comenta rezultatele topului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite