ALEGE SIMBOLUL ORAŞULUI TĂU! Cititorii au decis: Cazinoul este simbolul Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania lansată în urmă cu două săptămâni de ADS Constanţa a ajuns la final: constănţenii au votat în majoritate ca simbolul oraşului de la malul mării să fie Cazinoul. Clădirea de pe faleza Constanţei a intrat în cursa pentru desemnarea simbolului României.

Încă din primele zile de lansare a campaniei cititorii au optat pentru desemnarea Cazinoului drept simbol al Constanţei. Pe lângă Cazino, cititorii au mai avut ca opţiuni Statuia lui Ovidiu, Farul genovez, Farul de aterizare, Casa cu Lei, staţiunea Mamaia, şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

Un  procent de 65% din cititori au votat Cazinoul drept simbolul Constanţei, în timp ce 20% dintre ei au optat pentru statuia lui Ovidiu, din piaţa cu acelaşi nume. Doar un procent de 6% din constănţenii care au răspuns la sondaj au fost de părere că Portul Constanţa reprezintă cel mai bine oraşul de la malul mării, în timp ce 4,5% - Farul Genovez. 2% din cititori sunt de părere că Edificiul Roman cu Mozaic ar trebui considerat simbolul Constanţei, iar 2,5% au optat pentru  Catedrala Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel“.

Click pe poze pentru a vedea mai multe imagini cu simbolul Constanţei!

Cazinoul Constanţa a împlinit anul acesta  101 ani. Clădirea a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenţa principelui Ferdinand. Construcţia a fost ridicată la demersul primarului Cristea Georgescu şi al prefectul Scarlat Varnav, care şi-au dorit la Constanţa un Cazino modern, asemenea celor de pe riviera franceză. Arhitectului Daniel Renard i-a revenit misiunea să proiecteze ridice clădirea în stil Art Nouveau, lucrările costatând 1.300.000 de lei.

„Da, este, într-adevăr, simbolul Constanţei. Este o clădire emblematică pentru oraş, este o clădire veche, deosebită, chiar dacă a fost renovată. Are arhitectură deosebită, merită să fie desemnată simbolul Constanţei!“, a declarat Gabriel Custurea, directorul Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie Constanţa.

„Această clădire a Cazinoului, aşa cum se află ea acum, este reprezentativă pentru întreaga Românie“, spune Monica pe site-ul adevarul.ro.

Un alt cititor, de data aceasta pe pagina de Facebok, Alex Sidor, spune: „Cazinoul este un obiectiv turistic mult prea cunoscut de atâtea generaţii de turişti veniţi din toate colţurile lumii şi care ne-au vizitat oraşul în ultimii zeci de ani încât cred că ar fi cam dificil să se reuşească acum schimbarea lui ca emblemă a oraşului. Chiar dacă şi celelalte obiective sunt foarte frumoase şi interesante, niciunul nu e la fel de maiestuos şi atât de bine poziţionat. Singura schimbare care ar trebui făcută este în modul de promovare a tuturor obiectivelor turistice din oraş, dar şi de lucrări de renovare. În Italia, de exemplu, până şi o simplă coloană de marmură care datează de acum câteva mii de ani o iluminează puţin, găsesc o poveste interesantă şi imediat taxează cu câte 1 euro turiştii dornici de puţină istorie".

Cazinoul din Constanţa se va afla în competiţia naţională „Simbolului României“, care va avea loc între 11 -12 septembrie.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite