UPDATE Vîntu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile / SOV are televizor în celulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv, joi, pentru 29 de zile, în dosarul fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director Gelsor condamnat în dosarul FNI.

UPDATE 18.00 Parchetul: prin acţiunile întreprinse în scopul zădărnicirii şi îngreunării executării pedepsei a unui condamnat la 15 ani de detenţie, Vîntu, Ţurcan şi Stoian au dovedit "nu doar perseverenţă infracţională accentuată, dar şi ignoranţă faţă de sistemul de justiţie".

UPDATE 15.27 Vîntu are televizor în celulă

UPDATE 14.00 Astăzi se va anunţa data recursului în cazul lui Vîntu.

UPDATE 13.00 STENOGRAME Vîntu către Popa: "Banii ţi i-am trimis, azi-mâine trebuie să sosească

UPDATE 01.40 Judecătorii au decis ca Sorin Ovidiu Vîntu, Ţurcan Octavian, şi Stoian Alexandru să rămână în arest preventiv pentru următoarele 29 de zile. La aflarea sentinţei, Vîntu i-a spus judecătoarei: "Ruşine doamnă, ruşine. Asistăm la cea mai cumplită perioadă din istoria României de după 1989. Arestaţi-mă pe mine, eliberaţi-i pe ceilalţi".

Anchetatorii subliniază "aroganţa şi sfidarea" lui Vîntu faţă de sistemul judiciar

UPDATE 00.48 După două ore de audieri, judecătorii s-au retras pentru a delibera propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru Sorin Ovidiu Vîntu, Ţurcan Octavian, şi Stoian Alexandru.

Nicolae Popa, deja în ţară într-o vilă a SRI?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ARESTAREA LUI VÎNTU: FILMUL ZILEI DE JOI

Primele informaţii: televiziunile fierb

     • Autorităţile române ajutate de SRI percheziţionează mai multe case în dosarul fugarului Nicolae Popa, fostul director Gelsor condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, anunţă televiziunile joi dimineaţa, puţin după ora 10.00. Printre casele percheziţionate: cea a lui Sorin Ovidiu Vântu, Liviu Luca (preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom), Octavian Ţurcan (fostul vicepreşedinte al Băncii Române de Scont) şi Alex Stoian (şoferul lui Vântu).Motivul: Vântu i-a trimis bani, prin interpuşi, lui Nicolae Popa, în Indonezia.Din locuinţa lui SOV, procurorii au ridicat mai multe calculatoare. În intervenţia de joi dimineaţă, anchetatorii i-au împuşcat câinele lui Vîntu. Înainte să fie adus la Parchet, Vîntu a trimis un mesaj telefonic Realitatea TV: "Nu închinaţi Realitatea nimănui!"

Vîntu, reţinut la Parchet

     • Sorin Ovidiu Vântu a fost adus la orele amiezii la Parchetul General, unde a fost audiat. Popa, audiat în Indonezia, ar fi recunoscut că a fost ajutat cu bani de la Vântu, printr-un offshore din Cipru. La ora 12.37, Vântu iese din sediul Parchetului, merge încet până la duba Poliţiei, şi înainte să plece către Direcţia de Cercetări Penale spune jurnaliştilor: "Sper din toată inima ca atunci când Băsescu va pierde prima bătălie, să îl văd în locul meu". La ora 13.00 apare anunţul: Vîntu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru favorizarea infractorului.

Mai multe reţineri

     • Şoferul lui Vântu, Alex Stoian, a fost şi el reţinut, pentru 24 de ore. Anchetatorii îl aduc la Parchet şi pe cetăţeanul moldovean Octavian Ţurcan, suspectat că ar fi transferat bani lui Nicolae Popa. La sediul Parchetului este aşteptat şi Liviu Luca.

Popa va fi extrădat

     • Ministerul Justiţiei anunţă că preşedintele indonezian a aprobat la 25 august extrădarea lui Nicolae Popa şi că "autorităţile indoneziene vor iniţia măsurile aferente continuării procedurii de extrădare, etapa următoare fiind cea judiciară"

Luca nu spune nimic

     • Spre seară se termină percheziţia la casa lui Liviu Luca din comuna prahoveană Păuleşti. Anchetatorii au ridicat mai multe înscrisuri şi un laptop. Luca nu a făcut declaraţii jurnaliştilor aflaţi la poarta reşedinţei sale. Luca a fost adus în jurul orelor 20.00, sub escortă, la sediul Parchetului, pentru  audieri. Luca a spus la intrarea în sediul Parchetului, că nu l-a văzut vreodată pe Nicolae Popa şi nici nu cunoaşte ceva despre vreo înţelegere cu privire la finanţarea în străinătate a fugarului.

Noaptea îl prinde pe SOV la judecată

     • După ce Liviu Luca pleacă de la Parchet, fiind lăsat în libertate, procurorii cer arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Vîntu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului. Vîntu a fost adus la Tribunalul Bucureşti aproape de ora 23.00, unde încep audierile. Miezul nopţii îl prinde pe Vîntu în sala de judecată.

Citeşte aici un alt Rezumat

image

VIDEO Băsescu în 2009: "Domnul Vântu are o mare problemă, unul din martori a fost arestat"

image

Citeşte aici totul despre fuga lui Nicolae Popa.

image

Citeşte aici care sunt cele mai controversate afaceri ale lui Vîntu.

image

Editorialiştii de la "Adevărul" au comentat reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu

Agenţie rusă: Vîntu, afaceri şi cu politicieni din Republica Moldova

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite