Care sunt cele mai controversate afaceri ale lui Vîntu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din România, Sorin Ovidiu Vântu este în prezent patronul trustului de presă Realitatea - Caţavencu , după ce a derulat în ultimii 15 ani tot felul de afaceri, aproape toate cu acelaşi final. Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurori, în dosarul fugii din ţară a lui Nicolae Popa, fostul director Gelsor condamnat în dosarl FNI.

El a acumulat o avere considerabilă, în timp ce mulţi dintre foştii săi parteneri de afaceri ori oameni de încredere au sfârşit după gratii, sau urmăriţi internaţional.

Citiţi şi: 

Ora 17:00 Editorialiştii de la "Adevărul" comentează LIVE reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu

Presa naţională despre reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu

Vîntu a vrut să facă un Disneyland în parcul din Roman

Printre cele mai cunoscute, dar şi cele mai controversate afaceri patronate de Sorin Ovidiu Vântu se numără Gelsor, Fondul Naţional de Investiţii - a cărui prăbuşire i-a şi asigurat celebritatea, la sfârşitul anilor ‘90, ori Fondul Naţional de Acumulare.

Potrivit informaţiilor neconfirmate vreodată de Vântu însuşi, el ar controla numeroase alte firme prin interpuşi, cu ajutorul unor societăţi off-shore aflate în Cipru. Printre acestea s-ar numără Petromservice şi câteva agenţii de turism.

Averea omului de afaceri ar fi potrivit unor surse (revista Capital - august 2009) de peste 2 miliarde de euro, dar, potrivit altor surse (Forbes) ar fi scăzut considerabil în ultimii ani până la cel mult 500 de milioane de euro.

Interesele şi legăturile politice ale omului de afaceri nu au fost niciodată foarte clare.

Înainte de alegerile prezidenţiale din 2004, el l-a sprijinit pe Traian Băsescu. Ulterior, preşedintele l-a acuzat pe omul de afaceri că ar fi o sursă importantă de corupţie la nivel înalt şi l-a catalogat drept „mogul de presă", calificativ care l-a însoţit constant pe omul de afaceri în ultimii ani.

Întâlnirea pe care ar fi avut-o cu Mircea Geoană, chiar înainte de ultima confruntare televizată din campania pentru Preşedinţia României de anul trecut, l-ar fi costat în schimb victoria pe candidatul social-democrat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite