Presa naţională despre reţinerea lui Sorin Ovidiu Vîntu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţia privind reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul fostului director Gelsor, Nicolae Popa, este prezentă în toată presa naţională. Urmăriţi mai jos o sinteză a principalelor ştiri pe acest subiect.

Hotnews: Nicolae Popa si legaturile lui cu Sorin Ovidiu Vantu

Nicolae Popa, unul dintre apropiatii lui Sorin Ovidiu Vintu, a fost arestat in decembrie 2009, in Indonezia, el fiind condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas.

La inceputul anului, politia din Indonezia a respins cererea de suspendare a executarii pedepsei cu inchisoarea formulata de avocatii lui Nicolae Popa, condamnat in absenta pentru fraudarea a peste 100.000 de oameni.

Realitatea.net: De ce este acuzat Vîntu

Vîntu ar fi dispus transferul sumei de 44.500 de euro dintr-un cont bancar la care avea acces. Această operaţiune, care a fost finalizată la sfârşitul lunii noiembrie 2009, ar fi fost intermediată de Octavian Ţurcan, audiat de asemenea în acest dosar. După ce transferul banilor a fost perfectat, la data de 2 decembrie 2009, poliţia indoneziană, la solicitarea colegilor români, l-a identificat şi l-a reţinut, la Jakarta, pe Nicolae Popa.

Evenimentul zilei: Sorin Ovidiu Vîntu, în arestul "VIP" al Poliţiei

În aşteptarea judecării cererii de arestarea procurorilor, Sorin Ovidiu Vîntu îşi va petrece cel puţin câteva ore în arestul „VIP" al Poliţiei din strada George Georgescu, numărul 1, devenită renumită tocmai datorită „celebrităţilor" pe care le-a „găzduit" de-a lungul anilor.

De la negustorul de vinuri Gheorghe Ştefănescu şi asasinul grec Constantinos Passaris până la Ioana Maria Vlas, singura încarcerată în dosarul FNI care îl vizează şi pe Popa, Marian Iancu, Ovidiu Tender, Dan Diaconescu, Gigi Becali, Dinu Patriciu, Dumitru Sechelariu, Miron Cozma, Corneliu Iacobov sau Genică Boerică.

Gândul: De ce a fost ACUM reţinut Vântu

Surse judiciare spun, pentru Gândul, de ce a fost ACUM reţinut Vântu. Câteva zeci de mii de euro trimişi fugarului Popa. E posibil ca azi să se ceară arestarea pe 30 de zile.

Aceleaşi surse ne-au explicat şi de ce s-a procedat TOCMAI ACUM la arestarea omului de afaceri: Procurorii au făcut comisii rogatorii în Indonezia şi Cipru pentru a verifica o serie de tranzacţii financiare. E vorba de bani trimişi lui Nicolae Popa de către Sorin Ovidiu Vântu, prin interpuşi.

Cotidianul: Sorin Ovidiu Vântu, reţinut de Parchetul instanţei supreme

Sorin Ovidiu Vântu a fost reţinut, joi, de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru 24 de ore, în legătură cu favorizarea fugii lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, din România.

România Liberă: Sorin Ovidiu Vântu, reţinut pentru 24 de ore în dosarul fostului director Gelsor, Nicolae Popa

Procurorii au decis să-l reţină pe Vântu după ce au primit, săptămâna trecută, informările de la autorităţile judiciare din Cipru şi Indonezia privind tranzacţiile prin care îi erau viraţi bani lui Nicolae Popa de la omul de afaceri, prin intermediul lui Alex Stoian şi Octavian Ţurcan.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite