Anchetatorii subliniază "aroganţa şi sfidarea" lui Vîntu faţă de sistemul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii scot în evidenţă "aroganţa şi sfidarea" lui Sorin Ovidiu Vîntu faţă de sistemul judiciar, în propunerea de arestare a omului de afaceri, relevă cererea de arestare întocmită de anchetatori.

Preocuparea accentuată a inculpatului Vîntu, în raport cu stadiul cercetărilor efectuate de procurori este evidentă, sub acest aspect fiind relevante discuţiile pe care le poartă şi cu alte persoane cărora le prezintă sfatul pe care l-a dat lui Popa Virgil de a nu declara nimic.

Citiţi şi:

VIDEO Sorin Ovidiu Vîntu a primit mandat de arestare pentru 29 de zile / SOV: "Arestaţi-mă pe mine, eliberaţi-i pe ceilalţi"

Faţă de măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, inculpatul Vîntu se manifestă într-o manieră ce denotă o sfidare, cel puţin la nivel afirmativ, relevantă fiind sub acest aspect poziţia exprimată în convorbirea telefonică din data de 9 decembrie 2009, când spune: "Dacă vreau să plec din ţară, plec..." - se precizează în cererea de arestare preventivă a lui Sorin Ovidiu Vîntu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestora, atitudinea inculpatul Vîntu este, în raport cu obligaţiile sale procedurale, de o aroganţă şi o sfidare evidentă în raport cu normele judiciare, ceea ce explică demersurile efectuate de acesta, alături de ceilalţi inculpaţi în favoarea condamnatului, pentru îngreunarea executării pedepsei, în luna decembrie şi în lunile următoare, deşi era cercetat pentru aceste fapte şi cu toate că se afla sub puterea unei măsuri preventive.

Prin intermediul lui Alexandru Stoian, care este informat de regulă de către Virgil Popa ( fratele lui Popa Nicolae, aflat şi el în Indonezia), Sorin Ovidiu Vîntu este ţinut la curent cu situaţia juridică a condamnatului Popa Nicolae, mai arată anchetatorii.

Interesul şi implicarea inculpatului Vântu Sorin Ovidiu în activităţile ilicite de îngreunare a executării pedepsei de către Popa Nicolae sunt dovedite prin probele din care rezultă că la interval de câteva zile cunoaşte stadiul demersurilor din Indonezia, prin intermediul inculpatului Stoian Alexandru, care este contactat de către Popa Virgil. Aceste activităţi sunt concentrate în direcţia "unor soluţi", prin care Popa Nicolae să fie eliberat din penitenciar de către autorităţile indoneziene şi acestea să nu pună în executare extrădarea acestuia în România, notează aceştia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite