Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile / Avocaţii au făcut recurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au decis arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, pentru 29 de zile. Aceştia sunta cuzaţi de şantaj şi ameninţare.

Mai citeşte şi:

Clarvăzătorul arădean cu acte în regulă locuieşte cu bunica sa

Dan Diaconescu, pus oficial sub învinuire pentru şantaj şi ameninţare

Mama lui Doru Pârv: "Moț acesta e un mare hoț și e implicat în multe mârșăvii. I-a întins o capcană fiului meu"

Reporter de-al lui Diaconescu prins în flagrant în timp ce şantaja un primar sibian

image

UPDATE 05:32 Dan Diaconescu a părăsit Judecătoria Sectorului 1, cu cătuşe la mâini. El a fost dus la Direcţia Cercetări Penale.

UPDATE 05:25 Magistraţii au decis arestarea preventivă a lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, pentru 29 de zile. Ambii avocaţii susţin că nu există probe suficiente pentru arestarea celor doi şi că au depus deja cereri de recurs la decizia luată.

Apărătorul lui Doru Pârv a declarat că judecătorul s-a pronunţat extrem de repede, în contextul în care nu a avut timp suficient pentru a analiza cele şapte volume ale dosarului.

UPDATE 05.00 Judecătoria Sectorului 1 urmează să decidă, în aproximativ o oră, dacă va emite sau nu mandate de arestare preventivă pe numele celor doi inculpaţi. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată în instanţă, potrivit Antena 3. 

Dacă judecătorii nu se vor pronunţa până în jurul orelor şase, atunci când expiră ordonanţa de reţinere, Dan Diaconescu şi Doru Pârv pot pleca.

UPDATE 04:30 După aproximativ şapte ore de dezbateri şi cu două ore înainte de expirarea ordonanţelor de reţinere emise pe numele lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, dezbaterile s-au încheiat.

Decizia pe care urmează să o ia magistratul, privind cererea de arestare a lui Dan Diaconescu şi Doru Pârv, va fi anunţată în şedinţă publică.

Cererea de arestare s-a judecat în şedinţă secretă.

UPDATE 01:30 Cererea de recuzare a magistratului Elena Zamfir a fost respinsă, acelaşi complet de judecată urmând să dezbată cererea de arestare a lui Diaconescu şi Pârv.

UPDATE 00:20 Chiar dacă Diaconescu a fost adus la sediul DNA încă de la 21.30, audierile nu au început, întrucât judecătorul desemnat pentru soluţionarea cazului a fost recuzat de avocaţii patronulului OTV şi ai lui Doru Pârv. Motivul invocat de aceştia este că, atitudinea magistratei Elena Zamfir denotă că aceasta şi-a format deja opinia. Un alt judecător urmează să decidă acum dacă judecătorul iniţial va fi sau nu schimbat.

În plus, avocaţii celor doi susţin că procurorii au încălcat regulile de procedură, iniţial dosarul fiind cercetat de către un alt procuror decât cel desemnat cu trei zile înainte de reţinerea lui Diaconescu şi a lui Pârv.

UPDATE Procesul a început la ora 21.30, după cum era stabilit. Pentru că nu au avut timp pentru a studia dosarele, avocaţii au cerut o pauză pentru a se pune la curent cu învinuirile prezentate de procurori şi pentru a-şi pregăti pledoariile. După 30 de minute, procesul a fost reluat, iar avocaţii apărării şi procurorii îşi susţin pledoariile. Judecătorii vor decide în această seară dacă Dan Diaconescu şi Doru Pârv vor sta după gratii 29 de zile.

UPDATE Zeci de susţinători otevişti aflaţi în faţa Judecătoriei Sectorului 1 cu pancarte în mâini scandează mesaje de susţinere pentru Dan Diacaonescu. "De ce l-au adus ca pe un tâlhar în cătuşe", a întrebat cu lacrimi în ochi o femeie ajunsă la vârsta pensionării.

Pe pancarte se pot citi slogane ca "Eliberaţi liderul poporului" sau "Libertate pentru Dan!". De altfel, încă de dimineaţă un simpatizant a afişat "Free DD" în faţa celulei în care a fost dus Diaconescu.

UPDATE Procesul privind arestarea lui Dan Diaconescu începe la 21.30. Patronul OTV va afla dacă va pleca acasă sau va primi mandat de arestare pentru 29 de zile. Ordonanţa de reţinere pe numele său expriră miercuri, în jurul orei 6.00. 

UPDATE  Primarul comunei arădene Zărand, Ion Florin Moţ, a declarat pentru Ştirile Pro TV, că a fost şantajat de Dan Diaconescu şi de colaboratorul său Doru Pârv, care l-ar fi sunat "tot la două săptămâni", pentru a-i cere bani.

 "Am fost şantajat. Nu am vrut să le fac rău, nici la unu, nici la altul, dânşii au insistat să le dau bani, dar nici dacă aveam fabrică de bani... Au cerut bani împrumut să le dau, n-am făcut rău la nimeni, am ajutat cât am putut. Tot din două în două săptămâni mă sunau, domnule, bani, bani, n-am mai rezistat, trebuia să fac ceva. Trebuia să vând casele să le dau, ca Dan Diaconescu să se plimbe cu yahturile sau lui Doru Pârv, marele clarvăzător", a declarat, pentru Ştirile Pro TV, edilul din Zărand.

"În ultimul timp, a fost firma OTV să ceară primarilor 800 de euro, să facă interviuri. Personal, am fost chemat la primarul Muscă, la Olari, el a dat 800 de euro, mi s-a cerut şi mie, eu am spus că am dat destul. Dacă mă lăsau în pace şi nu mă tachinau, tot să dau bani, eu îi lăsam în pace", a spus primarul arădean, citat de Mediafax.

UPDATE Avocatul lui Dan Diaconescu contestă actele de urmărire penală a clientului său

Mihai Rapcea, avocatul patronului OTV,
susţină că actele de urmărire penală a clientului său s-au produs cu încălcarea dispoziţiilor de procedură penală.

Avocatul Mihai Rapcea reclamă actele procurorului de caz Bocşan Gheorghe, respectiv rezoluţia de începere a urmăririi penale împotriva lui dan Diaconescu, din data de 18 iunie 2010, Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale din data de 22 iunie 2010, ora 6.15, precum şi Ordonanţa de reţinere numărul 21 emisă marţi dimineaţa, informează Mediafax.

Potrivit acestuia, Dan Diaconescu a fost citat şi audiat ca martor şi nu i s-a prezentat un act de schimbare a calităţii în învinuit şi nici nu s-au adus argumente, indicii sau probe potrivit cărora s-a realizat schimbarea calităţii sale în acest dosar.

Potrivit apărătorului lui Dan Diaconescu şi rezoluţia de începere a urmăririi penale a fost emisă cu nerespectarea dispoziţiilor procedurale.

De asemenea, acesta susţine că în acte s-ar fi strecurat o serie de "greşeli şi inexactităţi cu privire la situaţiile de fapt consemnate". Avocatul arată că Diaconescu nu deţine calitatea de administrator la SC Oglinda Television SA şi SC Ocram Televiziune SA, el deţinând doar calitatea de acţionar la aceste două societăţi.

Cu privire la Ordonanţa de reţinere de marţi dimineaţa, avocatul cere să se aprecieze "nelegalitatea şi netemeinicia acestei măsuri", în condiţiile în care Diaconescu a fost cooperant, întrerupându-şi chiar şi sejurul pe litoral pentru a fi audiat luni.

Primarul care "i-a pus" cătuşe lui Dan Diaconescu: "Eu am treabă cu inundaţiile, procuratura îşi face treaba"

Ce se ascunde în cabinetul lui Doru Pârv? Are un şarpe pe care îl hipnotizează, a venit cu un Bentley la “serviciu”, dar este “un mare şarlatan” – asta spun vecinii clarvăzătorului Doru Pârv

Localnicii despre primarul din Zărand care îl acuză pe Doru Pârvu de şantaj: "E un primar ce nu prea are frică de lege"


Avocatul lui Pârv, Daniel Fenechiu, a declarat, marţi dimineaţă, că este vorba despre un dosar cu substrat politic, îndreptat împotriva lui Dan Diaconescu, arătând cu degetul spre putere.

UPDATE Soţia lui Dan Diaconescu, Emi Batu,  şi-a vizitat soţul în arest -a adus patronului de la OTV mâncare şi un costum. "Un fleac, l-au ciuruit!", a fost declaraţia acesteia după ce a ieşit de la Arestul de la Cercetari Penale

Realizatorul de emisiuni paranormale de la OTV Doru Pârv a fost şi el reţinut, tot pentru 24 de ore, pentru complicitate la şantaj. Cei doi vor fi duşi marţi, la ora 18.00, la Judecătoria Sectorului 1, cu propunerea de mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

"Sunt primul ziarist din România arestat pentru un promo", a spus Diaconescu, cu cătuşele la mâini, la ieşirea din sediul DNA. "Am fost tras pe sfoară. Ordonanţa a fost emisă la 06.15", a adăugat patronul OTV.

Cel care a făcut plângerea penală împotriva celor doi a fost şi el ridicat de DNA de la domiciliu, marţi dimineaţă, şi va fi adus la Bucureşti, în baza unui mandat de aducere, el urmând să fie confruntat cu Dan Diaconescu. Citiţi aici.

Audierea lui Dan Diaconescu s-a terminat luni noaptea, la ora 01.00, după care la ora 03.00 a ajuns şi Doru Pârv la sediul DNA. Cei doi au fost confruntaţi, după care la ora 06.00, DNA a emis mandatul de reţinere.

Cine este Doru Pârv, omul care l-a adus la DNA pe Dan Diaconescu, aici.

Avocatul Daniel Fenechiu a declarat că singura probă a procurorilor este un promo difuzat pe OTV înainte de emisiunea lui Diaconescu din 21-22 iulie 2009, în care se anunţau dezvăluiri despre primarul comunei arădene Zărand, Ioan Florin Moţ. Procurorii au ridicat, luni, de la sediul televiziunii OTV, caseta cu înregistrarea promo-ului.

Ce s-a întâmplat luni:

DNA a percheziţionat ieri, la prânz, sediul OTV şi vila lui Dan Diaconescu din cartierul bucureştean Primăverii. Seara, clarvăzătorul Doru Pârv a fost luat cu mandat de aducere de poliţişti, de la domiciliul său din Arad, şi a fost adus în Bucureşti pentru a fi confruntat cu Dan Diaconescu. Cei doi au fost audiaţi de procurori toată noaptea. Citeşte aici mai multe.

Care sunt acuzaţiile:

Realizatorul emisiunii „Al şaptelea simţ" de la OTV, Doru Pârv, autointitulat cel mai mare clarvăzător din România, l-ar fi şantajat pe primarul Ioan Florin Moţ din comuna Zărand, judeţul Arad şi l-ar fi ameninţat că va da publicităţii pe postul OTV mai multe materiale compromiţătoare la adresa edilului în cazul în care acesta nu‑i plăteşte, în schimbul tăcerii, 200.000 de euro. Din aceşti bani, Pârv ar fi primit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei.

Conform procurorilor, Pârv şi-ar fi traficat influenţa pe lângă patronul OTV, astfel încât acesta să difuzeze pe post materiale negative despre primar. O echipă OTV a filmat în comuna primarului un material, însă Doru Pârv i-a promis că, în schimbul unei sume, poate să intervină pe lângă Dan Diaconescu pentru ca reportajul să nu mai fie difuzat.

Ce spune Dan Diaconescu:

Înainte de a intra la audieri luni seara, patronul OTV a explicat că nu ştie care este motivaţia procurorilor, dar că este"mort de curiozitate" să afle ce au aceştia să-i comunice. El a promis că presa va fi ţinută la curent cu evoluţia evenimentelor de colegii săi. "Caseta luată de la sediul OTV este o înregistrare de arhivă", a declarat Diacolescu. El a subliniat că "Dan Pârv îl împrumutase pe primar cu bani".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite