VIDEO Senzaţional: Dan Diaconescu, în direct la DNA!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul OTV, acuzat de şantaj, a venit ieri la audieri la volanul unui Rolls Royce, direct din străinătate. Anchetatorii au descins, ieri, la sediul OTV şi la vila lui Dan Diaconescu din luxosul cartier bucureştean Primăverii. Diaconescu este acuzat de şantaj şi de ameninţare.

În timp ce procurorii descindeau la locuinţa sa, Dan Diaconescu se afla la plajă în străinătate, însă după-amiază s-a întors în ţară şi a mers la DNA pentru a fi audiat. El a fost interogat, ieri, mai multe ore, iar azi-noapte urma să fie confruntat cu angajatul său, Doru Pârv, acuzat că şi-ar fi traficat influenţa pe lângă bossul OTV.

Citeşte şi:

Reporter de-al lui Diaconescu prins în flagrant în timp ce şantaja un primar sibian

image

Primarul care "i-a pus" cătuşe lui Dan Diaconescu: "Eu am treabă cu inundaţiile, procuratura îşi face treaba"
De ce m-am uitat eu la OTV până la două şi jumătate noaptea

Realizatorul emisiunii „Al şaptelea simţ" de la OTV, Doru Pârv, autointitulat cel mai mare clarvăzător din România, l-ar fi şantajat pe primarul Ioan Florin Moţ din comuna Zărand, judeţul Arad şi l-ar fi ameninţat că va da publicităţii pe postul OTV mai multe materiale compromiţătoare la adresa edilului în cazul în care acesta nu‑i plăteşte, în schimbul tăcerii, 200.000 de euro. Din aceşti bani, Pârv ar fi primit efectiv 30.000 de euro şi 4.200 de lei.

Conform procurorilor, Pârv şi-ar fi traficat influenţa pe lângă patronul OTV, astfel încât acesta să difuzeze pe post materiale negative despre primar. La 19 februarie 2010, Dan Diaconescu a fost audiat în acest dosar, ca urmare a denunţului formulat de primarul arădean împotriva lui Doru Pârv. Acesta susţine însă că primarul Moţ s-a împrumutat de la el cu 200.000 de euro şi nu i-a mai dat banii înapoi, fapt pentru care l-a contactat în mai multe rânduri pentru a-i recupera. Aseară, clarvăzătorul Pârv a fost luat cu mandat de aducere de poliţişti, de la domiciliul său din Arad, şi a fost adus în Bucureşti pentru a fi confruntat cu Dan Diaconescu.

Ameninţări cu dezvăluiri incendiare

Procurorii au ridicat de la domiciliul lui Diaconescu şi de la OTV mai multe casete audiovideo în care s-ar fi făcut referire la afacerile derulate de primarul arădean. Caseta care ar reprezenta proba principală ar fi cea care conţine emisiunea difuzată în noaptea de 20 spre 21 iulie 2009 şi în care OTV anunţa difuzarea unor dezvăluiri incendiare despre primarul Ioan Florin Moţ.

Anchetatorii au indicii că patronul OTV nu era străin de şantajul pus la cale de angajatul său. În schimb, Diaconescu a susţinut la DNA că nu-l cunoaşte pe primarul Ioan Florin Moţ şi că nici nu ştie ca angajatul său să-l fi şantajat într-un fel. Bossul OTV a susţinut, la rândul său, varianta lui Pârv: edilul împrumutase de la „clarvăzător" 200.000 de euro şi n-a mai reuşit să-şi recupereze banii.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Cătălin Fenechiu, prezent ieri la percheziţiile de la OTV, a declarat că procurorii nu l-au înştiinţat pe clientul său că ar fi fost pus sub urmărire penală. De alt­fel, imediat ce a ajuns în Capitală, Dan Diaconescu a intrat în direct la OTV, exprimându-i indignarea faţă de acţiunea DNA. „Nu trebuia să-mi spargă casa. De câte ori am avut ocazia, i-am ajutat pe anchetatori. Am găsit şi dispăruţi pe care ei n-au putut să-i localizeze. Casa mea e deschisă pentru oricine, puteau veni oricând. La fel, puteau veni şi la OTV, Televiziunea Poporului".

Convorbiri telefonice interceptate

De asemenea, odată ajuns la DNA, Diaconescu a criticat acţiunea procurorilor: „Doamna care mă ajută la curăţenie acasă mi-a dat un telefon şi mi-a spus că au venit nişte domni, foarte mulţi, foarte solizi. La început, toată lumea a crezut că este căutată Elodia. Am şi fost acuzat acum doi ani că eu am inventat-o pe Elodia şi că aş ţine-o acasă ca să relansez serialul. Nu au găsit-o pe Elodia. Ei căutau o casetă, nu au vrut să spună ce casetă."

La intrarea în DNA, Dan Diaconescu a mai spus că se gândeşte să candideze la Preşedinţia României şi a conchis sec: „În timpul regimu­­lui Băsescu - Boc s-a produs această gravă infracţiune: percheziţionarea casei". Conform unor surse judiciare, DNA ar deţine mai multe interceptări telefonice din care reiese modul în care Diaconescu îl ameninţa şi îl şantaja pe primarul Ioan Florin Moţ. Dan Diaconescu nu părăsise sediul DNA, aseară, până la închiderea ediţiei.

Clarvăzătorul Doru Pârv, din scandal în scandal

Clarvăzătorul Doru Pârv era cunoscut atât în Bucureşti, cât şi în Arad, el susţinând că poate „vedea" viitorul oricărei persoane. Tarifele percepute de Pârv pentru clarviziunile făcute erau cuprinse între 100 şi 250 de lei.

De altfel, numele lui Doru Pârv a fost implicat în mai multe scandaluri, el fiind acuzat de mai mulţi clienţi de-ai săi de escrocherii. Doru Pârv nu a putut fi contactat în cursul zilei de ieri, asistenta sa transminţând jurnaliştilor „Adevărul" că acesta nu poate fi găsit mai devreme de săptămâna viitoare. Pârv a fost pus sub învinuire pentru şantaj şi trafic de influenţă, după ce primarul arădean denunţător s-a plâns procurorilor că Pârv îl presează să-i dea 200.000 de euro, în caz contrar urmând ca la OTV să fie difuzate mai multe materiale denigratoare la adresa edilului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite