UPDATE Doru Pârv a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore / Dan Diaconescu, pus oficial sub învinuire pentru şantaj şi ameninţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie, însoţiţi de jandarmi şi mascaţi, au descins la postul de televiziune OTV, patronat de Dan Diaconescu, dar şi acasă la acesta, pentru a căuta nişte casete care constituie probe într-un dosar penal.

06.32 Doru Pârv a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de complicitate la şantaj

Primarul care "i-a pus" cătuşe lui Dan Diaconescu: "Eu am treabă cu inundaţiile, procuratura îşi face treaba"

03:30 Doru Pârv a ajuns la sediul DNA, urmând a  fi confruntat cu Dan Diaconescu.

01:48 Audierea lui Diaconescu a luat sfârşit în jurul orelor 1, însă realizatorul TV nu a vrut să părăsească sediul DNA până la sosirea lui Doru Pârv.

UPDATE 19.00 Procurorii DNA l-au pus sub învinuire, pe Dan Diaconescu. Acuzaţiile care i se aduc sunt: şantaj şi ameninţare în legătură cu primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ.

Citeşte şi:
De ce m-am uitat eu la OTV până la două şi jumătate noaptea

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a declarat pentru Mediafax, că procurorii DNA l-au pus oficial sub învinuire pe clientul său, pe care îl acuză de şantaj şi ameninţare directă sau indirectă. Fenechiu îl apără şi pe Doru Pârv.

Potrivit avocatului, Dan Diaconescu doreşte să rămână la DNA  până la sosirea de la Arad a lui Doru Pârv, care este adus de la Arad la Bucureşti, în baza unui mandat de aducere.

Reporter de-al lui Diaconescu prins în flagrant în timp ce şantaja un primar sibian

image

UPDATE 17.40 "Caseta este o înregistrare din data de 21 în care eu apar cu Carmen Pleşa şi cu un şarpe piton care vrea să înghită toată corupţia din România. Asta, cred că este pe casetă. Noi o să o difuzăm integral în această seară. Caseta are şase ore", a declarat Diaconescu.

"Eu, în noaptea de miercuri spre joi am spus că am strâns un milion de semnături pentru legea Cojocaru OTV şi că o să candidez la preşedinţie.Nu ştiu dacă asta are legătură cu ce se întâmplă astăzi", a spus Dan Diaconescu

UPDATE 17.30 "Din câte ştiu de la procurori, Doru Pârv i-ar fi cerut 200.000 de euro unui primar. Primarul nu ar mai fi dat niciun ban. În schimbul banilor Doru Pârv ar fi trebuit să blocheze sau să difuseze o casetă. Nu era nimic sigur. Acel dosar s-a închis de la sine. Doru Pârv zice că el l-ar fi împrumutat cu bani. Fiind din aceeaşi localitate, aveau o relaţie de prietenie. Primarul nu a mai vrut să îi dea banii înapoi şi i-a făcut o reclamaţie la Parchet. Primarul are o serie de reclamaţii de la diverşi oameni. Doru Pârv deţine o casetă cu soţia primarului care atestă aceste lucruri", a adăugat acesta.

UPDATE 17.00 "Puteau să vină la OTV să discutăm. Tot timpul când m-au întrebat autorităţile statului i-am ajutat cu ce am putut. Ba le-am căutat un dispărut în locul lor, ba am primit un telespectator care avea nevoie de ajutor. O să vedem mai târziu pentru deţinerea acestei casete. La percheziţia de acasă, mi-au spus cei prezenţi acolo că nu au găsit nimic. Acasă au fost 21 de persoane. De la sediul oficial al OTV-ului au ridircat o casetă şi au ridicat facturile la două monitoare de computer. La OTV au fost aproximativ 30 de persoane", a declarat indignat patronul OTV.

"În mod normal trebuia să mă întorc în noaptea asta. Am plecat din Bucureşti acum câteva zeci de ore. Procurorii ştiau când mă întorc. Tot timpul sunt filat, încă de la Ceauşescu. La ora 9.00 au venit nişte domni foarte solizi, mi-a spus doamna care face curăţenie. Sper în continuare să fie o glumă. Am mai fost acuzat că eu am inventat-o pe Elodia, că Elodia nu mai apare la Evidenţa Populaţiei. Terminând cu glumele acestea, au căutat-o şi la subsolul casei mele şi nu au găsit-o. La etajul unu al casei mele aveam nişte casete, sunt un cameraman amator. Sunt pasionat de filmat. Au căutat prin acele casete. Am ceva de zece ani încoace. În laptopul meu din casă se spune în dreptul fiecărui fişier cu ce e. Am ajuns foarte, foarte repede. Probabil nimeni nu s-ar fi întors atât de repede. Au căutat la Sediul OTV, la mine acasă, la sediul social din Franklin şi la fostul sediu. Acolo au căutat printre dărămături pentru că este în stadiul de demolare. La OTV erau doar colegii de la Matinal care aveau emisiune în direct. Au căutat o casetă şi au luat facturi de la două monitoare. O să vă ţină colegii mei la curent dacă o să fiu eu închis", a mai spus acesta.

"Aceasta este o gravă infracţiune: percheziţionarea casei mele. Acesta este un abuz. Şi în 2002 mi s-au făcut diferite acuzaţii, când au închis televiziunea. Nu înţeleg pentru ce sunt acuzat. În luna februarie am fost invitat să beau invitat la sediul DNA,  nu cu mandat, şi să vorbesc despre Doru Pârv. Nu am relaţii extraordinare cu Doru Pârv din tot felul de motive", a ţinut să sublinieze Dan Diaconescu.

UPDATE 16.30 Dan Diaconescu se află a sediul DNA. Înainte de a intra la audieri, patronul OTV a explicat că nu ştie care este motivaţia procurorilor, dar că este"mort de curiozitate" să afle ce au aceştia să-i comunice. El a promis că presa va fi ţinută la curent cu evoluţia evenimentelor de colegii săi.

"Caseta luată de la sediul OTV este o înregistrare de arhivă", a declarat Diacolescu. El a subliniat că are doar "calitatea de realizator de emisiuni" şi că "Dan Pârv îl împrumutase pe primar cu bani".

UPDATE 13.49 Prezentatorul TV Dan Diaconescu, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul": „Sunt în drum spre Bucureşti. Nu ştiu foarte multe în momentul de faţă despre cele petrecute. Acum încerc şi eu să aflu despre ce este vorba cu aceste descinderi“

.

Casetele ar constitui probe în dosarul în care clarvăzătorul Doru Pârv este cercetat pentru trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare. Doru Pârv a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV.

Sursele judiciare au precizat că sediul OTV din cartierul Militari este închis temporar pe timpul derulării percheziţiilor, astfel că nimeni nu este lăsat să iasă, iar cei care vor să intre o pot face doar pe bază de legitimaţie.

Avocatul lui Dan Diaconescu, Cătălin-Daniel Fenechiu, a confirmat faptul că se derulează percheziţii la sediul OTV şi la locuinţa lui Diaconescu, dar nu a putut oferii detalii cu privire la ceea ce caută anchetatorii. Avocatul a precizat că Dan Diaconescu se află în prezent la mare, iar la locuinţa acestuia se află doar soacra lui şi menajera, precum şi alţi avocaţi ai patronului postului OTV, relatează Mediafax.

El a mai spus că existenţa unor mandate de percheziţie emise pe numele unei persoane înseamnă implicit faptul că respectiva persoană este sub învinuire, însă a adăugat că lui Dan Diaconescu nu i s-a adus la cunoştinţă până în acest moment nicio învinuire.

Doru Pârv, acuzat că a şantajat un primar cu un material făcut de OTV

Dan Diaconescu a  fost audiat în 19 februarie ca martor într-un dosar de trafic de influenţă. Primarul unei comune aradene l-a denunţat pe Doru Pârv, un clarvăzator care a participat la mai multe emisiuni la postul de televiziune OTV.

Potrivit acuzaţiilor, clarvăzătorul i-ar fi cerut edilului peste 100.000 de euro pentru a nu divulga la OTV imagini şi informaţii compromiţătoare la adresa afacerilor derulate de primar.

O echipă OTV a filmat în comuna primarului un material, însă Doru Pârv i-a promis că, în schimbul unei sume, poate să intervină pe lângă Dan Diaconescu pentru ca reportajul să nu mai fie difuzat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite