Interlopii lui Băhăian, eliberaţi ca să nu se streseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Băhăian
Sergiu Băhăian

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au lăsat în libertate, în 2008, doi ucigaşi din banda lui Sergiu Băhăian. Locotenenţii lui Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac (32 de ani) şi Adrian Grigoraş (20 de ani), sunt cunoscuţi de anchetatori, încă din toamna lui 2008, ca fiind de o violenţă feroce.

La începutul lunii septembrie 2008, Şlepac şi Grigoraş - acuzaţi acum de omor deosebit de grav, după ce ar fi executat ordinele date de Sergiu Băhăian de a ucide patru oameni - au fost puşi sub învinuire pentru fraude economice. În ciuda reputaţiei de mafioţi pe care o aveau, ei au fost lăsaţi în libertate de judecătorii Curţii de Apel Constanţa - Zoiţa Frângu, Viorica Grigorescu şi Valentin Iancu. Iniţial, Tribunalul Constanţa a decis, la 25 octombrie 2008, arestarea celor doi, ca urmare a propunerii făcute de procurori.

Citiţi şi:

Povestea patronului fantomă din Timişoara, care a fost îngropat de viu, la comandă, după ce a dat ţepe de 700.000 de euro

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi!

Jucătorii Gloriei Buzău, bulversaţi după ce au auzit că patronul lor este un mafiot periculos

Mafiot-şef prins la Bucureşti

Interlopii lui Băhăian, eliberaţi ca să nu se streseze

Criminalul din scara blocului avea probleme cu şcoala

Regizorul-morţii i-a ţepuit şi pe actorii

Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

Anchetatorii au invocat atunci faptul că Şlepac şi Grigoraş sunt deosebit de violenţi cu toţi cei care le-ar putea da în vileag fărădelegile. Procurorii au descoperit şi că Şlepac şi Grigoraş au încălcat toate interdicţiile impuse: au locuit împreună timp de două săptămâni, s-au mutat în Bucureşti fără să anunţe poliţia, iar asupra lor s-au găsit două arme de foc. Din monitorizare a rezultat şi că Valentin Şlepac intenţiona să fugă din România pentru a scăpa de problemele penale.

Probe ignorate

„Valentin Şlepac a încercat şi să se sustragă căutărilor poliţiei, pătrunzând în locuinţa unei persoane, lovind-o şi ameninţând-o", subliniau anchetatorii în cererea de arestare preventivă făcută în octombrie 2008 în faţa judecătorilor. Cu toate acestea, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis că nu se impune arestarea lor. Motivul: „arestarea are efect negativ asupra dezvoltării fizice şi psihice".

Nici faptul că acasă la Valentin Şlepac a fost găsit, la percheziţie, un adevărat depozit de ştampile falsificate, dispozitive pentru imitarea timbrelor notariale sau acte ale unor societăţi comerciale nu i-a convins pe magistraţii constănţeni să emită mandate de arestare preventivă pe numele celor doi.

Şi-au ucis „colegii" de dosar

În acelaşi dosar, tot în septembrie 2008, s-a început urmărirea penală şi faţă de Petrică Captalan şi Ionel Ulezu, două dintre victimele clanului Băhăian - persoane băgate „la înaintare" de mafioţi. Ei erau acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, după ce păcăliseră mai multe societăţi comerciale şi bănci prin plăţi cu file cec fără acoperire.

La doar câteva zile după începerea anchetei, Captalan şi Ulezu aveau să dispară fără urmă. Rudele, puţine la număr, au crezut că cei doi sunt la muncă în străinătate.

Ancheta procurorilor DIICOT declanşată zilele trecute scotea însă la iveală sinistrul adevăr : Captalan şi Ulezu fuseseră ucişi cu brutalitate şi îngropaţi în curtea casei fraţilor Marin şi Ilie Piciog, din comuna Cerchezu (Constanţa). Marin Piciog - dispărut în prezent fără urmă - este şi el cercetat în acest dosar economic, la fel ca şi Ion Bojin, unul dintre executanţii mafioţilor lui Băhăian, în prezent arestat la Poarta Albă.

Înhăţat de poliţişti, eliberat de procurori

Sergiu Băhăian a beneficiat şi el de clemenţa autorităţilor în anul 2007, când a scăpat de arestare, deşi era cercetat pentru un prejudiciu de 400.000 de euro. Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor - Ilfov au propus, în mai 2007, arestarea lui Băhăian pentru fraudă. Măsura se impunea cu atât mai mult cu cât fostul patron de la Sabina Product avea în spate un bogat trecut infracţional.

Cu toate acestea, procurorul Valerică Dabu din cadrul Parchetului Capitalei - unde era instrumentat cazul - a decis că nu se impune arestarea lui Băhăian, considerând suficientă măsura de a nu părăsi localitatea.

Artistul-mafiot, în chirie la un pictor excentric

Sergiu Băhăian locuia de mai bine de patru luni într-un apartament ce aparţine artistului Vlad Nancă. În imobilul situat în centrul Capitalei, vizavi de Secţia de Sculptură a Facultăţii de Arte Plastice, interlopul era vizitat de mulţi oameni de teatru şi film, care-i deveniseră prieteni. Se pare că în acest mediu cultural, mafiotul l-a cunoscut pe pictorul Vlad Nancă.

Băhăian locuia, de patru luni, vizavi de Facultatea de Arte 

Băhăian locuia, de patru luni, vizavi de Facultatea de Arte

Născut în 1979, Vlad Nancă este considerat de critica internaţională „un artist-cheie" al creaţiei vizuale contemporane din România. Băhăian locuia în apartamentul artistului de la sfârşitul lunii august a anului trecut. Ca şi-n relaţia cu oamenii de teatru, Sergiu Băhăian era foarte discret şi acasă. Majoritatea vecinilor săi nu ştiau că locuiesc pe aceeaşi scară cu un interlop.

Vicepreşedinta asociaţiei de proprietari, Iuliana Şaptelei, este printre singurii locatari care-i cunoşteau trecutul. „Din câte ştiu, locuia singur. Ştiam cine este de când cu scandalul din anii ‘90", a recunoscut femeia.

Din spusele vecinilor, pictorul ar fi plecat cu o bursă în străinătate, la sfârşitul lunii august, chiar când Sergiu Băhăian s-a mutat în apartamentul lui.

Contactat telefonic de reporterii „Adevărul", Vlad Nancă a refuzat să comenteze cele întâmplate. După ce a fost arestat, uşa apartamentului unde a locuit interlopul este păzită în permanenţă de câte doi agenţi de poliţie, iar zilele acestea urmează ca imobilul să fie percheziţionat de procurori.

În acte, stătea la Kogălniceanu

Deşi locuia pe Calea Griviţei, Sergiu Băhăian avea trecută în buletin o altă adresă, unde nu a stat niciodată. Administratorul blocului nr. 35 de pe Bulevardul Mihail Kogălniceanu, acolo unde patronul echipei Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, era trecut în acte, confirmă acest lucru.

„La această adresă n-a locuit niciodată niciun Băhăian. Eu sunt administrator de peste 10 ani şi cunosc bine familia care a locuit înainte acolo. Nu-mi explic cum de şi-a trecut adresa asta în buletin", a declarat Mihai Ştefan, administratorul blocului. Silviu Brumă,
Dorin Irimia

„Regizorul morţii", obraznic la puşcărie

Comisia Specială de eliberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava s-a împotrivit în august 2001 eliberării lui Sergiu Băhăian, condamnat pentru uz de fals. Conform unor surse judiciare, comportamentul lui Băhăian nu-l recomanda pentru ieşirea din închisoare înainte de termen. El a contestat decizia în instanţă şi, în octombrie 2001, a fost eliberat.

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

Executat în stil mafiot pentru ţigări şi ciocolată

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite