Bucureşti: Mafiotul şef, prins la Bucureşti (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patron al societăţii Sabina Product, Sergiu Băhăian - care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - este liderul celor care au executat asasinatele investigate de DIICOT, susţin surse judiciare.

Capul grupării acuzată că a înecat şi a îngropat de vii patru oameni în Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti, Sergiu Băhăian, a fost prins, azi-noapte, în centrul Capitalei, în Piaţa Buzeşti, după o urmărire ca în filme. Băhăian, împreună cu mâna sa dreaptă, Eduard Mărculescu, au fugit cu o maşină de poliţiştii care îi urmăreau şi care au tras câteva focuri de armă în direcţia lor. Unul dintre poliţişti a fost acroşat de maşina urmăriţilor şi a suferit o fractură la mâna stângă. Un alt membru al reţelei, Adrian Grigoraş, a fost prins tot noaptea trecută, în judeţul Ilfov.

Un alt membru al reţelei, Adrian Grigoraş a fost prins tot noaptea trecută, în jurul orei 2.00, în judeţul Ilfov. Conform unor surse judiciare, doi membri ai grupării infracţionale specializate în fraude macro-economice, suspectaţi de uciderea a cel puţin patru persoane, urmează să fie duşi, astăzi, la Tribunalul Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile,

Membrii grupării racolau persoane în numele cărora erau înfiinţate societăţi comerciale folosite pentru fraude macro-economice, iar apoi scăpau de victime ucigându-le cu cruzime. 

Patru persoane au fost obligate să înghită alcool şi pastile de diazepam iar apoi au fost îngropate de vii sau aruncate în Canalul Dunăre –Marea Neagră. Asasinii fac parte dintr-un grup infracţional format din peste zece persoane, cu membri extrem de violenţi, specializaţi în fraude macro-economice.

Gruparea acţiona pe raza localităţilor Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti şi viza prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive. Infractorii au fost prinşi de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cu sprijinul tehnic şi informativ al SRI şi DGIPI şi împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Constanţa şi Bucureşti.
Potrivit unei informări date de DIICOT, „membrii grupării foloseau, pentru săvârşirea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora erau înfiinţate societăţile comerciale, care primeau toate indicaţiile privind modul de acţiune, iar după ce îşi îndeplineau rolul, erau eliminate”.

Ucişi în perioada 2006-2008

Până în prezent au fost identificate patru victime, ucise prin cruzimi de către membrii grupului, în perioada 2006-2008. Două cadavre au fost găsite în curtea unei locuinţe din comuna Cerchezu, sat Măgura judeţul Constanţa, fiind îngropate la o adâncime de aproximativ 2,5 metri, deasupra lor fiind turnat un strat de piatră şi beton. În 11 ianuarie 2010 a fost descoperit cadavrul unei alte victime, ucisă prin aplicarea mai multor lovituri cu ciocanul în cap, cadavrul fiind apoi aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Cea de a patra victimă a fost ucisă în luna septembrie 2006, fiind aruncată de pe podul Cernavodă în Dunăre. Prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de două milioane de euro. „Informaţiile deţinute până la această dată conturează posibilitatea ca şi alţi membri ai reţelei să fi fost eliminaţi astfel, fiindu-le suprimată viaţa prin aceleaşi metode”, mai susţine DIICOT.

Capul grupării acuzată că a înecat şi a îngropat de vii patru oameni în Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti, Sergiu Băhăian a fost prins, azi-noapte, în centrul Capitalei, în Piaţa Buzeşti, după o urmărire ca în filme. Băhăian, împreună cu mâna sa dreaptă, Eduard Mărculescu, au fugit cu o maşină de poliţiştii care îi urmăreau şi care au tras câteva focuri de armă în direcţia lor. Unul dintre poliţişti a fost acroşat de maşina urmăriţilor şi a suferit o fractură la mâna stângă. Un alt membru al reţelei, Adrian Grigoraş, a fost prins tot noaptea trecută, în judeţul Ilfov.

La prinderea lui Sergiu Băhăian - cel care ar fi ordonat asasinarea a cel puţin patru persoane care au muncit pentru el - au lucrat 60 de poliţişti, un ofiţer de la Crimă Organizată fiind rănit în încercarea de a-l opri pe acuzat, când s-au tras şi focuri de armă. Ofiţerului i-a fost fracturată o mână când maşina sa a fost lovită de cea în care se afla Sergiu Băhăian.
În acţiunea de a-l opri pe Băhăian, poliţiştii au tras un foc în plan vertical şi unul într-un cauciuc al maşinii cu care se deplasa acesta.

Cele mai sinistre şi ciudate crime din Banat

EXCLUSIV Povestea timişoreanului care a ajuns ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

Citeşte detalii despre asasinarea unui afacerist timişorean în propria vilă cu 25 de lovituri de cuţit, caz rămas nerezolvat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite