Bastoane pentru Piaţa Universităţii, răbdare pentru clanurile din Caracal

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română şi Jandarmeria, principalele instituţii cu atribuţii de ordine publică, au adus România aproape în starea de stat bananier. Cu interlopii şi clanurile ţigăneşti sunt mumă şi sunt ciumă cu românii care îndrăznesc să critice politicienii.

România TV a difuzat vineri, toată ziua, imagini din Caracal. Un clan ţigănesc a blocat o stradă a oraşului cu prilejul unei nunţi şi cu scopul precis de a etala opulenţa tribului. Un manelist cu nume de mezel răgea în microfon, ca un urangutan, sub privirile adormite ale mascaţilor şi jandarmilor din Olt.

Culmea penibilului, pentru cele două instituţii, un maimuţoi din grupul care a blocat strada explică transpirat că Poliţia şi Jandarmeria au venit pentru a-l proteja pe cântăreţul de manele, o vedetă importantă.


VIDEO: Imagini de la nunta din Caracal (sursa: România TV)

Vă daţi seama ce imagine au aceste instituţii în ochii clanurilor interlope? Cât respect impun ele, dacă sunt luate „la mişto" în faţa unei ţări întregi, de către cineva care încalcă legea, în timp ce încalcă legea şi nu este oprit?

Faptul că autorităţile nu văd, de 20 de ani, munţii de bani cu care ne umilesc tot felul de analfabeţi adunaţi în triburi, familii, hoarde şi clanuri interlope este inutil de comentat. E limpede ca lumina zilei că banii provin din infracţiuni şi că s-a ajuns aici din cauza prostiei crase şi corupţiei cancerigene din administraţie şi sistemul judiciar.

Poliţia, Parchetul, Fiscul, instanţele şi administraţiile locale
sunt degradate până în măduva oaselor, peste tot acolo unde clanurile interlope afişează un astfel de comportament.

Şpăgarii din aceste instituţii au transformat România într-o ţară în care triburile de hoţi, violatori şi tâlhari scuipă coji de seminţe, printre dinţii de aur, din pagode şi maşini de lux, în capul celui care stă la coadă, la primărie sau finanţe, ca să-şi achite taxele. O ţară în care statul taie banii bătrânilor şi salariile profesorilor, în timp ce închide ochii în faţa averilor sfidătoare ale unor gorile şi urangutani care distrug comunităţile locale. Asta este România, nu vă faceţi iluzii că trăiţi în altă ţară!

Desigur, dacă întrebi autorităţile
despre luxul etalat de aceste triburi, primeşti răspunsuri elaborate despre „fisurile din legislaţia care reglementează impozitarea veniturilor din activităţi ilegale". Te bagă în hăţişurile legilor fiscale, până când uiţi de ce i-ai deranjat cu întrebări. Dacă asta nu ţine, fac ping-pong cu responsabilitatea.

Fiscul aruncă pisica moartă în curtea procurorilor, Parchetul o dă mai departe în ograda Poliţiei Economice. Poliţiştii spun că procurorii şi judecatorii sunt proşti şi corupţi. Magistraţii ridică din umeri spunând că nu au avut suficiente probe.

Sunt şi situaţii simple, în care se vede de la o poştă cât de corupte sunt instituţiile statului. Mai ales când faci comparaţii. Cazul de la Caracal este ideal pentru o demonstraţie.

Dezbrăcând cetăţenii din Caracal de contextul în care se aflau, cultural şi social, vorbim de un grup de persoane care blochează fără drept un drum public. O faptă la vedere, constatabilă pe loc, care nu necesită cercetări crinimalistice elaborate sau expertize contabile fluviu. Un articol de lege în care au fost încadraţi acum câteva luni şi cetăţenii care au protestat în Piaţa Universităţii, din cu totul alte motive culturale şi sociale.

Din punct de vedere legal s-a comis exact aceeaşi faptă în Piaţa Universităţii şi pe strada bulibaşei din Caracal. Asta chiar dacă unii strigau „Jos Băsescu!" şi „Udrea trage conaină!", în timp ce alţii răcneau „Off, banii mei, off viaţa mea!" şi "Duşmanii n-au valoare!"

Statul român, blindat cu legislaţie dură pentru ordinea publică, cu turme de chestori intransigenţi şi cu armate de trupe speciale, trebuia să trateze exact la fel cele două grupuri de cetăţeni, dacă trăiam într-o ţară normală.

Pentru că trăim în România, în Piaţa Universităţii cetăţenii care au blocat drumul au fost luaţi la bastoane şi site-ul de cultură a fost urcat rapid în dubă. Ulterior protestatarii au fost declaraţi scursori ale societăţii. S-au întocmit dosare penale, iar civilii din toate serviciile posibile, cunoscute şi necunoscute, au filmat şi indexat fiecare plătitor de taxe care a trecut prin piaţă.

VIDEO: Cum a acţionat Jandarmeria în Piaţa Universităţii (sursa: youtube.com)

Tot pentru că trăim în România, la Caracal, unde s-a comis aceeaşi faptă, autorităţile au asistat pasive şi au rugat frumos nuntaşii să elibereze strada.

Cum de nu a apărut şi la Caracal jandarmul cu butelie, care răcnea ca la balamuc în Piaţa Universităţii ? Unde era jandarmul care să urce în dubă orchestra? Unde sunt barosanii din Ministerul de Interne, care să ne explice popos, într-o conferinţă de presă, cât de grav este să blochezi un drum public şi cum acţionează ei în spiritul şi litera legii?

Erau probabil în altă zonă ţării, la o altă nuntă, a unui alt clan. Aveau motive serioase să ignore blocarea străzii din Caracal. Exact aceleaşi motive pentru care ignoră toţi, de 20 de ani, averile faraonice construite din infraţiuni.

Mălin Bot este redactor-şef adevarul.ro


Citeşte şi alte opinii de Malin Bot:

Cum, cu cine şi pentru ce sume lucrează mafia din Justiţie

România mea şi România lor

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Ce-i sperie cu adevărat pe bancheri

Capatos, Crin şi Vadim în fundul gol. CTP derapat



Tupeul lui Lucescu


De ce nu ne pasă de România?

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu


Citeşte alte opinii pe platforma
ideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite