Tupeul lui Lucescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima declarație a lui Mircea Lucescu, după accidentul de vineri, este jenantă pentru o persoană publică, mai ales una care e model pentru mulți tineri. Trădează tupeu, iresponsabilitate și lipsă de bun-simț.

Lucescu încearcă să convingă publicul că vatmanul este vinovat pentru accident. "Tramvaiul putea evita coliziunea! L-am văzut de la zeci de metri distanţă şi mi-am imaginat că va frâna. Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă a vrut să dea peste mine!", a spus Lucescu de pe patul de spital.

Declarația de mai sus este de un tupeu incredibil, pentru că accidentul care l-a băgat în spital pe Lucescu are un singur vinovat: el însuși. Manevra făcută de acesta a fost complet ilegală și Lucescu nu are nicio scuză legală sau de orice altă natură pentru accidentul pe care l-a provocat.

Zona respectivă este una cu linie continuă și drumul este în pantă, situație care mărește distanța de frânare a tramvaiului. Vatmanului nu i se poate reproșa absolut nimic în acest accident. Nu avea cum să viseze manevra lui Lucescu, pentru a putea opri la timp. Culmea este că Lucescu a văzut că vine din spate tramvaiul și cu toate acestea a ales să-i taie calea printr-o manevră ilegală și periculoasă.

Acest gest trădează lipsa de respect a fostului sportiv pentru lege, dar și pentru viața celor din jur. Nu s-a gândit o clipă că frânarea bruscă a mijlocului de transport poate să rănească pasagerii din interior. Accidente foarte grave s-au produs în situații similare. Șoferii de autobuze și vatmanii știu cât de riscant este pentru pasageri să facă manevre brutale și mai știu că poartă întreaga răspundere pentru siguranța pasagerilor. Dacă un singur pasager își sparge capul este tras la răspundere șoferul sau vatmanul.

La mică distanță este o intersecție unde antrenorul putea să întoarcă legal și în siguranță. Lucescu nu are astfel nici măcar o justificare legată de faptul că nu avea unde să întoarcă. Trebuia doar să aibă trei minute de răbrade și un dram de responsabilitate. A ales să se comporte ca un șmecher și acum încearcă să învinovățească un om nevinovat.

Faptul că acum, în fața publicului
, Lucescu încearcă să-și dilueze vinovăția evidentă este penibil pentru orice șofer aflat într-o astfel de situație și jenant pentru o personalitate publică. Dintr-un model pentru mulți tineri, Lucescu se transformă acum într-un personaj din categoria șmecherilor cu bolizi, care trăiesc cu impresia că pot sfida legea după bunul plac.

Numai pentru că este un nume mare în sport presa l-a tratat altfel decât merita. Cum era prezentat accidentul dacă în locul lui Lucescu era la volan beizadeaua unui poltician?

Dacă ar avea un dram de bun-simț, antrenorul ar trebui să-și asume întreaga răspundere și să-și ceară scuze public pentru sperietura provocată celor care au fost implicați în accident. Nu așa trebuie să reacționeze o persoană publică, mai ales una care e model pentru mulți tineri?

Mălin Bot este redactor-șef adevarul.ro

Citește și alte comentarii

Ce facem cu ţiganii?


De ce nu ne pasă de România?

Vrăjitoare infractoare

Săracii țigani bogați

Atrocităţi comise în numele lui Dumnezeu

România mea şi România lor

Citeşte alte opinii de blogul jurnalistului Malin Bot:

Ipocriții

Ungurii ne servesc o lecţie

Revoluţia care nu a mai avut loc

Nevoia de modele şi morală

Citeşte alte opinii pe platformaideilibere.ro“:

image image image image image image

Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite