Ungurii ne mai dau o lecţie usturătoare de turism în timp ce noi ne zgârcim cu oferte meschine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungurii au deschis zeci de SPA-uri în zona apropiată de graniţa cu România şi atrag mii de români
Ungurii au deschis zeci de SPA-uri în zona apropiată de graniţa cu România şi atrag mii de români

Proprietarii de SPA-uri din zona de Vest a României au oferte zgârcite pentru Crăciun şi Revelion sau ţin închise afacerile. În timp ce noi acordăm reduceri numai elevilor, ungurii ne arată cum se face turism adevărat. Cel mai mare SPA din SE Europei a anunţat că oferă acces gratuit de Crăciun pentru 3.000 pe clienţi, inclusiv pentru românii din Timiş, Arad sau Bihor.

Aquapolis, cel mai mai mare SPA din Europa de Sud-Est, vine cu o super-ofertă pentru trei zile: intrare liberă. Pentru a le mulţumi celor care le-au trecut pragul în acest an, Aquapolis a redus preţurile biletelor cu 100 la sută.. În perioada 20-23 decembrie, clienţii vor avea intrare gratuită.

VOCEA VESTULUI Uitaţi-vă la unguri şi vedeţi cât ne costă lenea, nesimţirea şi prostia!


Pentru că locurile sunt totuşi limitate, organizatorii le cer doritorilor să se înscrie printr-un e-mail. Cel mai mare SPA din Europa de SE are o capacitate de 3.000 de pesoane.

Aflat în centrul Szegedului, la doar câteva minute de zona istorică, Aquapolis a costat peste 35 de milioane de euro. Aici se află cel mai mare tobogan din Europa care poate fi utilizat pe tot parcursul anului, lungimea totală fiind de un kilometru.

GALERIE 3D Cum au construit ungurii cel mai mare SPA din SE Europei la graniţa României


CLICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO

Aquapolis a devenit un loc preferat şi de românii care locuiesc în Banat-Crişana. Timişorenii, arădenii, orădenii şi cărăşeni sunt clienţi fideli ai centrului acvatic. Preţul unei intrări generale este de 60 de lei.

Cum poţi să mori de foame pe un munte de aur

Revelion la piscină


La Timişoara, centrul SPA Do Stil organizează chiar petrecerea de Revelion la piscină. Preţul pentru o persoană este 150 lei, în care intră masa, băuturi alcoolice şi sucuri. Centrul SPA este dotat cu piscină de dimensiuni semiolimpice, jacuzzi, saună umedă şi uscată şi sală de fitness. Toate aceste facilităţi pot fi folosite şi la cumpăna dintre ani. Arena Aquasport nu a pregătit niciun eveniment deosebit, însă de la 1 ianurie vine cu o ofertă de abonament avantajos pentru week-end.

Inaugurare Aquapolis Szeged

Lecţia maghiară de turism de weekend

Crăciun la tarife normale la Băile Felix


Ştrandurile din Băile Felix (foto jos) nu fac reduceri de preţuri, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. La ştrandul Apolo, cel mai renumit din staţiunea bihoreană, încă nu s-a hotărât dacă se vor face promoţii, de Crăciun şi Revelion. Anul trecut, turiştii care au fost cazaţi la unul dintre hoteluri au beneficiat de bilet redus, la intrarea în ştrandul Apolo. La Complexul Verdi, din Băile Felix, doar persoanele cazate au acces la piscină, intrarea fiind inclusă în preţul de cazare. (Claudia Vidican)



Reduceri pentru elevi

Aşteptată cu înfrigurare de aproape un an, inaugurarea Aqualnd din Deva, al doilea ca mărime din ţară după cel de la Braşov, nu aduce tarife surpriză de Crăciun, iar în perioada sfârşitului de an va fi închis. Politica de tarifare vine să încurajeze intrarea la bazine a elevilor deveni a căror bilet va fi subvenţionat de la bugetul local. Astfel, elevi vor plăti o taxă de 5 lei faţă de 25 de lei cât va trebui să plătească un adult. Intrarea acestora se va face în baza unui carnet de elev. (Tiberiu Stroia)

image

Investiţia maghiară s-a făcut cu bani de la Guvern

Cum se poate ca în Ungaria aproape fiecare sătuc să aibă câte un centru de recreere bine amenajat, iar în oraşe mari precum Timişoara, Arad, Reşiţa sau Oradea acestea să fie aproape inexistente? Exemplul îl dă chiar Aquapolisul. Primăria Szeged a pus terenul la dispoziţie, iar Hunguest Hotels Zrt., cea mai mare întreprindere hotelieră maghiară, a apelat la fonduri ale Uniunii Europene şi la bani de la Guvern.



Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproximativ 31 de milioane de euro. Noul complex wellness, tratament şi băi Aquapolis din Szeged are aproape 34.000 de metri pătraţi, dintre care 27.000 de metri pătraţi suprafaţă acoperită.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA GALERIA 3D CU LUCRARILE!

image

Capacitatea de primire a clădirilor este de 3.000 de persoane. În „oraşul acvatic" s-au amenajat bazine interioare şi exterioare, cu apă care cade în cascadă, dar şi multe alte posibilităţi de distracţie. Se pot găsi infrasaune, saune finlandeze, cabine saline şi bazine pentru scufundări.

Pentru bebeluşi şi copii a fost amenajat un bazin de familie. Din Aquapolis nu lipsesc serviciile de tratament. A fost amenajat un spital care are cabinete de reumatologie şi fizioterapie, dar şi camere individuale pentru gimnastică medicală, fizioterapie sau încăperi pentru masaj subacvatic cu jet de apă.

DRUMURI: Ungurii ne-au mai dat o lecţie: Autostrada M43 a fost construită în doi ani

Buziaş şi Herculane, în paragină

La polul opus, la câteva zeci de kilometri peste graniţă, staţiuni bogate în ape termale stau să moară. Băile Herculane, cea mai veche staţiune din România, a rămas doar o imagine pe vederi. Hotelurile de lux de altădată sunt acum abandonate şi, cele care încă rezistă, oferă condiţii de cazare din secolul trecut.

Turiştii staţiunii sunt pensionarii cu bilete de odihnă şi tratament sau tinerii care opresc acolo pentru a se bălăci în apele calde. Buziaşul se străduieşte să ţină pasul cu vremurile, aşa că centrele de tratament de acolo se numesc acum centre de wellness, dar care oferă tratamentele minime.

Afla ce mai atrage bănăţenii peste granta Romaniei:

SHOPPING: Cum profită din plin ungurii şi sârbii de pe urma crizei şi creşterii TVA din România

TRATAMENT: Sănătatea maghiară plătită de români: “Dacă pun toate şpăgile pe care le dau la medici la noi, ies mai ieftin în Ungaria”

DISTRACŢIE: S-a deschis la Szeged cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est (galerie foto)

DRUMURI: Ungurii ne-au mai dat o lecţie: Autostrada M43 a fost construită în doi ani

LA MUNTE NE BAT LA SCOR DE ABANDON AUSTRIECII

Ţăranii din Austria au soluţia pentru salvarea turismului din Banat

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite