VOCEA VESTULUI Uitaţi-vă la unguri şi vedeţi cât ne costă lenea, nesimţirea şi prostia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Ungurii au deschis astăzi cel mai mare aquaparc-spa din Sud-Estul Europei. Investiţia e în buza României. În ultimii ani vecinii maghiari au reuşit să dezvolte o industrie remarcabilă de turism pentru sfârşit de săptămână. Natura nu-i ajută cu nimic. Au ridicat în câmp afaceri care înghit sume frumoase din buzunarele românilor.

De partea noastră a graniţei, în Vest, natura este sublimă, dar nefolosită cu desăvârşire. Toate staţiunile sunt caricaturi pe lângă centrele spa maghiare.

Comparaţia aceasta, vizibilă astăzi în turism, este valabilă în multe alte zone. De la starea jalnică a drumurilor româneşti, în contrast cu autostrăzile maghiare, până la mizeria din oraşele noastre, comparată cu ordinea de la vecini. Dacă opreşti românii pe stradă şi îi întrebi cine e vinovat, îţi vor spune că de vină e primarul, prefectul, guvernul, preşedintele, politicienii care fură.

Prea puţini vor admite că mizeria dintr-un oraş este atât de mare, pe cât e de mare nesimţirea trecătorilor. Puţini recunosc că se complac să dea şpagă pentru a fenta legea. Că preferă să tragă chiulul, în loc să pună osul la muncă. Majoritatea preferă să tolereze prostia şi nesimţirea, în loc să pună piciorul în prag, pentru că e mai comod sa laşi prostul în pace. Atitudinea pe care o avem fiecare dintre noi, în fiecare gest pe care îl facem, multiplicată în milioane de oameni, zugrăveşte tabloul dezastrului din România.

Citeşte aici despre deschiderea de astăzi:
GALERIE FOTO S-a deschis la Szeged cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite