GALERIE 3D Cum au construit ungurii cel mai mare SPA din SE Europei la graniţa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschiderea Aquapolisului de la Szeged, care va avea loc la începutul lunii martie, este considerată de oficialităţile locale maghiare un veritabil magnet pentru turismul local.Ungurii vizează şi banii românilor din Vest. Aproape jumătate de milion de oameni se vor distra aici.

Orăşelul de distracţie acvatică va atrage la Szeged vizitatori din întreaga Ungarie şi turişti din ţările vecine, în special din Serbia şi România. “Anual, aşteptăm peste 400.000 de persoane la Aquapolis. Mulţi vor veni din toată Ungaria, dar aşteptăm şi oaspeţii de la vecini. Sunt convins că acest SPA va fi un şut puternic pentru revigorarea turismului din Szeged. Va creşte numărul societăţilor comerciale, vor creşte şi locuri de muncă. Sper să reuşim să punem umărul la creşterea nivelului de trai pentru cetăţeni”, a spus Istvan Huvely, preşedintele societăţii Hunguest Hotels Zrt, unul din investitorii de la Aquapolis. Peste o sută de locuri de muncă s-au creat doar pentru cei care vor lucra zilnic la bazine.

Promovare 3D pe Internet

Tot ceea ce au făcut ungurii pentru acest proiect arată cât de serios au luat investitorii ideea promovării proiectului încă dinainte ca acesta să fie finalizat. Pe parcursul construcţiei au fost realizate fotografii şi filmări în format digital pe şantier. Toate etapele construcţiei au fost înregistrate atent şi apoi arhivate. Ulterior s-au realizat chiar şi prezentări panoramice care sunt prezentate pe Internet. Cei interesaţi pot să „păşească" prin clădirile în construcţie, ca într-un film 3D. Astfel curioşii pot să vadă fiecare detaliu al clădirilor şi amenajărilor din orice colţ al lumii. Imaginile folosite pentru prezentările panoramice au fost realizate de Tibor Illes din Szeged. Ele sunt prezentate pe site-ul 360cities.net.

Sunshine Aquapolis Szeged - 02 in Szeged

Foto: Tibor Illes, Hungary, Szeged, www.panorama-foto.hu

Bani europeni, de la primărie, de la guvern şi de la bănci

Valoarea totală a investiţiei a costat aproximativ 31 de milioane de euro. O parte din finanţare vine din fonduri de la Uniunea Europeană, iar cealaltă din împrumuturi de la bănci. Autoguvernarea Municipiului Szeged împreună cu Hunguest Hotels Zrt., cea mai mare întreprindere hotelieră în proprietate ungară, în calitate de investitor profesional, au înfiinţat societatea comercială Ligetfürdő Kft. Municipalitatea deţine 80 % din cotă parte. Ligetfürdő Kft. a obţinut o sumă de trei miliarde de forinţi, sprijin guvernamental nerambursabil în vederea dezvoltării şi valorificării produselor şi atracţiilor turistice în cadrul Programului de Dezvoltare Regională.




CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Investiţia va fi mai mare decât s-a preconizat la început. Pe lângă sumele deja alocate pentru proiectare, construcţie şi echipamente, mai trebuie cheltuiţi bani pentru cumpărarea de draperii, prosoape, materiale de curăţat, plus campania de publicitate.

70 de lei costă
intrarea

Preţul de intrare, pe o zi întreagă, se ridică la aproximativ 4.000 de forinţi (70 de lei). În acesta intră folosirea toboganelor şi a tuturor bazinelor şi activităţilor de relaxare. Vor exista şi tarife mai mici, pentru acces în doar câteva zone şi bazine. Tarfie speciale vor avea şi bătrânii la bazinul medicinal.


Sunshine Aquapolis Szeged - 01 in Szeged
Foto: Tibor Illes, Hungary, Szeged, www.panorama-foto.hu

CLICK AICI PENTRU GALERIA 3D COMPLETA

Cel mai lung tobogan din Europa


Cele mai atractive elemente ale noului complex balnear sunt toboganele de apă ce pornesc din turnuri cu înălţime de 30 metri, la care accesul este asigurat prin lifturi.



Aquapolis Szeged are cel mai lung tobogan din Europa, ce funcţionează pe toată durata anului. Suprafaţa apei este de aproape 4.400 metri pătraţi. În interiorul bazinului distractiv acoperit, în afară de elementele distractive (coridorul cu valuri, jeturi de apă, etc.) din galerie vor porni alte 7 tobogane.

Saune finlandeze şi cabine cu arome


Pe suprafaţa wellness-ului se găsesc bazine de familie, un bazin interior şi unul exterior, care sunt legate între ele cu un coridor prin care se poate înota afară. Puteţi găsi infrasaune, saune finlandeze, cabine cu aburi, cabine cu arome, cabine saline şi bazine pentru scufundări. Parte componentă a complexului o va constitui şi zona de relaxare – „wellness liniştit” – unde copiii nu vor avea acces!


CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Masaj subacvatic şi băi carbogazoase

În noua clădire balneară se vor amenaja camere individuale pentru gimnastică medicală, fizioterapie, încăperi pentru masaj subacvatic cu jet de apă, băi carbogazoase, băi la vană cu apă termală, împachetări cu nămol, bazin pentru gimnastică subacvatică în grup, bazin cu apă balneară, băi cu greutăţi, gimnastică medicală şi sală de gimnastică medicală. În clădirea de tratament se va amenaja un spital de zi, ce dispune de 26 paturi.


Aquapolis construcţie 8 Aquapolis construcţie 6 Aquapolis Szeged Aquapolis de la Szeged este cel mai mare SPA din Europa de Sud-Est
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite