GALERIE FOTO S-a deschis la Szeged cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inaugurare Aquapolis Szeged
Inaugurare Aquapolis Szeged

La trei ani de la demararea proiectului Aquapolis Szeged, ungurii au inaugurat cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est. Aflat în centrul Szegedului, la doar câteva minute de zona istorică, centrul spa a costat peste 35 de milioane de euro.

VOCEA VESTULUI Uitaţi-vă la unguri şi vedeţi cât ne costă lenea, nesimţirea şi prostia!

Cel mai modern centru spa şi de relaxare din Ungaria va putea fi luat cu asalt şi de locuitorii din vestul României, obişnuiţi cu băile de week-end în ţara vecină. La inaugurarea orăşelului acvatic au fost prezenţi reprezentanţi ai muncipalităţii, ai guvernului de la Budapesta, ai proprietarilor, cât şi cei ai constructorului. „Noi cei din Szeged suntem mândri de această veritabilă atracţie turistică. Am aşteptat mult timp să avem un centru aqvatic de nivelul secolului XXI. Este cel mai mare din Sud-Estul Europei. Este o investiţie curajoasă într-un moment în care a peste tot se vorbeşte despre criza economică”, a declarat Botka Laszlo, primarul oraşului Szeged. Aquapolis Szeged aparţine în proporţie de 80 la sută municipalităţii, care a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană, iar 20 la sută societăţii Hunguest KFT, care deţine şi lanţul hotelier Foras.

GALERIE FOTO CU CEL MAI MODERN AQUAPARC DIN UNGARIA


Atrage peste jumătatre de milion de turişti

Aquapolisul va atrage numeroşi turişti în Szeged, atât din Ungaria, cât şi din afara ţării, în special din România sau Serbia. Oficialităţile se aşteaptă să vină cel puţin jumătate de milion de turişti pe an. „În ultimii şase-şapte ani, numărul turiştilor în Szeged s-a dublat. Acum, sunt convins că am dat un nou impuls turismului maghiar. Deviza noastră este să ne cunoaştem băile, oraşele şi după accea să mergem pe afară. Aquapolis este una din cele mai mari investiţii turistice din Ungaria”, a declarat la inagurare Ulyai Istvan, secretar de stat în Ministerul Tursismului. Pentru momentul festiv al tăierii panglicii a fost adusă o fanfară, nu au lipsit majoretele şi jongleriile, iar fondul sonor a fost completat de mai mulţi toboşari.



Cel mai mare tobogan


La Aquapolis Szeged se află cel mai mare tobogan din Europa care poate fi utilizat pe tot parcursul anului. Uriaşul tobogan începe dintr-o galerie înaltă ca un bloc de opt etaje, iese din clădire, îşi contină şerpuirea în exterior, unde este invelit ca un tub gros, iar apoi revine în interior şi se încheie cu plonjonul în bazin. Lungimea totală a toboganelor este de un kilometru.



Pe lângă zona de distracţie, cu bazine cu cascade şi jeturi de aer sau jacuzzi, există o zonă de relaxare numită „wellness liniştit”, unde pot intra doar persoanele cu vârste de peste 16 ani. Cei care intră aici primesc în baza biletului de intare ceai sau sucuri naturale. Aquacenterul are o capacitate de 3.000 de pesoane. Pentru intare există 11 variante de brăţări, iar biletul pentru o zi întreagă costă 4.000 de forinţi (64 de lei).

Ştrandul exterior de deschide pe 1 mai

Peste două săptămâni urmează să fie inaugurat şi spitalul de zi, cu 12 camere, pentru cei care vor să se trateze de diverse probleme de sănătate sau pentru recupererea medicală. Zeci de saune de toate felurile (uscate, cu aburi, infra sauna, aroma sauna etc.) stau la dispoziţia celor care vor să îşi detoxifice organismul. 

Inaugurare Aquapolis Szeged Inaugurare Aquapolis Szeged Inaugurare Aquapolis Szeged

Lucrările în zona exterioară sunt încă în toi. Ştrandul din aer liber urmează să fie dat în folosinţă pe data de 1 mai, la deschiderea sezonului estival.




Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite