Fiul cel mare al lui "Butoane", la audieri în cazul Chauncey Hardy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri au loc, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, noi audieri în cazul jucătorului american care a murit după ce a primit o bătaie cruntă în clubul „Emotione”.

UPDATE 15.50 Ştefan Grecu, fiul cel mare al lui Butoane aşteaptă încă să fie audiat. "Căpăţână" a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu în jurul prânzului cu maşina personală fiind însoţit de mai mulţi apropiaţi. Până la această oră au fost chemate pentru audieri aproximativ zece persoane. Minorii au venit însoţiţi de părinţi şi au refuzat să facă vreo declaraţie.

A fost chemat la audieri şi fiul lui Niculae Vârbănescu, încasatorul din punctul de trecere al frontierei Giurgiu-Ruse cercetat pentru luare de mită

A fost chemat la audieri şi fiul lui Niculae Vârbănescu, încasatorul din punctul de trecere al frontierei Giurgiu-Ruse cercetat pentru luare de mită

UPDATE 14:30 Doi procurori audiază 60 de persoane

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu audiază 60 de persoane care, potrivit fotografiilor, s-ar fi aflat în club în noaptea în care Ionuţ Adrian Tănăsoaia l-a lovit pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, care ulterior a murit.

Într-un comunicat, procurorii precizează că de cazul Tănăsoaia - Hardy se ocupă doi procurori, care audiază câte zece persoane zilnic. În paralel, procurorii continuă cercetarea şi administrarea probatoriului.

"În cadrul cercetărilor a fost ridicat şi sistemul de supraveghere video amplasat în incinta unei benzinării, ce va fi supus constatării tehnico-ştiinţifice de specialitate. Raportul de constatare medico-legală se află în curs de efectuare", se arată în comunicat.

Simultan, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu cercetează şi personalul medical care i-a acordat asistenţă lui Chauncey Hardy, pentru ucidere din culpă.

UPDATE 12:15 Fiul cel mare al lui "Butoane", la audieri

În urmă cu scurt timp la audieri a sosit Ştefan Grecu, zis "Căpăţână", fiul cel mare al lui "Butoane", care s-ar fi aflat şi el în club. A venit însoţit de alte două persoane, care au rămas însă în maşină. "Căpăţână" a fost implicat în martie 2010 într-un scandal în faţa Cazinoului din oraş, unde membri ai clanului "Butoane" s-au bătut cu săbii cu cei din clanul "File". Ştefan Grecu a fost arestat de către procurori, dar instanţa l-a eliberat pe motiv că nu reprezintă un pericol public.

UPDATE 11:40 Martor: În noaptea aceea Chauncey Hardy era foarte sociabil

Unul dintre tinerii chemaţi la audieri, Mihai Pintenaru (19 ani), a povestit pentru "Adevărul" câteva momente din noaptea aceea. "L-am văzut pe baschetbalist cu o singură bere în mână şi nici din aia nu băuse foarte mult", a spus el referitor la speculaţiile că sportivul ar fi consumat alcool.

audieri

"Dansa foarte mult, era sociabil şi se plimba pe la toate mesele. A venit inclusiv la masa noastră", a adăugat el.

Legat de momentul sosirii în club a lui Ionuţ Tănăsoaia, zis "Gypsy", tânărul spune că acesta a sosit în jurul orei 3.30 împreună cu alte trei persoane. Despre Florin „Floricel” Grecu, fiul lui "Butoane", martorul spune că l-a văzut în afara clubului, nu în interior.

"Imediat după incident am plecat foarte mulţi de la club", a adăugat el.

UPDATE 11:15 La audieri au fost chemaţi mai mulţi tineri care se aflau în clubul "Emotione” în noaptea de sâmbătă spre duminică, când a fost bătut baschetbalistului american Chauncey Hardy.

UPDATE 11:10 Antonia, fiica comisarului rutier Mihai Daniel Take, şeful Biroului Rutier al Municipiului Giurgiu, a fost audiată din nou la Parchet. Antonia a intrat la audieri la ora 9.00, de unde a ieşit după două ore.

Antonia a venit însăţiţă de tatăl ei la audieri

UPDATE 09:35 La audieri vor veni şi cei doi medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, cercetaţi pentru ucidere din culpă în cazul baschetbalistului american Chauncey Hardy, au declarat surse judiciare.

Una dintre fetele care au fost în club în seara în care a avut tragicul incident a fost chiar fiica comisarului şef Mihai Tache, şeful biroului rutier al municipiului Giurgiu. Tatăl tinerei spune că fiica sa Antonia a plecat în momentul în care a observat agitaţie şi lume strânsă.

FOTOGALERIE Fata pentru care Hardy a luat bătaie ar fi fost amantă de interlop dar îndrăgostită lulea de american

VIDEO/FOTOGALERIE Fata şefului de la Biroul Rutier Giurgiu a fost în club în noaptea în care Hardy a fost ucis de interlopi. „Fiica mea era la o masă separată. A fost chemată la audieri“

„A fost în club împreună cu trei fete şi doi băieţi, verişorii ei, au avut o masă separată, nu au avut nicio treabă cu interlopii, nu au stat la masa lor. Era o distanţă de 7 metri faţă de ringul de dans. Eu am sfătuit-o să spună adevărul în cazul în care ştie cine este vinovat. Fiica mea a fost într-un loc nepotrivit la un moment nepotrivit. Mi-a spus că a plecat din club imediat ce a văzut că se trânge lume. Ştiam că urma să meargă în club, verişorii ei au invitat-o. A fost audiată, a spus ce ştie. Cine e vinovat trebuie să plătească”, a declarat comisarul şef Mihai Tache.

Amenzi maxime în cazul Hardy

EDITORIAL: Interlopii din Poliție și serviciile "speciale"

Audierile continuă

Procurorii au audiat până acum 17 persoane şi se încearcă identificarea altor tineri care au fost în club în acea seară, a spus Petre Voinescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Astăzi, se pare că ar fi planificate alte audieri în cazul jucătorului american care şi-a pierdut viaţa în urma bătăii primite la Giurgiu.

Totodată, la Curtea de Apel Bucureşti se judecă recursul înaintat de Ionuţ Tănăsoaia, singurul arestat pentru 29 zile în cazul morţii baschetbalistului american.

Citeşte şi:

FOTOGALERIE O vilă somptuoasă, un magazin şi o spălătorie auto, „averea” la vedere a lui Butoane

Chauncey Hardy a zăcut pe ringul de dans aproape 10 minute. Prietenii credeau că este beat

Alina este fata pentru care baschetbalistul american a fost ucis de interlopii din Giurgiu

Reprezentanţii Ambasadei SUA în România sunt la Giurgiu pentru a ridica lucrurile lui Chauncey Hardy

Consiliul Local Giurgiu a aprobat 50.000 de lei pentru Chauncey Hardy. Este posibil ca sala de sport şi o stradă din municipiu să îi poarte numele

Traseul lui Chauncey Hardy înainte de moarte

„Butoane", „File" şi „Tamango", cele trei clanuri mafiote care fac legea în Giurgiu

Motivele pentru care baschetbalistul american a fost bătut la Giurgiu: şi-a pus şapca pe capul unei tinere şi nu vorbea limba română

Filmul morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy, bătut într-un club din Giurgiu

Reacţiile străinilor după moartea baschetbalistului Chauncey: "A fost ucis pentru că era negru"

UPDATE / FOTO- VIDEO Principalul suspect pentru moartea lui Chauncey Hardy a fost arestat

FOTOGALERIE Ultima petrecere la care a participat Chauncey Hardy. Vezi cine a fost martor la bătaia criminală din Giurgiu

Colegii lui Chauncey Hardy,  baschetbalistul american, cred că poliţia din Giurgiu nu şi-a făcut bine treaba. În această seară va fi jucat un meci de antrenament în memoria lui Hardy

FOTOGALERIE Interlopul care l-a ucis în bătaie pe baschetbalistul american Chauncey a fost adus în faţa judecătorilor. Colegii sportivului îl comemorează în sala de antrenament

El e Gipsy, cel care l-a batut până la moarte pe baschetbalistul american. Vezi cum face legea în Giurgiu interlopul, alături de amicul său Butoane

Sportivii străini, ţinta bătăuşilor din cluburile bucureştene

Fotbalistul Alexandru Iatan şi baschetbalistul Chauncey Hardy şi-au pierdut viaţa în urma unor incidente petrecute în Giurgiu

Levar Seals: ”România pare a fi cel mai dur loc din lume”

Cine face legea în Giurgiu? Clanul “Butoane”, implicat în scandaluri de cămătărie, taxe de protecţie şi reglări de conturi

Medicii bucureşteni spun că baschetbalistul Chauncey Hardy care a murit aseară nu consumase alcool

FOTOGALERIE CU FANII ŞI COLEGII DE ECHIPĂ AI LUI HARDY APRINZÂND LUMÂNĂRI ÎN MEMORIA ACESTUIA

Chauncey Hardy este de loc din Middletown. El a semnat cu echipa de baschet CSŞ Giurgiu în august trecut

Chauncey Hardy, an american basketball player, dies after a fight in a night club

Giurgiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite