UPDATE Rezultatul necropsiei lui Hardy: baschetbalistul american a murit după ce a căzut lovit de interlopul din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chauncey Hardy, conducătorul de joc al echipei de baschet CSS, a fost bătut într-un club din Giurgiu în această dimineaţă. Tânărul a murit în urmă cu scurt timp. Sportivul a suferit o intervenţie chirurgicală la cap, la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, acolo unde a fost transportat de urgenţă, dar aceasta a eşuat.

UPDATE ORA 14.30: Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul General de Poliţie Română au demarat anchete în cazul baschetabalistului mort. 

UPDATE ora 13.30: Necropsia Institutului de Medicină Legală arată că baschetbalistul a murit în urma căzăturii pe ciment după ce a primit lovitura de agresor. Pedeapsa în astfel de situaţii este între cinci şi 15 ani de închisoare. De asemenea, au apărut acuzaţii de malpraxis la spitalul din Giurgiu unde se pare că medicii l-au tratat pe baschetbalist de comă alcoolică în loc de lovituri la cap. Aceştia au văzut loviturile pe care pacientul le avea la cap foarte târziu întrucât persoanele din club care au chemat Ambulanţa au declarat că baschetbalistul era în comă alcoolică. Medicii de la Giurgiu motivează însă că nu au tomograf la spital pentru a vedea loviturile.

El e Gipsy, cel care l-a batut până la moarte pe baschetbalistul american

UPDATE, ORA 8.00: Baschetbalistul din Statele Unite nu avea alcool în sânge şi nici nu consumase droguri. "A fost operat de dr. Crăciunaş, unul dintre cei mai buni neurochirurghi din România, care a respectat toată procedura internaţională. A luat legătura cu ambasada, cu familia, din partea căreia a obţinut consimţământul pentru toate procedurile. Familia lui a ştiut pas cu pas ce se întâmplă. Din păcate, a făcut primul stop pe masa de operaţie, a fost resuscitat, dar a urmat al doilea, la terapie intensivă şi s-a terminat totul. A fost doar un copil, avea 23 de ani, era şi el fericit că a jucat foarte bine sâmbătă seara şi a ieşit la dans cu colegii. S-au luat probe pentru depistarea gradului de alcoolemie şi rezultatele vor fi anunţate după autopsie, care va avea loc mâine. Din ce am înţeles, primele informaţii au relevat că Hardy nu consumase alcool. Nu era nici băutor, nici consumator de droguri, ci doar un copil, care venise să joace baschet în România, direct de pe băncile şcolii. Probabil câştiga vreo 1000 de euro, iar banii îi trimitea acasă, familiei", a declarat Carmen Tocală, potrivit MEDIAFAX.

CITEŞTE ŞI: Sportivii străini, ţinta bătăuşilor din cluburile bucureştene

Noaptea trecută, suspectul principal în cazul baschetbalistului american mort aseară a fost prins. Este vorba de un tânăpr de doar 25 de ani. Acesta l-a bătut pe străin pentru că ar fi dansat cu prietena lui. Suspectul fusese identificat chiar de sâmbătă noaptea.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Florian Bica, a declarat că baschetbalistul a decedat în urma unui stop cardio-respirator, în timpul operației. "Principalele leziuni le-a avut în zona capului. Pacientul a decedat în jurul orei 20.00, în urma unui stop cardio-respirator".

UPDATE 20.20: La spital a venit și președintele Federației Române de Baschet, Carmen Tocală. Ea a declarat că baschetbalistul a făcut stop cardiac de mai multe ori înainte de a muri. "Cazul este identic cu cel al lui Marian Cozma. Medicii spun că a avut lovituri repetate, în special în zona capului. Medicii au stabilit că nu a intrat în comă alcoolică, așa cum s-a vehiculat. Nu băuse alcool".

Vezi UPDATE / FOTO- VIDEO Principalul suspect pentru moartea lui Chauncey Hardy, în arest pentru 29 de zile

Acesta a fost lovit în zona capului şi i-a apărut un hematom. A intrat de urgenţă în operaţie la "Bagdasar Arseni", dar în scurt timp de la ieşirea din sala de operaţie, acesta a decedat.

VIDEO EMOTIONANT Povestea vieţii baschetbalistului ucis în Giurgiu

Tânărul jucător s-a născut în Anglia şi a studiat în Statele Unite ale Americii. Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Române de Baschet, acesta a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren la meciul CSS GIurgiu-Dinamo, care a avut loc aseară. Jucătorul sărbătorea victoria, alături de colegii de echipă, într-un club din Giurgiu. În jurul orei 4.00 dimineaţa, Chauncey Hardy a fost bătut de necunoscuţi şi s-a prăbuşit lângă ring. "Este identic cazul Marian Cosma. Identic. Nu se găsesc înregistrări, nimeni nu a văzut nimic", a spus Carmen Topală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite