Boc: "Militarii trebuie să-şi facă datoria la inundaţii, chiar dacă li se taie din salarii !"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valea Oraşului - la un pas de evacuare; circulaţia feroviară - oprită; digurile - pe cale de a ceda, cam asta a văzut alaiul ministerial aflat azi „în vizită de lucru" la Galaţi, Brăila şi Tulcea

Vrancea: Un bătrân a murit în această după – amiază după ce a fost luat de ape în timp ce încerca să traverseze râul Putna cu căruţa

Vasile Blaga: "Suntem pregătiţi să evacuăm 5.000 de tone de pesticide din Insula Mare a Brăilei"

FOTO-VIDEO-„Măcar să avem şi noi parte de puţină atmosferă, dacă tot ne pluteşte canapeaua "

Iaşi: „Adevărul" sare în ajutorul sucevenilor lăsaţi fără case de puhoaie

Zeci de pompieri, jandarmi şi poliţişti lucrau ieri de zor pentru înălţarea cu saci umpluţi cu nisip şi pământ, digul care apără de furia Siretului comuna Şendreni.

image


"În ultimele zile, un efectiv de 75 de jandarmi a participat la ajutorarea persoanelor sinistrate", a declarat locotenent Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

image


Întrebat dacă este corect ca jandarmilor şi militarilor care se spetesc muncind la diguri şi ajutând sinistraţi să li se reducă salariile, primul ministru a răspuns ritos că oamenii în uniformă îşi fac doar datoria.


"Mlitarii trebuie să-şi facă datoria la inundaţii, chiar dacă li se taie din salarii !" , a declarat Emil Boc.

Drama unei bătrâne de 85 de ani ameninţată de inundaţii: “Vreau să mor în averea mea!”

VIDEO-Situaţia este tragică din cauza inundaţiilor, Armata pune la dispoziţie sistemele sale de comunicare

VIDEO: Cod roşu de inundaţii în judeţul Galaţi, pe Siret şi Prut, prelungit până joi

Alertă/ Cod roşu pe Siret: 3,5 kilometri de dig supraînălţat la Şendreni

VIDEO: Premierul Boc s-a asigurat că răul cel mare, ruperea digului în Insula Mare a Brăilei nu se va produce

image


Pe de altă parte, în momentul în care a ajuns la Şendreni, premierul a pus mâna pe o lopată, cu care a umplut cu nisip doi saci. Un localnic mai îndrăzneţ, s-a apropiat de premier cu o roabă goală, doar, doar o avea şi el parte de o încărcătură ministerială.

COD ROŞU la Galaţi/ Dunărea mai are doar doi centimetri până la cota istorică. Siretul a rupt un dig la Şendreni

Alertă: Digul supraînălţat de la Şendreni, în pericol să fie depăşit

image


"Domn' ministru, încărcaţi-mi şi mie roaba asta, că de cinci zile stau pe dig şi car de-mi sar capacele", a strigat omul în gura mare. Şi premierul s-a conformat umplându-i roaba într-un timp record.


La Şendreni, Emil Boc a avut parte de-o surpriză în momentul în care s-a întâlnit cu primarul comunei, Paul Cristea, pe care l-a găsit în salopetă şi încălţat cu cizme ajutând la supraînălţarea digului. Inspirat momentul ales de edil căci vâzându-l, premierul a exclamat:

"Aşa ar trebui să arate un primar !".


Grijă pentru gălăţeni


Tot ieri, premierul a inspectat superficial şi zona portului Galaţi. Prefectul Cosmin Păun l-a informat pe Emil Boc despre faptul că în Valea Oraşului, cartierul ameninţat de apele Dunării, locuiesc în jur de 1.400 de locuitori care ar putea fi evacuaţi dacă Dunărea va continua să crească. Pentru ei sunt disponibile 780 de locuri în azilele de noapte şi căminele şcolare din Galaţi, la care se adaugă alte câteva zeci de locuri în căminele Universităţii Dunărea de Jos.

AFLĂ POVESTEA FETEŞTENILOR LUAŢI PE SUS DE APE


Până la urmă, vizita s-a dovedit utilă. Cel puţin pentru premier, care, la plecare, îndreptându-se către maşinile coloanei oficiale, a spus: "Plec mai liniştit decât am venit".

image


Înţepături colegiale

Membrii cabinetului Boc prezenţi în zonele afectate de inundaţii au primit un "cartonaş roşu" chiar din partea unei foste colege de guvernare, Sulfina Barbu. Fostul Ministru al Mediului a remarcat cu sarcasm că unii dintre oficiali se află pentru prima dată pe un dig


"Nu cred că ştiu mulţi miniştri cum arată un dig şi cât este el de important, chiar dacă poate fi important o dată la 10 ani. Nu cred că ştiu mulţi miniştri cum arată o acumulare sau un holder. E bine să vadă, în teren, lucrurile acestea. Din birou se văd lucrurile altfel. Poate astfel vor înţelege că domeniul de apărare împotriva inundaţiilor este prioritar", a declarat aceasta.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite